Benátská noc: den třetí

Benátská noc: den třetí

Tisk

benatska noc 200Benátská noc už je za námi. Jak vypadal poslední festivalový den? Sice se na nedělní atmosféře už značně podepisovala únava a především vedro, které hraničilo s maximem únosnosti, přesto se ale v programu objevilo několik zajímavých hudebních momentů.



45+

Nejen takovouto teplotní hranici mohl leckdo cítit, ale i hudebně jsem se ocitli v kategorii 'pro starší a pokročilé'. Nedělním programem zlehka zamíchala zrušená legenda Žlutý pes a později i odvolaný Ivan Hlas. Program odpolední 'klasiky' zachraňovali tedy ostravští Buty a nestárnoucí madam Věra Špinarová. Ta do hodinového vystoupení vtěsnala všechny své notoricky známé hity a lehce překvapilo, že nejvíce ovací nacházela u té nejmladší generace.

benatska spinarova

Jedno z nejočekávanějších nedělních vystoupení odstartovalo před sedmou podvečerní. Zvlášť po zrušení dvou výše zmíněných účinkujících se vystoupení Xindla X stalo velkým lákadlem. Již během vystoupení paní Špinarové se kotlík pod Jack Daniel´s stage slušně zaplnil. Ačkoliv bylo publikum zpočátku vlažnějšího rozpoložení, nakonec se nechalo akordy kytary pohltit. Zpěvákův entuziasmus se rychle přenesl i do davu, který se bez protestů vlnil dle jeho předcvičování. Xindlův roztomilý slamáček při songu Chemie skončil v publiku, za to se mu obratem na podiu objevila černá podprsenka (zřejmě) od vášnivé fanynky.

Zazněla i zcela nová rýmovačka s názvem Čecháček a totáček, s čistě politickým zaměřením. Za text rozhodně palec nahoru a to nejen za Xindlovy nebezpečně dobré slovní obraty, ale především za jejich obsah. Naprosto bez okolků naservírovaný názor na dobu minulou, která stále ještě pohlcuje dobu současnou, si rozhodně zaslouží pozornost. O tom, že tenhle 'kluk s kytarou' se chystá na příští desce zabývat společenskými tématy, už brzy čtěte v rozhovoru s ním!

benatska xindl x

Závěrečné slovo jednadvacátého ročníku Benátské noci pak na Gambrinus stage dostal Pražský výběr a na Jack Daniel´s Blue Effect. Desátá hodina večerní zavřela brány festivalu. Benátská noc s pořadovým číslem 21 je už za námi. Ještě než se začne chystat ročník další, zhodnotíme a shrneme. Recenze na festival již brzy k přečtení na našich stránkách!

Zdroj foto: fotograf Jan Pešek (www.facebook.com/filofoto)


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dana Makrlíková: „Zahrada je radost, ne nadarmo psychiatři léčí psychické nemoci zahradnickou prací.“

dana200Dana Makrlíková (*1975) se narodila v Jablonci nad Nisou. Vystudovala Technickou univerzitu v Liberci a Českou zemědělskou univerzitu v Praze. V médiích se pohybuje od roku 1993. Působila na Nově, v České televizi a na Primě, kde moderovala Zpravodajský den...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Potěšte své blízké vyrobenými dárky

darky 200V nakladatelství Kazda vyšla další kniha z edice Zkuste to doma sami od kolektivu Smarticular. Tentokrát se zaměřuje na Dárky a přináší více než 100 praktických návodů na vlastnoručně vyrobené dárky.

 

...

Divadlo

První rande v Městském divadle v Brně

první rande perexNe, to není nějaká schůzka v divadle. Tak se jmenuje muzikálová komedie Alana Zachary, Michaela Weinera a Augustina Winsberga, která měla světovou premiéru v USA v roce 2012.. Tento typ příběhu je opravdu v dnešní době víc jak akt...

Film

Naomi Watts vdechla život Lady Di

200dianaAngličané se poprvé odvážili zfilmovat příběh Lady Di. Snímek zachycuje Dianu především jako obyčejnou ženu, jako oběť paparazzi a nešťastného sňatku s princem Charlesem. Nejoblíbenější osobnost své doby se tady ukazuje ve skutečném světle.

...