Majk Spirit vydal svoje nové album PLAYLIST

Majk Spirit vydal svoje nové album PLAYLIST

Tisk

majk spirit 200Majk Spirit je jedním ze zásadních jmen slovenské i české rapové scény. Jeho předchozí alba byla několikrát platinová, klipy mají miliony zhlédnutí a skladby desítky milionů přehrání na Spotify. Majk Spirit vydal 5. května svoje páté řadové album nazvané PLAYLIST, aktuálním singlem z něj je song STARGAZING, ke kterému vychází i videoklip.

 

Tři roky od zatím posledního řadového alba a dva roky od poslední desky s H16 vydává Majk Spirit novou nahrávku PLAYLIST. Nové album je žánrově rozkročené, obsahuje skladby ovlivněné afrobeatem, afro trapem, dancehallem, trapem a dalšími žánry. “Nijak nedefinuju, čím je která ze skladeb konkrétně ovlivněná, pocitově jsem šel prostě po tom, co mě baví. Chtěl jsem udělat lehké fresh album, které bude lidi v letních měsících bavit. Moje nové album je soundtrack pro tvůj volný čas, PLAYLIST pro tvoje léto 2023,” vysvětluje Majk Spirit.

Co se týče textů, je z nich cítit klid a rovnováha. “Jsem “family man”, mám dvouletou dceru a moje texty to logicky odrážejí. Zároveň jsem OG rapové hry už třetí dekádu. Na albu tak najdeš hlavně “good life vibes”, cool bars, ale určitě i trochu motivace a té dobré inspirace,” popisuje k textům Majk.

Prvním singlem, který už pár týdnů sbírá nadšené reakce fanoušků, je song FULL SPEED. Souběžně s vydáním desky pak představuje Majk další singl, kterým je STARGAZING, doplňuje ho videoklip od Alexe Žitňanského. V songu jsou hosty Ben Cristovao a Ego. S prvním jmenovaným jde (po skladbě KURT z Majkova alba ARTIST nebo songu Happy Birthday z Benova alba PROTENKONTRAST) o několikátý společný song: “S Benem máme podobný mindset, dobře se nám spolu pracuje,“ vysvětluje Majk. Z dalších hostů alba zmiňme například Kaliho, Yaela nebo Dominiku Mirgovou.

Před časem Majk Spirit svým fanouškům sliboval, že se letos dočkají pokračování alba Nový človek. “Při práci na albu Nový človek 2 jsem si uvědomil, že mám vlastně připravená alba dvě - jeden je NOVÝ a druhy je čLOVEk. NOVÝ se nakonec jmenuje PLAYLIST a jsou to myslím víc cool a fresh songy na léto. V druhé půlce roka chci dropnout ještě album čLOVEk, které bude víc deep. Bude to v podstatě ten Nový človek 2,“ představuje Majk Spirit svoje hlavní hudební plány na rok 2023.

Kromě tradičně nabitého koncertního roku na Slovensku, bude Majk Spirit také jednou z hvězd line-upu letošního putovního festivalu HRADY CZ.

majk spirit1

MAJK SPIRIT – PLAYLIST TRACKLIST:
1. APEX
2. LIFESTYLE
3. STARGAZING
4. FULL SPEED
5. EMOJIS
6. SORRY
7. LET’S GO
8. WIN WIN
9. WASSUP WASSUP
10. PARADOX

Více informací:

https://open.spotify.com/album/1S3CjlWzLMHnn4zLKb2JQU
https://www.instagram.com/majkspirit/
https://www.facebook.com/MajkSpirit/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Taťánou Kročkovou o umění, literatuře, synestézii a výchově dětí

visennaMgr. Jana Lepková mě požádala, abych jí zodpověděla pár otázek pro výzkum určený pro její disertační práci. Janě Lepkové vděčím za mnohé odborné pedagogicko - psy...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Amélie a tma zaujme svým pojetím i tajemnou atmosférou

amelie-a-tma 200Amélii je 12 let. Řeklo by se, že má život před sebou, ale něco je jinak… Má černé vlasy, chodí celá v černém a i kolo, na kterém jezdí, je černé. S maminkou žijí ve starém, zapomenutém domě na břehu řeky, kde se před 122 lety zastavil č...

Divadlo

Festival Lávka River Stage plave po Vltavě!

lavka river stage provazochodkyneV úterý 31. srpna proběhla vyprodaná premiéra festivalu Lávka River Stage, kterou sledovali z bezprostřední blízkosti návštěvníci klubu Lávka i stovky turistů přímo z Karlova mostu!<...

Film

Severský filmový podzim přinesl dvanáct mrazivých snímků

synove norskaFestival severské kinematografie nabídl pražským divákům od 14. do 18. listopadu celkem dvanáct mrazivých snímků. Deset novinek z posledních dvou let, barevně upravené a rozšířené titulky pro neslyšící a příběhy, které ...