Metalové okénko leden

Metalové okénko leden

Tisk

mo 200I v lednu vás vítáme u Metalového okénka! Tentokráte tu máme pouze pár videoklipů, seřazených víceméně od toho nejměkčího k něčemu tvrdšímu a záleží jen na všem vkusu a náladě, co se vám zalíbí. Pevně věřím, že vás něco překvapí a zaujme.

 

 

Italští moderní rockeři Maneskin vyšli s kůží na trh, když jim 20. ledna vyšla deska Rush! Na ní najdeme mimo jiné i skladbu Gossip, kde si zahrál i sám věhlasný Tom Morello (kytarista Rage Against the Machine). Co na to říkáte?

Clint Lowery, známý jako spoluzakladatel, kytarista a zpěvák kapely Sevendust, plánuje v únoru vydat sólové EP Ghostwriter. Připomínám, že jeho sólové debutové album vyšlo před třemi lety a neslo název God Bless The Renegades. Abychom si udělali obrázek, co od něj můžeme čekat, nabízí nám videoklip k písničce Devil Leather:

Hlas a tvář kapely HIM, Ville Valo, vydává debutové sólové album s názvem Neon Noir. Pokud máte rádi měkčí hudbu, pak se vám může zalíbit. Ostatně, posuďte sami při zhlédnutí videoklipu k titulní písni:

Elektrometalová kapelka Dope vydává 24. února desku Blood Money Part Zer0 a už nějakou dobu nás pravidelně zásobuje videoklipama. Takže není překvapivé, že teď tu máme pokoukání k písničce Dive:

Trošku přitvrdíme, a to díky klípku Meet Your Maker od švédských melodiků In Flames. Ti 10. února vydávají čtrnáctou studiovku pod názvem Foregone a takto se nás snaží zaháčkovat:

A o měsíc později vychází novinka Remember...You Must Die, konkrétně sedmé studiové album, kalifornské deathcoreové kapele Suicide Silence. Klip je k písničce Alter Of Self:

Američani Unearth se chystají na vydání nového alba, ale než ta doba nastane, nachystali si pro nás singl s názvem The Wretched; The Ruinous:

Zdroj: https://blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Divadelní svět má tendenci poměrně dobře kopírovat celkové nastavení společnosti

Janka Ryšánek S. Janka Ryšánek Schmiedtová doposud autorsky a režijně pracovala na více než šedesáti inscenacích po celém Česku a Slovensku. Mimo jiné i na projektech "Divadlo v socialní akci" s lidmi z náhradní rodinné péče a s matkami samoživitelkami. Je šéfredaktorkou časopisu ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

S mužstvím je to stále horší a na vině jsou také technologie

odpojeny muz perexVydavatelství Grada vydalo knihu s názvem Odpojený muž a podtitulem Jak technologie připravuje muže o mužství a co s tím. Jejím autorem je americký psycholog Philip Zimbardo, který na toto téma vystoupil také na známé konferenci T...

Divadlo

Vršovické divadlo MANA uvede inscenaci To nemyslíš vážně, Pavlíčku o osudu Pavla Kohouta

To nemyslis vazne Pavlicku 200Silný příběh inspirovaný životem mimořádného českého dramatika Pavla Kohouta To nemyslíš vážně, Pavlíčku uvede divadlo MANA v pražských Vršovicích. Kohoutův podivuhodný osud, jeho vtip, bystrost i prozření...

Film

Jarní smršť České televize: ČT art a Déčko

CT Z mrtveho domu perexV závěru naší trilogie nazvané „Jarní smršť České televize“ se sluší představit také programovou nabídku nejmladších stanic České televize - ČT art a Déčka. Přestože se tyto dva programy dělí o jeden kanál, a jejich vys...