Je mi fajn přináší osobní vzkaz

Je mi fajn přináší osobní vzkaz

Tisk

bez smokingu 200Neudělat žádnou reklamu k vydání cédéčka znamená, že jsme jako nová kapela na českém mediálním trhu odsouzeni utonout v širých vodách internetu, jen to žbluňkne. Ale chvástat se nám příčí, takže jak na to? Oukej lidi, pojďte nás prostě podpořit a všimněte si našeho debutového alba! A proč? Třeba protože se líbí i našim manželkám.

 

Vypotit ze sebe nic neříkající článek o písničkách na našem albu Je mi fajn a tvrdit, jak jsou boží a že si je musíte všichni koupit... jo, to můžeme. Ale my chlapi z kapely Bez smokingu! si myslíme, že si naši posluchači nestahují muziku jen kvůli dobré reklamě. Tak to chceme zkusit upřímně.

Po několika sezónách hraní po klubech a fesťácích jsme se rozhodli, že některé věci zakonzervujeme do albíčka. Myslíme si, že se nám to povedlo dobře. Proto jsme se rozhodli nabídnout ho veřejně. Oslovili jsme za tím účelem největší český vydavatelský dům Supraphon, kde nás neposlali k šípku, ale nabídli nám svou službu Prodejhudbu.cz.

K jádru pudla

Album Je mi fajn vychází hlavně online a obsahuje 8 songů, z toho dva si myslíme, že mají potenciál oslovit i rádia. Tak jsme jimi celé album zarámovali – první věc Je mi fajn je pohodová písnička, která má člověku nakopnout náladu. Zkušenosti vypozorované od manželek praví, že to funguje. Osmá písnička Ještě lítám je povzdech stárnoucího kytaristy nad rozlitým kafem. Její tklivé kytarové riffy se člověku zavrtají pod kůži a už se nepustí.

Kromě těchto dvou pecek dotváří mozaiku humorné písničky o holkách Nová šéfová a Ferda mravenec, smutné písničky o holkách Až se ráno probudím a Roboti, jednen komický shopaholický song Slušný gatě a zpověď z čekárny u stomatologa Bolavý zuby. Fajnšmekři mohou zkusit odhalit v našich textech odkazy na Járu Cimrmana a Karla Čapka.

Teď přichází chvilka reklamy. Tady je odkaz, kde si naše album můžete stáhnout online, a to buď v celku, anebo po jednotlivých skladbách.
▪ www.supraphonline.cz/album/615832-je-mi-fajn

Není to ale jediné místo na netu, kde by mělo být k dostání. Seženete ho na iTunes, Spotify, MusicJetu nebo třeba Google Play a dalších hudebních serverech. Tak ho snad neminete. 

bez smokingu obalka

Co dodat?

Budeme rádi za každého posluchače, který si některý náš song koupí nebo ho třeba opatří manželce jako dárek. Jestli si děláme iluze ohledně prodeje, je dobrá otázka. Těžko říct – doufáme, že nám výdělky zaplatí pár měsíců ve zkušebně. Kdyby se vrátily náklady na výrobu albíčka, byla by to pecka. No a frontman by chtěl pod stromeček novýho Fendera.

Bez smokingu!

Jsme parta pěti kluků a hrajeme rockově. Dvě třetiny repertoáru, který čítá kolem čtyřiceti songů, tvoří naše vlastní skladby. Covery (ovšem s autorskými českými texty) hrajeme například od kapel Metallica, ZZ Top a Midnight Oil – to jen pro orientaci, co se od nás dá zhruba očekávat. 

bez smokingu2

Album: Je mi fajn
Kapela: Bez smokingu!
Datum vydání: 22. 2. 2021
Distribuce: Prodejhudbu.cz

Online ke stažení: www.supraphonline.cz/album/615832-je-mi-fajn

Další info: facebook.com/bezsmokingu


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavel Nový: Karlova Studánka je perla a poklad

Novy perex
Karlovu Studánku navštívil držitel Českého lva, herec Pavel Nový, který  v pořadu S vámi mě baví svět… a ze mě (země) se zachvěla, zavzpomínal na českou komedii století S tebou mě baví svět. Jistě si každý z nás vybaví tři tatínky, jedoucí na...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Muž bez tváře – útěk před policií berte s humorem

muz bez tvareNedá se přímo říci, že by Paul neměl tvář jako takovou, spíše ji má tak všední a obyčejnou, že je možné ji zaměnit s jakoukoliv jinou. Každá linka a tvar na jeho tváři jsou přímo ódou na obyčejnost, postrádající jakýkoliv výrazný a zapamatovateln...

Divadlo

Jidáš Noid Bárta Superstar

Jesus perexPředstavení oblíbeného muzikálu Jesus Christ Superstar se po několika letech opět vrátilo na divadelní prkna. Od roku 2010 jej mohou diváci zhlédnout na pódiu Hudebního divadla Karlín.

...

Film

Raubíř Ralf aneb když padouch začne toužit po uznání!?

taubir ralf disnesyWalt Disney Pictures v posledních dnech uvedl v kinech dlouho avizovaný, originální a vychvalovaný videoherní animák Raubíř Ralf, a soudíme-li podle premiérových tržeb ve výši 49 milionů dolarů, leg...