ZPĚVAČKA FKA TWIGS VYDALA SVÉ PRVNÍ LP

ZPĚVAČKA FKA TWIGS VYDALA SVÉ PRVNÍ LP

Tisk

FKA Twigs 200Zpěvačka FKA (Formerly Known As)Twigs, vlastním jménem Tahliah Debrett Barnett, je na scéně populární hudby novinkou. Dosud do muziky posílala jen drobné střípky. Od tanečnice v klipu Jessie J (Do it like a Dude, Price Tag) po dvojici EP singlů (jednoduše nazvané EP1 a EP2). Z EP2, které se umístilo na 5. místě americké hitparády, si zpěvačka Anna Calvi vybrala pro cover verzi píseň Papi Pacify.

 


 
Její debutové album, taktéž jednoduše pojmenované, LP1, vyšlo letos 6. srpna. Mladá zpěvačka své písně zpívá tajemným tichým hlasem, který pohladí po duši. Je to znát hlavně na začátku alba, v písni Preface (i když následná, naštěstí jen chvilková, elektronika dojmu trochu škodila). Spíše než zpěv populární písní, to připomíná zpěv mnichů. Sama zpěvačka je očividně ve své image inspirována duchovním východem. Podobným stylem, pro zpěvačku od jejích singlů tak typickém, album pokračuje dál. Je to neokoukané. Tajemný zpěv mohl být často doplněn mocnými údery hudebních nástrojů a symfonií, čímž mohla být FKA Twigs klidně za vodou. Jenže ona ne. Předkládá nám pohled do své duše tak, aby posluchači našli co nejvěrnější cestu k jejím písním.


 FKA Twigs
Ale i tak dokáže do své tvorby vložit dost nečekanou energii.  Třeba v písni Two Weeks, ke které byl natočen výborný klip a jež byla takovou upoutávkou pro album, svůj zpěv postupem času umocňuje. V Hours jsou zase bubny, které nás s velmi jemnou, ale opravdu jemnou elektronikou uklidňují, čímž jsou mocnější. Je to zvláštní pocit, ale záměr vyšel. Temné tóny, doprovázené vysoce položeným hlasem v doprovodném zpěvu, jsou v písni mírně připomínající zpěvaččinu dráhu - Video Girl. Vůbec rozlehlý hlas, který často jakoby přechází do doprovodných hlasů, je často v písních obsažen a člověk u nich skvěle relaxuje. Má takový čas, který se právě vejde na jedno LP. A „elpíčko jedna“ si vedlo dobře, 10. září se dostalo do užšího výběru 12 hudebních počinů nominovaných na cenu Mercury Prize za nejlepší album roku.  
 
FKA Twigs – LP1
 
Skladby:  Preface, Lights On, Two Wees, Hours, Pendulum, Video Girl, Numbers, Closer, Give Up,Kicks
 
Celkový čas: 40: 46
 
Vydal: Young Turks
Zdroj foto: www.facebook.com/fkatwigs

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S módou se přátelím snad odjakživa, říká módní návrhářka Iveta llkov

iveta200Móda, vytříbený vkus a originální nápady. To jsou atributy, které sedí pro módní návrhářku Ivetu Ilkov. I když má atraktivní černovláska krásnou a náročnou profesi, manžela a téměř dospělého syna, přesto nesedí jen doma při vymýšlení módy či u šicího stro...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Rozhodla se zalhat nejlepší kamarádce. Jaké to bude mít následky?

Nejlepsi kamaradky perexElizabeth a Bry nemají vůbec nic společného. Jsou jako den a noc, ale jejich přátelství překvapivě funguje. Jsou nejen nejlepšími kamarádkami, ale jsou si i navzájem kmotrami svých dcer. Pro obě je největší prioritou bezp...

Divadlo

Hrabě Monte Carlo byl fascinující

HrabeMC perexMěstské divadlo Zlín přeneslo své návštěvníky do město hazardu – Monte Carla, kde se na malém zapadlém náměstíčku rozjela napínavá komedie plná lásky.

...

Film

Děti moje – jednoduchost, která neupoutá!
ImageFilm oceněný Zlatým glóbem vstupuje 19. ledna do kin, ale nepřináší s sebou příliš zajímavou podívanou. Film je natočen podle románu Kaui Hart Hemmings a vypráví o muži, jehož žena umírá a on musí urovnat svůj vztah s dote...