Biosystem55 a EP By my Side – pohodový italský nu-metal

Biosystem55 a EP By my Side – pohodový italský nu-metal

Tisk

200hud1Na Biosystem55 jsem narazila úplnou náhodou a trochu mě šokovalo, že kapela vznikla už v roce 2001 v italské Boloni. Že není nějak profláklá a zprofanovaná? To bude tím, že je z Itálie, a taky není upsaná žádné vydavatelské společnosti a tudíž nemá tolik peněz na řádnou propagaci.

 

 

 

Biosystem55 funguje v tomto složení: Giorgio Romagnoli – zpěv, Fabio Spinelli – kytara, Simone Spolzino – kytara, Marco Golinelli – bicí, Carlo Barbieri – basa. Kapela vznikla na začátku nového tisíciletí a od té doby posluchače stihla počastovat těmito nahrávkami: EP Fifty Five, deska Just to Destroy (2006), další EP Behind the Screen (2008), poté opět plnohodnotné album Get Ready for the Next Battle (2009) a první den tohoto roku vydali EP By My Side.

hud22

A na co se na této malé hudební ochutnávce můžeme těšit? Biosystem55 jsou někde mezi post-grungem, rockem a někde zajíždí až do nu-metalu. Otvírák By My Side se přiřítí se vším, co kapela nabízí – zhutnělé zvuky, nakopávačka a zprvu zastřený vokál. Místy mi vokální linka přijde až příliš zatlačená do pozadí a při refrénu mám pocit, že jde úplně o jinou kapelu než na začátku. Asi se neumí rozmyslet, jak přesně má jejich hudba znít. Druhá pecka Fighting My Ghost představuje moderní aranžmá, perkuse a bicí, které budují hudbě cestu na vrchol. Nejen po vokální stránce mi místy připomínají kapelu Soil. Gasoline je skočná a rychlá melodická píseň s lehce frázovaným zpěvem. Líbí se mi ta lehkost, co ze skladby čiší. Předposlední písnička, Beam of Light, nabízí pěknou vybrnkávačku a je směrovaná víc do tolik zatracovaného nu-metalu. Ale čistý zpěv na poněkud kytarovějším základě tu najdeme taky. Ráznější rozjezd i skočnější hudbu přináší zavírák Play a Game. Pěkně našláplá skladba, akorát se mi nelíbí až příliš rozvleklé a sladkobolné refrény.

Ne že bych tuto hudbu cíleně vyhledávala a poslouchala, ale můžu s čistým svědomím říct, že je poslouchatelná a pěkně jim to šlape. Mnoho lidí neohromí, ale ani nezklame. Pokud si chcete udělat obrázek sami, můžete se podívat na jejich oficiální klip k písničce By My Side.


Název nosiče: By My Side (EP)
Interpret: Biosystem55
Žánr: rock/grunge
Skladby: 01. By My Side, 02. Fighting My Ghost, 03. Gasoline, 04. Beam Of Light, 05. Play a Game
Stopáž: 18:27
Vydavatelství: Biosystem55
Hodnocení: 60 %

Zdroj foto/obálka: facebook.com/BIOSYSTEM55


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotbal je magie, je to souboj umění, techniky a síly se soupeřem, který chce taky vyhrát

Pavel Karoch - archiv Pavel KarochNa svém kontě má 130 fotbalových zápasů v nejvyšší československé soutěži, během nichž vystřelil 11 gólů. Kromě toho je dvakrát mistr Kostariky a jednou mistr stř...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

3. díl komiksu Noe pokračuje v zavedeném stylu

noe 200Dlouho jsem čekal, až budu vědět, kdy vyjde poslední díl komiksu Noe v České Republice, ale bohužel datum není známo, a tak Vám zrecenzuji 3. díl. Třeba se poslední díl objeví co nevidět a díky této recenzi se snad i fanoušci komiksu dočkají zakončení.

...

Divadlo

Špína otevře sezónu zlínského divadla

MDZ Spina 200Městské divadlo Zlín zahájí svou 78. sezónu českou premiérou. Naváže tak na dramaturgickou linii, které se v posledních letech zcela programově věnuje a v rámci níž se snaží hledat a objevovat současná témata a zajímavé nové texty a autory. Tento...

Film

Truman show: Jim Carrey loutkou televizního štábu

truman show plakatKriminální film nebo horor už viděl každý. Jim Carrey má však štěstí na filmy, které jsou skoro vždycky něčím originální, a přitom v sobě kombinují staré známé prvky. Jedním z takových je i Truman show....