Komorní sál Klubu Starý pivovar v Kroměříži nabízí zajímavé koncerty

Komorní sál Klubu Starý pivovar v Kroměříži nabízí zajímavé koncerty

Tisk

km koncerty 200Už na začátku roku 2022 slibuje Klub Starý pivovar v Kroměříži nejen jazzový večer, ale také další hudební žánry – třeba písničkáře Terez Wrau či Pavla Helana. Všechny programy se odehrají v sympaticky komorním prostoru zmiňovaného Klubu Starý pivovar, který je součástí Domu kultury v Kroměříži a ve kterém vystoupili třeba Luboš Pospíšil, David Uličník nebo Michal Horák…


Steel Jazz a Eva Emingerová

Zajímavý koncert, který se odehraje v neděli 23. ledna v 18 hodin, slibuje příjemný pohodový jazzový večer s kapelou Steel Jazz. Jako host vystoupí renomovaná zpěvačka Eva Emingerová, která má za sebou pěknou řadu desek i úspěšných koncertů doma i v zahraničí.

Kapelu Steel Jazz tvoří v současné době zkušení profesionálové a výborní muzikanti jako Vítězslav Vavrda – bicí, Josef Mazák – basa, Milan Kašuba – kytara, Radim Hanousek – saxofon, Zdeněk Kryštof – piano.

Kapela vznikla v roce 1990, jako spolek amatérských jazzových muzikantů a postupem času se z ní stala profesionální formace. Milan Kašuba jako český jazzový kytarista a skladatel působí i jako hudební pedagog na JAMU Brno. Jedná se o dvojnásobného vítěze Kroměřížského jazzového festivalu. Společně s Vítězslavem Vavrdou byli také součástí věhlasného Orchestru Gustava Broma.

km eva emingerova

Buskerka Terez Wrau

Pouliční písničkářka s kytarou zpívá písně z celého světa asi v patnácti jazycích. Jako pouliční muzikant, sjezdila svět a sbírá písně z různých kultur, zpívá asi v patnácti jazycích a zároveň si skládá své vlastní písně jako inspiraci na celé téhle pouti. Na jevišti Klubu Starý pivovar vystoupí v pátek 28. ledna v 19 hodin.

Svoji nespoutanou a odvážnou energii, schopnost vnímat energii lidí kolem sebe a vlastní potřeba svobody, to vše zpěvačka ve svých písních odráží. V roce 2017 vydala debutové CD s názvem Foxes, následovalo druhé album s názvem Bohyním a v současné době již připravuje třetí album Terez Wrau & Friends.

km terez wrau

Vlídný písničkář Pavel Helan

Poté vystoupí v Kroměříži český písničkář, zpěvák, kytarista a pianista, bavič a finalista soutěže Česko Slovensko má talent. V sále Klubu Starý pivovar zazpívá v pátek 4. února v 19 hodin.

Pavel Helan se narodil v Moravských Knínicích a s hudbou začínal jako kytarista v jazzbandu Young Pekáč. Poté prošel kytarovou školou Oty Pinknera, zvítězil v televizním pěveckém pořadu Do-re-mi, napsal hudbu k divadelním hrám divadla Prkno a Absolutního divadla a působil i jako učitel hudební výchovy v New Yorku. Kromě jiného byl Pavel i členem revivalu kapely U2.

V roce 2008 vydal CD Je(mně) příjemně, ze kterého o rok později vzešla spolupráce se zpěvákem Petrem Bende. V roce 2010 byl založen plesový mini orchestr Helan Band. Jako hosta na turné Ani si nesedejte si ho vybral Tomáš Klus a byl i hostem Vánočního tour Petra Bende.

V roce 2013 se stal finalistou talentové soutěže Česko Slovensko má talent, v níž byl oceněn především za svůj osobitý humor a chytlavé písně. O rok později už vyjel na své vlastní turné nazvané Ajfon tour. Turné zahájil koncertem 21. ledna v brněnském klubu Metro a součástí koncertu byl i křest jeho druhého alba iBůh.

V prosinci 2019 vydal kompilační CD Buď se mnou, doplněné o vlastní zpěvník s akordy.

Texty Pavlových písní jsou typické pro svůj optimismus a humor - některé jsou vyloženě komické, jiné v sobě nesou vážné téma a hlubší myšlenku a jsou inspirovány rovněž čtením Bible.

km pavel helan

Zdroj foto: archiv


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Arakain se na klubové turné moc těší!

200rozNaše skupina Arakain se na podzim chce vrátit ke kořenům svým turné Thrash Club Tour 2013, jež bude věnováno prvním dvěma album. Jak se kluci připravují a jaký mají názor na atmosféru klubů?

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Scrutonov sprievodca vínom a životom

scr200Myslíte si, že máte vzťah k vínu? Určite sa mýlite!

...

Divadlo

U Bezručů odstartovalo zkoušení Šikmého kostela

sikmy kostel200V březnu začaly v Divadle Petra Bezruče zkoušky Šikmého kostela. Světovou premiéru divadelní inscenace podle románu Karin Lednické, který se mimo jiné stal absolutním vítězem v anketě Kniha roku 2020, uvede divadlo 22. dubna 2022. Adaptaci r...

Film

3KINO se k nám vrací již po desáté

3KINO perexPřehlídka středoevropského filmu 3KINO FILMFEST, letos pořádaná již po desáté, patří ke vzácným příležitostem seznámit se s (nejen) filmovou tvorbou našich severních, východních i jihovýchodních sousedů – už jen proto, že jak polské, tak maďarské fi...