Letní oddechovka Musíme zůstat spolu

Letní oddechovka Musíme zůstat spolu

Tisk

musime zustat spolu 200U nakladatelství Moba vyšla v červnu kniha slovenské autorky Jany Benkové s názvem Musíme zůstat spolu. Pokud si chcete odpočinout a moc nepřemýšlet, můžete sáhnout právě po této knížečce.

 



Jana Benková (* 1970, Slovensko) je slovenská mediální poradkyně, spisovatelka a novinářka. Autorka se po studiích věnovala práci novinářky, pracovala v časopisech, psala televizní scénáře, a působila v politice na pozici mluvčí a mediální poradkyně. Nyní se věnuje psaní knih a mediálnímu poradenství. Na svém kontě má například knihy: Pralinky s chilly, Čistá láska, Slečna nebezpečná, Večernice, Slunečnice, Až po uši, Lekce od princezny.

Musíme zůstat spolu patří do série Reportérka Simona a jedná se o třetí díl, nicméně není žádný problém, číst knihu samostatně. Už od přebalu knihy, který vytvořil Marcel Bursák, nemůžeme očekávat žádnou vyšší literaturu, spíš to na první pohled vypadá jako románek pro náctileté. Jedná se však o jednoduché nejen letní čtení pro ženy. Nedovedu si představit, že by toto zaujalo čtenáře-muže.

Simona chtěla mít více času pro sebe a změnila proto zaměstnání, šla pracovat do časopisu pro ženy. Zde se zakousla do práce na článku o uprchlících. Do toho má svatbu, ale řeší i vztahy okolo. Jak jí odhalení skandálu zamotá život?

Musím se přiznat, že tohle vůbec není můj šálek kávy a to hned z několika důvodů. Postavy jsou strašně plytké, není zde vykresleno nic navíc, ale tak to patrně má být – nejde přeci o psychologický román. I vykreslení vztahů je o ničem. Vůbec jsem nepochopila, proč si bere chlapa jednoho, když s tím druhým má víc interakcí a pravděpodobně i víc chemie. Pak mi nesedlo ani téma. Chápu, že autorka se snažila být aktuální a vybrat téma, které se v dnešní době propírá všude možně, tedy uprchlickou krizi. Ale jak se snažila brnkat na city, tak tohle na mě neplatí. Ale u aktivistek za lidská práva, mamin a těch, kteří hledají přímočarý příběh bez příkras, určitě zaboduje.

Musíme zůstat spolu je napsáno jednoduchým stylem, rychle se čte a není náročné na přemýšlení a podle mého to jsou hlavní devízy knihy. Pokud tedy fandíte zrovna takovým knihám, proč nezkusit zrovna tuhle?

musime zustat spolu

Název: Musíme zůstat spolu
Autor: Jana Benková
Žánr: román pro ženy
Nakladatelství: Moba
Rok vydání: 2019, pevná
Počet stran: 216
Hodnocení: 60 %

Knihu k recenzi poskytlo Knihcentrum.cz a vy si ji můžete koupit zde: https://www.knihcentrum.cz/musime-zustat-spolu


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Miluše Šplechtová: Být pravdivý a uvěřitelný, to je „grunt“ herecké práce

soukromý archiv Miluše Šplechtová„Všechny role, které jsem kdy hrála, jsem měla ráda. Některé více, některé méně,“ přiznává Miluše Šplechtová, která v dětství uvažovala, že půjde ve stopách své maminky a stane se učitelkou. Našla se v herectví a hraje...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Anonymity internetu se dá snadno zneužít

anonymita 200V nakladatelství Kalibr vyšel první díl ze série s vyšetřovateli Buchholzem a Salomonovou nazvaný Anonymita.

...

Literatura

Vztahy bez stížností jsou učebnicí života

vztahy-bez-stiznosti 200Je všeobecně známo, že věční stěžovatelé jsou škarohlídi. A vybavte si svoje pocity, když vás někdo takový stáhne do svého víru a pěkně si s ním „o někom zadrbete“.

...

Divadlo

Švandovo divadlo natáčí povzbudivá videa, divákům je nabídne na sociálních sítích

Svandovo divadlo200Povzbudit, zlepšit náladu, zaměřit pozornost k dobrým věcem v životě a také neztratit kontakt s diváky. To je smyslem videí, která začali natáčet tvůrci a herci z pražského Švandova divadla.

...

Film

Film Zkrocená hora má deset let

zkrocena hora 200To mezi náma je na teď. Já teplej nejsem. - Já taky ne...  Kdo z filmových fajnšmekrů by si nevzpomněl na deset let starý americký film Zkrocená hora, který v sobotu 28. února reprízoval druhý program České televize.  I když snímek zí...