Masters of Rock 2012: THE SORROW

Masters of Rock 2012: THE SORROW

Tisk
ImageMalý průvodce kapelami právě začíná … Rakouská metalcore/melodic death kapela, založená v roce 2005. Jejími členy se stali Mathias Schlegel a Andreas Mäser ze skupiny Disconnected a Dominik Immler a Tobias Schledler z kapely Distance. Už v roce 2006 podepsali smlouvu s nahrávací společností Drakkar Records a rok nato vydali svůj debut Blessings From A Blackened Sky.



Jejich první album vyvolalo v rakouském metalovém světě docela poprask. Získalo titul Album měsíce u Metal Hammer a 10 dynamitů u Rock Hard. Jejich hudba je někde na pomezí melodic deathmetalu a metalcore a jejich dvanáct písní je vyšperkováno riffy ostrými jako břitva, dokonalými aranžemi, krásnými melodiemi i pozoruhodnými hrátkami s tempem, což je pro jejich písně charakteristické. Jak napsal magazín EMP - budoucnost patří The Sorrow, (nikoliv aluminiu, jak tvrdil Cimrman). Skupina z úspěchu svého debutu vytěžila maximum. Vystoupili ve Wackenu, v Tusce, na Metalcampu a Rock Hard Festivalu a jeli turné s kapelami Children Of Bodom, Heaven Shall Burn, Devildriver, Killswitch Engage a Chimaira. Získali si velkou a stále rostoucí základnu nadšených fanoušků.

Image

Na druhém albu Origin Of The Storm, které vyšlo v únoru 2009, ještě zdokonalili a vypilovali svůj typický brutální a přitom mimořádně svěží styl a zvuk. Nedlouho před jeho vydáním jeli evropské turné se Sepulturou. Na podzim 2009 jeli další turné a v Německu, Rakousku a Švýcarsku odehráli 18 koncertů jako headlineři. Také vystoupili na festivalech Nova Rock a Masters of Rock a na warm-up party k festivalu Sonisphere. V roce 2009 zvítězili v anketě Amadeus Austrian Music Awards v kategorii Hard & Heavy.



Chvíle pravdy ale přišla až s třetím albem, vydaným v říjnu 2010 a pojmenovaným stejně jako skupina - The Sorrow, s nímž se posunuli zase kousek dál do nových neprobádaných teritorií. Album je neobvyklé, odvážné, má svou jedinečnou a skvělou atmosféru od prvního do posledního tónu.

V listopadu 2011 skupina zahájila v Ratingenu v Barrack Studiu práce na nahrávání svého čtvrtého alba. Od Drakkar Records přešla ke společnosti Napalm Records a album bude vydáno u rakouské firmy Metal Label počátkem roku 2012. Skupina k novému albu uvádí: Přípravné práce jsou už skoro hotové a můžeme vám říct jedno: s výsledkem jsme velice spokojení. Nemůžeme se dočkat, až začneme nahrávat!"

The Sorrow hrají v sestavě:

“Mätze” Mathias Schlegel - zpěv, kytara
“Andi” Andreas Mäser - kytara
“Tobi” Tobias Schedler - baskytara
Dominik Immler - bicí

Diskografie:

2007 - Blessings From A Blackened Sky (Drakkar)
2009 - Origin Of The Storm (Drakkar)
2010 - The Sorrow (Drakkar)
2012 - nové album (Nuclear Blast)


Své nové album nám skupina přiveze představit v létě 2012 na festival Masters of Rock ve Vizovicích.



Zdroj foto: thesorrow.net

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herec Pavel Novotný: Mastný se mě drží už sedmnáct let. Nebo já jeho?

pavel novotny200Není to jen zkušený divadelní herec. Mediální slávu přinesly Pavlu Novotnému televizní seriály. Nejvíce asi populární „Ulice“, kde představuje urostlého elegána Mastného. Za ty roky si tato postava prošla nejroztodivnějšími peripetiemi. ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nepolapitelný nájemný vrah si říká Tesseract

200litTen, komu se říká Tesseract, je opravdu dobrý. Dokáže ovládnout vlastní smysly, na každou akci se důkladně připravuje a snaží se o co nejmenší ztráty na civilistech. Vždy jde jen po svém objektu, za jehož vraždu dostane žold. Přestože zabíjí na zakázku, je mi sympatický. Zdá se, že jeh...

Divadlo

Líza Ďulínková se vrací na jeviště MdB – a opět to bude betálný!

my fair lady 200„Lady ze Zelňáku bude hitem“, „Mošův tah s My Fair Lady se zdařil na výbornou“ nebo „Stanislav Moša se už zařadil mezi naše přední muzikálové režiséry a v Lady to opět stvrzuje přesnou mírou nadhledu i dokonalým vedením herců k bezešvému p...

Film

Filmovyý hudební dokument MAKANNA čeká online - premiéra

MAKANNA200Filmový hudební dokument se záznamem z koncertu MAKANNA, na motivy stejnojmenného románu židovského spisovatele Jiřího Weila, o vzestupu a pádu lžiproroka s tváří zahalenou v roušce zelené, jehož oči žhnou jak rozžhavené uhlíky.

...