České krimi překvápko: Stvůra

České krimi překvápko: Stvůra

Tisk

stvura 200V srpnu vydalo nakladatelství Kalibr detektivní příběh stvůra od nové české autorky Kristýny Trpkové. Zaujal mě přebal knihy, ale její obsah mě naprosto pohltil a udivil – samozřejmě pouze v dobrém slova smyslu. Ráda bych na čtení navnadila i vás!


Na tuto debutantku pozor

Kristýna Trpková (* 1996) žije s rodinou v Holicích. Pracovala jako disponentka zákaznického servisu, nyní se věnuje péči o tři malé děti. Od sedmi let hraje na klavír, také ráda zpívá, jezdí na kolečkových bruslích nebo peče. Psaní detektivních románů se začala věnovat před narozením třetího dítěte. Na kontě má i knihu Rozsudek smrti, taktéž z tohoto roku.

Jedno malé městečko. Dvě brutální vraždy.

V městu Holice nedaleko Pardubic je nalezeno mrtvé a znetvořené tělo mladé dívky. Vyšetřování vede mladá a ambiciózní komisařka Laura Linhartová, spolu v tandemu s novým kolegou Adamem Benešem. Hlavního podezřelého vyčíhnou rychle, ale je to až příliš jednoduché, aby viníkem byl muž nedávno usvědčený z velmi podobné vraždy. Tým kriminalistů bude mít plné ruce práce a nás čeká řada nečekaných zvratů a napínavých překvapení.

Zločin, pilná práce a vztahy

Brutální zločin, který nejde jen tak rozmotat a cesta k odhalení pachatele není přímočará a z českého prostředí? Navíc od autorky, která svou spisovatelskou kariéru teprve rozjíždí? No bravo! Máme tady mravenčí policejní práci, rozpitvanou do puntíku a neotřelé charaktery vyšetřovatelů, jež pojí dávná historie. Hned bych si přečetla druhý díl a pevně věřím, že autorka na těchto hrdinech postaví celou sérii!

Stvůra představuje známé prostředí českého městečka, které je šokováno nelidskou vraždou mladinké dívky a podle mého laického uvažování realisticky popisuje práci policie. Do toho neústupná hrdinka, které i přes její vrtochy fandíte, pro mě vytváří prostředí ideální detektivky. Tak zkuste i vy dát šanci začínající autorce, vyplatí se to!

stvura

Název: Stvůra
Autor: Kristýna Trpková
Žánr: detektivka, krimi
Nakladatelství: Kalibr
Rok vydání: 2021, pevná
Počet stran: 352
Hodnocení: 90 %

https://www.euromedia.cz/stvura/kniha/14141/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářství: Knihovny pro K21, Univerzitní knihovna UTB Zlín

brezen-mesic-ctenaru 200Regály odborných knih a skript, u počítačů čilí šum, studenti diskutují, klávesnice drkotají. V místnosti panuje pravá tvůrčí atmosféra. U výpůjčního pultu se střídají čtenáři s knihami, s lístky s poznámkami, s nejrůzně...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Historický román, jemuž náleží přívlastky: děsivý, mrazivý, dech beroucí

ZlaZena perexPřesně tato slova se mi honila hlavou, když jsem četla historický román Zlá žena Marka Pastora. Navíc byly umocněny informací, že jde o zpracování skutečných událostí, které se stal...


Literatura

Šťastná to kniha!

babicka host perexDávno, dávno je již tomu, kdy byla Babička Boženy Němcové vydána poprvé. Od té doby se objevila v tolika různých provedeních, že snad ani samotná literární historie nezná jejich přesný počet. A letos vychází znovu. Tentokrát v moder...

Divadlo

Mašíni z Divadla Na Jezerce na Dramoxu: před 70 lety začalo jejich drama

Bratři MašínoviJeden z příběhů studené války, října 1953, si můžete připomenout nejen v kinech, ale i v divadelním představení Mašíni na Dramoxu. Ozbrojená skupina antikomunistů překračuje hranice Československa. Nejsou ale sami, v patách jim jdou pří...

Film

Poslíček s blondýnami v drahém Audi

kuryr200Film Kurýr: Restart (2015) je nový díl filmové série o přepravci zásilkového zboží. Samozřejmě nejde o chlapíka, který s dodávkou objíždí firmy, ale o akčního superšpióna, kterému někdo každou chvíli míří pistolí na hlavu a občas, aby za sebou zahladil...