Metalové okénko duben

Metalové okénko duben

Tisk

mo 200Duben je nadupaný videoklipy, takže směle do dívání i poslechu. Výběr je opravdu široký, takže doufám, že každý si najde něco pro sebe. Mně se líbí vše, ale samozřejmě záleží na konkrétním posluchači a náladě. Užijte si to!

 

 

Red Hot Chili Peppers vydali na apríla novou desku Unlimited Love a z ní nám představují videoklip k písničce These Are the Ways. Za mě jedna z nejlepších věcí na desce. Co na ni říkáte vy?

Americká rocková kapela Saliva se po čtyřech letech ozývá s novou hudbou. Konkrétně jde o singl Revelation Man:

Killswitch Engage vydají 3. června živák nazvaný Live At The Palladium. Půjde o záznam jejich vystoupení ze srpna 2021 v The Palladium ve Worcesteru v Massachusetts. Jak to asi bude vyspadat si můžete udělat obrázek podle videa k písni Know Your Enemy:

Rammstein vydají 29. dubna desku Zeit a je se na co těšit! Jejich osmá studiovka bude obsahovat 8 písní a navnadit nás chtějí klipem k chytlavé písni Zick Zack:

a naposledy i k Angst:

Němečtí thrasheři Kreator vydlai ofiko video k Strongest Of The Strong, druhému singlu z jejich nadcházející patnácté studiovky. Deska se bude jmenovat Hate Uber Alles, bude na ní 11 skladeb a jaké to bude? Poslechněte a posuďte sami:

Polští metalisté Decapitated vydají svou osmou studiovku, Cancer Culture, 27. května. Na novinku lákají i singlem Hello Death, kde hostuje Tatiana Shmayluk z kapely Jinjer. Líbí?

Koncem srpna se dočkáme desáté studiovky americké kapely Machine Head! Následovník alba Catharsis z roku 2018 ponese jméno Of Kingdom And Crown a najdeme na něm třináct skladeb. Už teď si můžeme vychutnat videoklip k písni Choke On The Ashes Of Your Hate:

The Halo Effect, nový projekt sestávající z bývalých členů švédské kapely In Flames, vydal třetí singl. Písničku a videoklip k Days Of The Lost můžete omrknout zde:

Tak se ostatně bude jmenovat i debutové album, které vyjde 12. srpna.

A další zpráva je opět o superkapele, konkrétně o bandě Projected, která sestává z muzikantů ze Sevendust (John Connolly, kytara a Vince Hornsby, basa), bubeníka Alterbridge Scotta Phillipse a kytaristy a zpěváka Erica Friedmana. Jejich třetí studiovka se bude jmenovat Hypoxia a vyjde 24. června. Zatím můžete zhlédnout klip k eponymní písni:

KoRn vypustili do světa v únoru studiovku Requiem a na její podporu tu teď máme klípek k písničce Worst Is On Its Way:

A na závěr jeden z nejvtipnějších klipů poslední doby, pokud neberete věci příliš vážně, je jistě videoklip k Dad Vibes od Limp Bizkit.

Zdroj: https://blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Plastic People of the Universe. Vratislav Brabenec: „Jde o to, aby se člověk před každým blbým režimem nezačal klanět.“

200hudLegendární undergroundová kapela The Plastic People Of the Universe vznikla už v roce 1968 a její tvorba byla v počátcích ovlivněná zejména americkými Velvet Underground, Captainem Beefheartem či Frankem Zappou. Časem se z ní stala jedna z nejoriginálnějšíc...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Satya Singh: Kundaliní jóga

kundalini joga 200Páteř se stane vaším milovaným místem. Jak živá a pohyblivá je, jak moc nám dokáže změnit život, když ucítíme a budeme kultivovat, vyživovat energii, která v ní je schovaná? Kniha je prvotně věnována psychosomatice páteře, takže tu n...

Divadlo

THE SOUND OF MUSIC – LIVE!

TeSoundOfMusic perexKaždá nová adaptace muzikálu by v sobě měla mít to pověstné „něco“, co diváky přesvědčí, že právě ona by se měla stát jejich nejoblíbenější. Pořad „The Sound of Music - Live!“, který odvysílala ...

Film

Spielbergův Lincoln: inspirace mramorovým prezidentem

lincoln 200Americká režisérská legenda Steven Spielberg vystřídala ve své filmařské kariéře nespočet poloh. Šestašedesátiletý tvůrce začal jako inovátor neetablovaných žánrů: v roce 1975 filmem Čelisti zkultivoval thriller o...