Předprodej na 20. ročník Colour Meeting zahájen a Kittchen prvním vystupujícím!

Předprodej na 20. ročník Colour Meeting zahájen a Kittchen prvním vystupujícím!

Tisk

colour meeting200Jubilejní 20. ročník multižánrového festivalu Colour Meeting se vrací! Festival proběhne v Poličce 14.-15. července 2023. Dne 14. prosince spustili předprodej dvoudenních vstupenek, které do konce letošního roku pořídíte za 450,- Kč.

 

 

Prvním potvrzeným vystupujícím je umělec Jakub König se svým maskovaným projektem Kittchen, který loni vydal skvělé album Puls. Kittchen nyní vystupuje v sestavě: kopřivnický legendární bubeník a producent Tomáš Neuwerth (Lu, Nierika, Kafka Band, Tata bojs), mladý elektronický mág Aid Kid (Ondřej Mikula), baskytarista Štěpán Růžička (Parta vynikajících lidí) a samotný Kittchen (Jakub König). To všechno, ještě podtržené strhujícími projekcemi Lindy Arbanové, vám připraví neobyčejně výživný audiovizuální zážitek.

Další vystupující začnou představovat v novém roce a pořadatelé se budou těšit na viděnou v Poličce!

colour meeting

Více informací:

https://www.goforboom.com/cs/events/colour-meeting-2023
https://goout.net/cs/listky/colour-meeting-2023/rssq/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Savka: „Oslavit si umím každý den, když chci“

Savka200Zpěvák Tomáš Savka se proslavil díky účasti v talentové show Česko hledá Superstar a nyní slaví 30 let. U této příležitosti vyráží na swingové turné, o kterém v tomto rozhovoru prozradil více.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Zamávejte se svým jídelníčkem a přijďte na chuť Luštěninám

luste200Nakladatelství Ikar nás začátkem roku zásobuje samými zdravými kuchařkami a příručkami, tentokráte se podíváme na zoubek 100 neodolatelných receptům pro milovníky fazolí, čočky a cizrny pod souhrnným názvem Luštěniny. Moderně pojaté recepty rozhodně nejs...

Divadlo

Letní divadelní program pod petropavelskou katedrálou – již popatnácté

biskupsky dvur 200Malebný kout Zelného trhu ožívá neochvějně již patnáctým rokem poutavými příběhy z dílny Městského divadla Brno. I tentokrát je pro vás již připravena vskutku rozmanitá programová nabídka plná hvězd, které můžete obdivovat na letním neb...

Film

Záplava filmů pohltí Karlovy Vary

MFFK IFFlogoPo roční přestávce zaviněné covidovou epidemií se opět vrací KARLOVARSKÝ FILMOVÝ FESTIVAL, oproti obvyklému datu o dva měsíce posunutý. Letos se ve dnech 20. až 28. srpna koná jeho 55. ročník. Nejspíš bude skromnější – mám na mysli značně zúže...