Metalové okénko

Metalové okénko

Tisk

mo soad perexZbytek měsíce března se nesl v duchu zveřejňování vydání nového materiálu, ale hlavně zveřejňování videoklipů nebo jiných audio vychytávek. Valí se na nás toho opravdu hodně, takže vybírejte a vychutnávejte to své „pravé ořechové“!

 

 

 

Legendární AC/DC vydali klip k písni Rock The Blues Away a jedná už o třetí klip z šestnáctého alba Rock Or Bust, které vyšlo v prosinci minulého roku.

Následovníka Koi No Yokan od Deftones se pravděpodobně dočkáme letos na podzim. Kapela má rozpracovaných 16 písní.

Zde se můžete podívat na oficiální trailer k připravovanému dokumentu o Kurtu Cobainovi, Montage Of Heck, který bude 4. května vysílat HBO.

Je to oficiální – za smrt Wayna Statica může mix alkoholu a několika různých prášků na předpis. Static zemřel 1. listopadu 2014 ve věku 48 let.

Apocalyptica uvolnila k poslechu audio k nové písni Till Death Do Us Part z chystané desky Shadowmaker, jež vyjde 21. dubna.

Švédští zástupci death metalu Unleashed vydají 24. dubna svou dvanáctou studiovku, dawn Of The Nine. Zatím se můžete podívat na klip k písni Where Is Your God Now?

Kanadská banda Kittie, kde hrají jen ženy, oslaví 20 let existence dokumentem a knížkou, kde uvedou na pravou míru příběh kapely.

KoRn oslavují 20 let existence tím, že na vybraných štacích hrají debutové album od začátku až do konce. Takže se můžete podívat na ojedinělé vystoupení písně Daddy.

Neworkská deathmetalová kapela Skinless hlásí reunion a v červnu hodlá po deseti letech vydat studiovku, Only The Ruthless Remain. Za více než dvacetiletou kariéru vydali pouze čtyři studiové desky.

Nezdolní The Offspring vydali klaunský klip k písničce Coming For You.

Američtí metalcoristé The Devil Wears Prada plánují v létě vydat EP s názvem Space.

Kapela Tremonti, kterou vede kytarista Creed a Alter Bridge Mark Tremonti, vydá 9. června svou druhou desku Cauterize.

Progresivní, leč mainstreamově ladění Between Buried And Me, vydají v létě novinku Coma Ecliptic.

Experimentální a na poslech docela nároční Meshuggah ze Švédska doufají, že novou studiovku vydají někdy v průběhu příštího roku.

Lindemann, projekt zpěváka Tilla lindemanna a multiinstrumentalisty Petera Tagtgrena, vydá v květnu debutové album Skills In Pills. Deset písní údajně opravdu zní jako mix vokálu z Rammstein a hudby Pain.

Stone Sour našli trvalou náhradu za kytaristu Jima Roota – je jím Christian Martucci. Jsem zvědavá, jak se poperou s tvořením další originální hudby, když jim bude chybět základní pilíř.

mo soad

Elektroničtí mágové Orgy mají v plánu vydat sedmipísňové EP Talk Sick a za několik měsíců další EP Enthropy. Jedná se o první nový materiál od studiovky Punk Statik Paranoia z roku 2004.

Basák kapely System Of A Down, Shavo Odadian, uvedl, že kapela už má napsáno několik písní, ze kterých hodlá vydat nové studiové album. Připomínám, že zatím poslední deska kapely, Mezmerize, vyšla v roce 2005.

Původní basák kapely Death, který se angažoval i v kapele Control Denied – Scott Clendenin – zemřel 24. března ve věku 47 let.

Metalcoreoví Killswitch Engage plánují do konce roku vydat DVD, které bude mimo jiné obsahovat záběry z koncertu, stejně jako další povedené vychytávky.

Bývalí členové kapely Mudvayne, kytarista Greg Tribbet a bubeník Matt Mcdonough, spojili síly se zpěvákem Billy Keetonem a basákem Perry Sternem v projektu nazvaném Audiotopsy. V létě by jim mělo vyjít debutové album.

Špatná zpráva pro fanoušku severské kapely Immortal – zpěvák Abbath se rozhodl uložit kapelu prozatím k ledu. Dobrou zprávou však je fakt, že se rozhodl založit kapelu novou, která ponese všechny atributy norského blackmetalu.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Abychom žili plnohodnotný život, nemusíme zvířata týrat “ říká Alena Buksová

zvirata perexAlena Buksová zasvětila svůj život práci v organizaci na ochranu zvířat. Jak se staví k současné situaci práv zvířat ve světě a jaká jsou podle jejích slov největší úskalí při práci v neziskové organizaci?

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pohled do života proslulého fotbalového trenéra

mou 200Životopis jednoho z nejlepších současných fotbalových trenérů José Mourinha přináší příběh o vášni, ctižádosti i disciplíně. Jeho autorem je sportovní žurnalista Ciaran Kelly, začínající autor knih o fotbale. V České republice vyšel u nakladatelství Ml...

Divadlo

Zábava aneb chi-chi, cha-cha, che-che

ypsilonka 200Začali jsme slovy dnes již jistě klasické pohádky. V té se snažili princeznu rozveselit učením smíchu. A smích, to má být přece zábava. A zábavu a její smysl si vzali na paškál v divadle Ypsilon prostřednictvím jednoaktového absurdního dram...

Film

Nebezpečně omamující jízda Rona Howarda

200rushNiki Lauda a James Hunt. Jména, která před pár dekádami vzbudily ve Formuli 1 takový rozruch, že si na své vzájemné rivalitě tito závodníci vystavili schody ke slávě, k níž se ale oba dostali úplně jinými cestami.

...