Křik: Vydařený thriller z psychiatrické léčebny

Křik: Vydařený thriller z psychiatrické léčebny

Tisk

krik perNakladatelství Albatros představuje výjimečný thriller Nicolase Beugleta z prostředí psychiatrické léčebny. Příběh je inspirovaný skutečnou událostí z období studené války a zavede vás do pokoje jednoho z pacientů, ke kterému jsou v noci přivoláni policisté, aby vyšetřili jeho údajnou sebevraždu. Případu se ujímá inspektorka Sarah Geringënová, která ale brzy pochopí, že tu něco nehraje a pravděpodobně se nebude jednat o pouhou sebevraždu. Jizvy po celém těle, záhadné malby po zdi i zamlklost pracovníků nasvědčují tomu, že se jedná o komplikovaný případ.

 

Uprostřed noci jsou policisté přivoláni do psychiatrické léčebny, kde se podle zaměstnankyně sám uškrtil jeden z pacientů. Po důkladném prošetření ale policisté spolu s přivolanou inspektorkou Sarah Geringënovouobjeví nejasnosti, které vyvracejí teorii o sebevraždě. Na těle mrtvého pacienta jsou objeveny jizvy, jejichž původ nedokáže nikdo vysvětlit nebo spíš odmítá. Personál očividně tají i další skutečnosti, což vyšetřovatele přesvědčí o tom, že se jednalo o vraždu.

Thriller je napínavý od první stránky, i když vlastně čtenář neví ještě vůbec nic. Je zde jen oběť a tým vyšetřovatelů. Postupně jsou odkrývány jednotlivé indicie, které dohromady vytvoří díly skládačky, která do sebe na konci zapadne. Charaktery jednotlivých postav jsou důmyslně, realisticky propracovány. Jejich chování i dialogy ve čtenáři vyvolávají silné pocity sympatií i antipatií, které příběh dělají ještě více skutečnější. Celkově je příběh a zejména závěr opravdu originální. V knize nejsou žádné zbytečné, nudné pasáže, právě naopak. Po delší době se tu objevil thriller, který opravdu stojí za přečtení!

krik

Název: Křik
Autor: Nicolas Beuglet
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: XYZ ve společnosti Albatros Media a. s.
Počet stran: 428
Odpovědná redaktorka: Michaela Celárková
Korektura: Aleš Kysela
Obálka: Jakub Karman
Grafická úprava a sazba: Roman Křivánek
Technická redakce: Andrea Pastorčáková


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

DeeThane: „Naslouchal jsem a hledal, jestli na mě beat “dýchᔓ

deethane 200DeeThane je streamer a hudební interpret. Letošní jaro měl strávit na turné, ale současná situace mu to nedovolila a on se tak pustil do práce na novém albu. Co na něm fanoušci najdou? A jak DeeThane odpočívá?

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Květiny a dřeviny pro radost

kvetiny a dreviny pro radost 200V červenci vyšla pod hlavičkou nakladatelství Universum encyklopedie zahradníka Miloslava Ryšána Květiny a dřeviny pro radost, která nabízí přes pět set druhů ozkoušených a dobře se pěstujících rostlin, k...


Literatura

Amáliina nehybnost ukazuje sedm let v životě ženy

amalinina nehybnost 200Amáliina nehybnost od Kateřiny Rudčekové získala loni Literární cenu týdeníku Reflex za druhý nejúspěšnější rukopis Literární ceny Knižního klubu. Odměnou jí tak bylo vydání knihy pod renomovanou nakladatelskou značkou Knižn...

Divadlo

4 aktéři, 3 verze, 2 manželské páry a 1 nepovedený večírek

3verze perexKaždý z nás si jistě stačil hned několikrát za svůj život položit otázku: „Co by se stalo, kdyby …“ Stačilo by totiž jedno jediné odlišné slůvko či gesto a vývoj celé situace by okamžitě nabral zcela jiné tempo a směr. Pokud vá...

Film

Seznamte se se Soňou Červenou

cervena200Soňa Červená - operní pěvkyně, herečka, světoběžník – usměvavá drobná žena, která ustála neskutečné životní zvraty a přesto je optimistka, která se na něco pořád těší. Pokud jste ještě neměli možnost se s paní Soňou seznámit, neváhejte, budete okouzl...