Metalové okénko - říjen

Metalové okénko - říjen

Tisk

mo 200Desátý měsíc roku je za námi a nás čeká ohlédnutím za tím, co se kde šustlo v metalovém hudebním světě, kdo plánuje vydávat novinky a ochutnáme hned několik různých videoklipů. Rozmanitý, i tak se dá popsat metalový říjen.

 

Norská black metalová formace Abbath, kterou jsme ú nás mohli vidět hned dvakrát, oznamuje práce na novém albu. Přestože kapela vznikla teprve v roce 2015 odejitím Abbatha Doom Occulta z legendárních Immortal, v lednu tohoto roku vydala vynikající eponymní debut a v roce příštím se můžeme těšit na jeho následovníka.

Floridští death metaloví veteráni Deicide nám naposled představili album In the Midst Of Evil v roce 2013. A proto je na čase přijít s něčím novým. Dočkáme se v příštím roce, kdy na nás vyvalí desku Sex With the Devil.

KoRn vydali 21. října dvanáctou studiovku, kterou nazvali The Serenity Of Suffering a nezahálí, zasypávají nás videoklipy. První A Different Wolrd je zajímavý tím, že zde hostuje zpěvák Slipknot, Corey Taylor.

Druhý se jmenuje Take Me a rozhodně taky není k zahození!

Devilment je britská kapela, kterou vede frontman Cradle Of Filth, Dani Filth. Na kontě má zatím debutové album The Great And Secret Show z roku 2014, ale již v listopadu představí novinku – II: The Mephisto Waltzes.

mo devilmentiialbum

A když už jsme u Cradle Of Filth, ti taky nezahálí a kují železo, dokud je žhavé. V září příštího roku chtějí vydat nástupce desky Hammer Of The Witches. Novinka má být velmi viktoriánská a gothicky hororová. Česká krev v kapele určitě pomůže, aby zněla přinejmenším tak dobře, jako posledně vydaná fošna.

Metalisté Lamb Of God vydají v prosinci EP The Duke, které je inspirované jejich fanouškem, který podlehl leukémii. Na pětipísňovém albu budou dvě zbrusu nové skladby (The Duke a Culling) a pak živáky (Still Echoes, 512 a Engage The Fear Machine).

Nový videoklip k písničce Aggressor ze stejnojmenné desky přináší energičtí maďarští Ektomorf. Nechte se zlákat údernou houpavou muzikou!

Šílení Killswitch Engage, kteří se v březnu prezentovali svým nejnovějším kouskem Incarnate, si pro fanoušky připravují další dobrotu. Koncem listopadu vydají dvoudiskové Blu-ray a CD Beyond The Flames: Home Video Part II. Abyste si udělali obrázek, máme tu pro vás trailer:

Němečtí thrash metalisté Kreator vydají začátkem příštího roku čtrnácté album, které ponese název Gods Of Violence. Deska bude obsahovat 11 písniček s asi 52 minutami hudby. V únoru se vydají na evropské turné, avšak Česká republika na soupisce zatím chybí.

mo kreator

Koncem října vyšla deska sludge metalistům Crowbar, na mysli mám jejich jedenácté album The Serpent Only Lies. Na její podporu a jako ochutnávku pořádného sludge tu máme videoklip k písničce Falling While Rising.

Zdroj: www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jenny Jeshko: „V mých modelech se mísí jak barokní zdobnost a luxus, tak i punkový, temnější a rockovější podtón“

jenny jeshko 200U příležitosti akce Sušice Móda a Řemeslo, kde se bude konat módní přehlídka udržitelné módy a také celodenní market plný českého designu a charitativní bazar, vám přinášíme rozhovor s návrhářkami, které se zde představí. Další z nich je Je...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Večery v Umbrii lákají k dobrému jídlu a k pití vína

Vecery v umbrii perexKniha vábí již svým obalem, a po otevření a začtení se jsem navíc okamžitě dostala hlad. Šéfkuchařka Marlena de Blasi zkrátka ví jak čtenáře nalákat. Večery v Umbrii jsou o jídle a víně, o lidských příbězích, a především o ...

Divadlo

Geisslers otevírají svou divadelně-alchymistickou laboratoř

Alchymisti200Alchymisti: Zlatodějný teatrolab je imerzivní inscenace pro diváky od deseti let, která vám umožní nahlédnout do pěti alchymistických laboratoří, založených samotným velmistrem tajného řádu Rudolfem II. Přenese vás do doby Rudolfovy vlády, kdy ...

Film

Filmy z karlovarského festivalu

54kviff 200Letošní karlovarský filmový festival skončil a oceněné tituly jsou již známy. Nebudu se k nim vracet, protože zajímavější než snímky ze soutěžních sekcí, zpravidla druhořadé, méně přínosné i přitažlivé, jsou díla uváděná mimo soutěž. Soustředí...