Užijte si čas s Terezou Bebarovou

Užijte si čas s Terezou Bebarovou

Tisk

cas na tebe 200Tereza Bebarová se v rámci současné situace rozhodla zrealizovat lifestylový a hobby pořad s názvem Čas na TE.BE. Ten je založený na rozhovorech se zajímavými a nadanými lidmi a není tak divu, že z něj vzešla kniha Čas na TE.BE pro všechny, kteří se chtějí nechat inspirovat.

 

 

 

Pořad začala Tereza Bebarová natáčet v květnu 2020 a začal se vysílat v srpnu. Při vydání knihy m za sebou přes 80 dílů, hromady napečených buchet, kolářů, domácích housek a rohlíků a desítky rozhovorů s hosty. „A já mám obrovskou radost, že se nám navzdory složité době daří podporovat talenty, nápady a potenciál spousty inspirativních osobností. Vzájemně se propojovat a hledat v nových podmínkách příležitosti pro nás všechny. A to je i důvod vzniku této knížky, která se doufám stane i pro velkou řadu z vás pozitivním povzbuzením v komplikované době,“ píše autorka v úvodu.

Kniha pokračuje vzpomínkou na babičku Františku a následuje moc milý rozhovor s Josefem Maršálkem, který je vrchním kuchařem pořadu. Hned na jeho první recept na obrácený ananasový koláč z Mauricia jsem dostala chuť. Další rozhovory jsou s nejrůznějšími hosty: navštívíte Tátův sad vonící jablky i přes stránky knihy, inspiruje vás návrhářka Tina Bok, Dara Ermisová z Dara bags a poznáte spoustu šikovných tvůrců s plnou hlavou nápadů. Jistě vás zaujmou mozaiky, tkaní, energické obrazy, papírové květiny nebo věnce a další dekorace. Zajímavým zpestřením pro mě byl například rozhovor s Václavem Vydrou nebo nadšeným a úspěšným chovatelem morčat Petrem Tejmlem.

Na knihu Čas na TE.BE jsem se těšila, ale neměla jsem od ní nějaké vyšší očekávání. Byla jsem zvědavá, co se dozvím nového a čím se budu moci inspirovat. Přehlédla jsem informaci, že se má jednat o titul psaný ve formě rozhovorů, ale to vůbec nevadilo. Právě naopak mi to vyhovovalo a moc mě bavilo poznávat takto různé lidi a kochat se jejich názory i výtvory. Recepty a návody na koncích kapitol pak byly příjemnou třešničkou na dortu.

Čtení jsem si zkrátka moc užila a vychutnala si ten svůj čas s Terezou Bebarovou, což byl jistě účel!

Tereza Bebarová je oblíbená česká herečka a moderátorka, která se narodila v Bohumíně v roce 1975. Už od školky vystupovala ve školních besídkách, bylo tedy jasné, kam povedou její kroky v pozdějších letech. Vystudovala konzervatoř v Ostravě. Během studia hrála v Divadle Petra Bezruče a v Divadle loutek. Po úspěšném vystudování získala angažmá v divadle Aréna a poté v Národním divadle moravskoslezském. Následně získala angažmá v pražském Divadle Na Fidlovačce. Za svou roli Funny v muzikálu Funny Girl získala v roce 2006 Cenu Thálie. Od té doby ztvárnila bezpočet zajímavých rolí, jak v divadle, tak i ve filmu či televizi. Úspěšně se věnuje dabingu, je držitelkou prestižní ceny Františka Filipovského a jednou z nejvyhledávanějších narátorek v oblasti audioknih. V roce 2019 moderovala úspěšnou show Peče celé Česko a od roku 2020 je moderátorkou vlastního pořadu Čas na TE.BE.

cas na tebe

Čas na TE.BE
Autor: Tereza Bebarová
Žánr: hobby, osobnosti, moderní žena
Nakladatelství: XYZ (Albatros Media)
Rok vydání: 2021
Počet stran: 288
Hodnocení: 80 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/64558763/cas-na-te-be/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kultura odlišuje jednu zemi od druhé a zároveň je dokáže sjednotit

kocouriRedaktorka Lenka Kališová miluje knihy. Nutno uznat, že je to naše nejpilnější recenzentka! Její recenze doprovázejí fotografie nádherných zrzavých kocourů, kteří se vždycky tváří podle toho, o čem daná publikace je. Co Lenka ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Středověk jako pestrá doba v literatuře

stredovek200Křest knížky Františka Kalendy Vraždy ve znamení hvězdy se uskutečnil v nakladatelství Dobrovský na pražském Václavském náměstí. Kniha, vydaná nakladatelstvím Vyšehrad, čtenáře zavádí na dvůr Karla IV. a do ulic staré Prahy krátce po morové ráně...


Literatura

Černočerné srdce. Tak temné, že temnější už být nemůže

cernocerne-srdce perexČernočerné srdce je už šestým případem v sérii se svérázným detektivem Cormoranem Strikem a jeho kolegyní Robin Ellacottovou. Navazuje na tituly Volání kukačky, Hedvábník, Ve službách zla, Smrtící bílá a Neklidná krev. Spoluma...

Divadlo

Zlín kráčí Za kulturou krok za krokem

krok 200Za kulturou krok za krokem je název unikátní losovací akce, která sdružuje podnikatele s podobným zájmem a hlavně dělá radost. Firmy si navzájem přeposílají své klienty a dělají radost těm stávajícím. My vám v tomto článku představíme, co nabízí Městsk...

Film

Madagaskar: Království lemurů 3D v IMAX

Madagaskar 200Tento 39minutový dokument o tvorech, kteří přežili i dinosaury, měl předpremiéru v pražském Cinema City Flora IMAX ve středu 22.10.2014. Dokument se těšil neobyčejné pozornosti a proto byla předpremiéra naprosto vyprodána. ...