Lednový 25. ročník tříkrálového koštování se uskuteční online formou a také v náhradním termínu

Lednový 25. ročník tříkrálového koštování se uskuteční online formou a také v náhradním termínu

Tisk

kost slivovice 200Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně oznamuje svým příznivcům i široké veřejnosti, že ruší tradiční lednové Tříkrálové koštování, které bylo plánováno na 6. ledna 2021.

 

 

Zájemci o oblíbenou akci ale nepřijdou. V uvedeném termínu se uskuteční online formou na sociálních sítích muzea. To zároveň počítá s vyhlášením náhradního termínu akce na jaře nebo v létě,“ uvedl Mgr. Pavel Hrubec, ředitel Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Z důvodu aktuální epidemiologické situace, která pravděpodobně potrvá i v prvních měsících roku 2021, přistoupilo muzeum z preventivních důvodů ke zrušení této oblíbené události. Kromě toho, že jde o jubilejní 25. ročník, akce měla být zároveň připomínkou nedožitého životního jubilea etnografa a folkloristy Karla Pavlištíka, jedné z nejvýraznějších postav kulturního života jihovýchodní Moravy. Ten byl zároveň jedním ze zakladatelů novodobé tradice Tříkrálového koštování. V roce 2021 by oslavil kulaté životní jubileum - 90. narozeniny. Koštování mělo být zahajovací akcí k uctění tohoto výročí. Muzeum plánuje v průběhu roku několik dalších příležitostí, které osobnost Dr. Pavlištíka připomenou.

kost slivovice 1

Online vysílání proběhne v uvedeném termínu, tedy 6. ledna. Všichni zájemci se mohou informovat na webu www.muzeum-zlin.cz či sociálních sítích muzea, kde bude akce s veškerými podrobnostmi a v dostatečném předstihu propagována. Reálné setkání účastníků s ochutnávkami destilátů vlastních i od tradičního vizovického výrobce, firmy Jelínek, se posléze uskuteční v náhradním jarním či letním termínu, který bude oznámen, jakmile to bude možné.

Muzeum děkuje všem svým příznivcům za pochopení a těší se na setkání v pozdějším termínu.

kost slivovice


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Michael Kiske: „Tipuju, že nás opět pozvou na další Masters Of Rock…”

michael kiske unisonicJak se vede bývalému zpěvákovi legedárních dýní Helloween Michaelovi Kiskemu? Momentálně spolu s kytaristou Kaiem Hansenem exceluje ve skupině Unisonic. Spoustu jeho zajímavých názorů ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Západ, nebo východ

zapad nebo vychod200Čeští intelektuálové již od dob národního obrození s oblibou řešívali, kam český národ vlastně patří. Zda by se podle společného (slovanského) původu měl přimknout k Rusku, případně k bolševickému Sovětské...


Literatura

Seznamte se s Public relations

public relations 200V nakladatelství Grada před pár dny vyšla publikace nejen pro profesionály a pracovníky z oboru s názvem Public relations. Denisa Hejlová na necelých 300 stran vytvořila cennou publikaci - pojďte se na ni s námi podívat.

Divadlo

Švandovo divadlo odletí do USA. Představí tam současné autorské divadlo i nový dramatický text napsaný umělou inteligencí

svandovo divadlo usa 200Na patnáctidenní turné do Spojených států odletí od 31. května do 14. června část hereckého a uměleckého souboru Švandova divadla v Praze. Vedle dvou inscenací reprezentujících současnou českou činohru zde smíchovská scéna...

Film

Víkend na Festivalu krátkých filmů v Praze
ImageNa Festival krátkých filmů zavítaly naše redaktorky Klára Scholzová a Martina Černá. Dvě reportáže v jednom vydání vás nalákají na příští ročník.
...