Metalové okénko listopad

Metalové okénko listopad

Tisk

metal200Kalendářní rok se nám pomalu chýlí ke konci a kapely dohánějí resty, oznamují práci na nové hudbě, ale objevují se i klipy k písničkám. Hudební průmysl je stále otřesen teroristickými útoky na pařížský klub Bataclan, kapely ruší evropská turné a to vede k zamyšlení, jak se do budoucna změní pro umělce i pro posluchače návštěvy koncertů a festivalů. Doufám, že hudební zážitky si budeme moct užívat jen a pouze v klidu a hlavně ve zdraví!

 


Hned z kraje tu máme videoklip kapely, která má poslední roky dobře našlápnuto, Five Finger Death Punch. Ti představují písničku Wash It All Away z alba Got Your Six.


Metalisté Killswitch Engage předpovídají, že jejich nová deska vyjde v březnu. Bude se jednat o nástupce Disarm The Descent z roku 2013 a já osobně jsme zvědavá, jakým směrem se pohnou.

Pohodová kapelka Stillwell, složená z hudebníků kapel Korn, P.O.D. a The Arsonist, vydala 13. listopadu své druhé album s názvem Raise It Up. K eponymní písničce vydala i klip.


Také kovbojové Hellyeah si pro nás z kraje roku 2016 plánují vydání novinky. Na nástupci alba Blood For Blood z roku 2014 pracuje stejný producent, Kevin Churko a prý nás čeká pěkná mela!

metal0


Black metalový Abbath vydává zbrusu nový song Winter Bane a jedná se o vlaštovku z nové desky, která vyjde koncem ledna. Začátkem února máte možnost vidět skupinu v Praze, konkrétně 4. února.


Romantici Papa Roach začnou na novém materiálu makat pravděpodobně v únoru a doufají, že jim v tom pomůže producentské duo Kevin a Kane Churko, kteří s nimi spolupracovali i na desce F.E.A.R.

Už teď se těším na 13. května příštího roku, jelikož ten den vyjde v pořadí již sedmá studiovka kalifornských metalistů Devildriver. Zatím poslední fošnu, Winter Kills, vydali přede dvěma lety.

Pravděpodobně nejvíc trendy kapela v metalovém průmyslu za posledních několik let, Disturbed, vydali koncem srpna desku Immortalized a k písni The Light natočili videoklip. Posuďte sami, jak se jim to povedlo.


Texasští rockeři Drowning Pool vydají začátkem února desku Hellelujuah, na které se podílel i uznávaný producent Jason Suecof. Zatím se můžete pokochat alespoň obalem alba.

metal8


Renomovaní muzikanti Foo Fighters vydali pětipísňové EP Saint Cecilia, které je dostupné na iTunes, Apple Music a Spotify.

Švédští melodici Soilwork vydlai tento rok jubilejní desáté album The Ride Majestic a nyní nám k poslechu i pokoukání nabízí videoklip k písničce Death In General.


Zdroj: www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petra Janů: „Ze začátku jsem byla trdlo ze Sekyrkových Louček.“

petra janu ma pout supraphonOslava s publikem na koncertě je podle Petry Janů jediný způsob, jak ve zdraví přežít vlastní kulatiny. A tak si schválně naordinovala koncert v Lucerně a křest 3CD Má pouť přesně na po...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nahlédněte do fungování vlčí smečky

okouzlena vlky 200Okouzlena vlky je název nové knihy Moniky Zelinové. Nese podtitul Jak jsem se stala členkou vlčí smečky a přináší mnoho informací jak o vlcích, tak o autorčině změně života.

 

...

Divadlo

Velký Gatsby v režii Petra Gábora poprvé na českém jevišti

Gatsby 200Soubor činohry Národního divadla moravskoslezského čeká v divadelní sezóně poslední titul – česká premiéra dramatizace jednoho z nejslavnějších románů moderní americké literatury Velký Gatsby. Očekávaná inscenace, kterou připravil kmenový režisér a...

Film

Premiérové žně filmů, na kterých se podílí filmař Petr Jákl, se blíží

Petr Jakl 200Petr Jákl coby producent proniká stále hlouběji do filmového průmyslu. Už dávno přesáhl hranice Evropy a nějaký čas už je jeho jméno spojováno také s hollywoodskými superstar, držiteli nejprestižnějších filmových ocenění, jako jsou například Mi...