Seznamte se s kapelou YOB

Seznamte se s kapelou YOB

Tisk

 

yob perexDoom metalová skupina YOB vystoupí 23. září v Praze, a proto bychom vám ji rádi představili. Vystupuje v sestavě Mike Scheidt (zpěv, kytara) Aaron Rieseberg (baskytara), Travis Foster(bicí) a na hudebním poli existuje od roku 1996.

 

Otcem skupiny YOB je Mike Scheidt, který začal v roce 1996 skládat klasické doom metalové riffy po vzoru svých hrdinů Black Sabbath, Sleep a Cathedral. Debutové album Elaborations of Carbon pak vydali až v roce 2002 a následníkem mu byla deska Catharsis vydaná pod labelem Abstract Sounds. Po tomto CD proběhly personální změny v podobě výměny bubeníka – přišel Travis Foster a YOB tak získal svůj finální zvuk.

yob 1

Další roky byly pro YOB šťastné, protože si si jich všiml lovec talentů Brian Slagel a vzal je pod svá ochranná křídla. Z navázané spolupráce se známým vydavatelstvím Metal Blade vyšla alba The Unreal Never Lived (2005) a The Illusion of Motion (2004).  V roce 2006 Mike Scheidt oznámil rozpad skupiny a začal se věnovat nové kapele Middian, která vydala album Age Eternal a skončila po soudních anabázích kvůli svému názvu. Po několika letech se konal návrat Yob v podobě alb The Great Cessation (2009) a Atma (2011). Kapela sbírala uznání a bylo obdivuhodné, jak jí přestávka prospěla. V roce 2010 si odbyly své první evropské vystoupení na festivalu v Roadburnu.


Do Prahy si YOB přivezou novou desku Clearing the Path to Ascend, která vyjde v září u Neurot Recordings.

Členové:

Mike Scheidt – zpěv, kytara
Aaron Rieseberg – basová kytara
Travis Foster – bicí

yob 2

 

Bývalí členové:
Lowell Iles – basová kytara
Isamu Sato – basová kytara
Greg Ocon – bicí
Gabe Morley – bicí

Diskografie:

demo YOB (2000)
Elaborations of Carbon (2002)
Catharsis (2003)
The Illusion of Motion (2004)
The Unreal Never Lived (2005)
The Great Cessation (2009)
Atma (2011)
Clearing the Path to Ascend ( 2014)

Oficiální stránky: YOB


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ivana Chřibková: „Věděla jsem, že chci napsat příběh, který bude jak o jednom člověku, tak o celé generaci.“

chribkova 200Máme pro vás rozhovor se spisovatelkou Ivanou Chřibkovou, která vydala knihu s názvem Suchý hadr na dně mořském, která si ihned získala své příznivce. Nedávno spatřila světlo světa i audiokniha, tak jsme u této příležitosti paní Chřibkovou tro...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Když se nejhorší noční můry stávají realitou…

spolceni nicemu200Loni v únoru vydalo nakladatelství Grada objemnější detektivní příběh Spolčení ničemů, které napsal uznávaný francouzský autor Maxime Chattam. Pokud holdujete detektivním příběhům a nevadí vám brutální, opravdu drsné provedení, pak vám...

Divadlo

Splašené nůžky – tak trochu jiná hra

200divSplašené nůžky Paula Pörtnera lákají větou „detektivní komedie, ve které, o tom, kdo je vrah, rozhodujete Vy“! Právě tento styl, jenž zapojuje do příběhu diváky, dělá z této hry druhý nejdéle uváděný titul na světě. Ostatně, není divu. Ve Slušovicích je v N...

Film

VÁCLAV KRŠKA A (NEJEN) FILMOVÝ ODKAZ

osudova nesmelost200Režisér Václav Krška (1900-1969) patří mezi české režiséry, kteří zůstávají ve stínu svých slavnějších kolegů. Je uznáván jako průkopník poetických či lyrických výpovědí, jenž měl tu smůlu, že svého uměleckého vrcholu dosáhl v...