FOK si hraje s dětmi v rámci Adventu po síti

FOK si hraje s dětmi v rámci Adventu po síti

Tisk

fok advent 200Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK pravidelně každý pátek od 16:00 vysílá na svém YouTube kanálu cyklus hravých úkolů pro celou rodinu s názvem Vánoční obyčejář. V posledních adventních týdnech nás čeká společné čarování nebo koledování.

 

 

K vánočnímu období patří řada zvyků či obyčejů, které si zábavnou a hravou formou, mnohdy velmi originálně, připomeneme. V pátek 11. prosince budeme kouzlit v pořadu #ČáryMáryFOK, o týden později se naučíme koledovat v pořadu #FÍK(si)Koleduje. Pořady připravuje a s humorem moderuje Klára Boudalová, jejímiž hosty jsou členové Pražských symfoniků – varhanice Daniela Valtová Kosinová, trumpetista Marek Zvolánek a dámy z Eve Quartet. Interaktivní forma přímo vyzývá děti a jejich rodiče, aby se společně zapojili a výsledné fotografie či videa sdíleli s ostatními pod hashtagem daného pořadu.

„Tradice a obyčeje jsou nesmírně krásné a podnětné. Ty vánoční obzvláště! Společně s kolegy z FOK bych ráda s některými obyčeji seznámila i děti, aby tento pojem neměly spojený jen s vyjmenovanými slovy. A protože za jeden z nejkrásnějších momentů považuji spontánní dětskou radost a smích, zkoušíme náš obyčejář dělat hravě a rozverně,“ podotýká průvodkyně pořadem Klára Boudalová.

Již proběhlé obyčejáře, které se věnovaly vánočnímu pečení #SladkáNočníHudba a uklízení #GenerálníHudebníÚklid, mohou děti sledovat i zpětně na YouTube FOK.

Festival aktivit Advent po síti nabízí posluchačům nejen Vánoční obyčejář, ale rovněž hudební setkání dramaturga Martina Rudovského se zajímavými hosty FOK ON, povídání s odborníky o Vánocích a jejich tradicích, historii i duchovním odkazu Sváteční rozjímání a v neposlední řadě streamy komorních koncertů.


fok obycejar
Všechny přenosy jsou ke zhlédnutí zdarma na YouTube kanálu Pražští symfonikové FOK.

Podrobný program festival Advent po síti:
www.fok.cz/christmas

Více informací:
Web FOK: www.fok.cz
Youtube kanál Pražští symfonikové FOK
Facebook: orchestrFok


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mám svůj skromný život i svou skromnou tvorbu rád, říká publicista a fotograf Robert Rohál

rob rohal200Jeho ženy respektive ženy, které Robert Rohál fotí, vypadají vždy žensky, půvabně a přirozeně. I když jde vesměs o známé tváře, tak je nefotí v ateliéru. Jde o průzračně křehké fotky, které vznikly na ulici, v kavárně, v zákulisí nebo na jevi...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Cukráři a cukrárny na ctěnickém zámku

Cukrarny 200Muzeum hlavního města Prahy pořádá v Zámeckém areálu Ctěnice od 21. 9. 2014 do 1. 3. 2015 výstavu Cukráři a cukrárny. Výstava zachycuje stručnou historii cukrářského řemesla a je první z dlouhodobého cyklu výsta...


Literatura

Tajné sexuální fantazie švédských žen aneb uskutečníme si je - aspoň jednou?

tajne sexualni fantazie svedskych zen200Kniha Kateřiny Janouchové Tajné sexuální fantazie švédských žen byla sice již pokřtěna 3. února 2011 v pražském Paláci knih, přesto si dovolíme znovu otevřít stránky této ú...

Divadlo

Kdo natropí nejvíce hloupostí?

Eva perexDivadlo Na Fidlovačce frčí letošní sezonu na „prvorepublikové“ vlně, a tak není divu, že přidalo na svůj repertoár vedle britské konverzačky z 20. let i oblíbenou českou retro komedii Fan Vavřincové Eva tropí hlouposti

Film

České a italské natáčení historického velkofilmu Il Boemo v hlavní roli s Vojtěchem Dykem je v plném proudu

Il Boemo 200Hlavní část natáčení historického velkofilmu režiséra Petra Václava Il Boemo o Josefu Myslivečkovi, jednom z nejvyhledávanějších hudebních skladatelů druhé poloviny 18. století, právě probíhá mezi Českou republikou a Itálií. Ve skladatelově rod...