Chcete vidět včely zblízka? Jeďte do Litomyšle!

Chcete vidět včely zblízka? Jeďte do Litomyšle!

Tisk

Den medu 200Med, kterému se někdy také přezdívá „zlatý zázrak,“ k nadcházejícímu ročnímu období neodmyslitelně patří. Je totiž nejen oblíbeným sladidlem v této době populárních čajů, ale také nenahraditelnou součástí typického vánočního cukroví – perníčků.

Dobře si to uvědomují i ve městě Litomyšl, a proto na neděli 23. listopadu připravili v pořadí už pátý Den medu. Proběhne v místním Lidovém domě a zúčastní se ho včelaři ze širokého okolí. Těšit se můžete na živé včelstvo v proskleném úle i na vystoupení malých včelaříků. Součástí akce bude také oblíbený jarmark s medovými produkty a výrobky z chráněných dílen. Seženete tu například medovinu, svíčky z včelího vosku, adventní věnce a vánoční vazby.

Den medu1

Pokud si z pestré nabídky k prodeji určeného zboží nevyberete, můžete si nějakou dekoraci vyrobit sami přímo na místě. Umožní Vám to tvořivé dílny místního Domu dětí a mládeže. Akci bude jako obvykle doprovázet také kulturní program – tentokrát se o něj postarají pěvecké sbory z nedalekých základních uměleckých škol. Začátek Dne medu je naplánován už na 9 hodin ráno, předpokládá se, že akce skončí okolo 17. hodiny. Pořadatelem je Farní charita a místní Základní organizace včelařů, která tímto do Litomyšle všechny srdečně zve.

www.litomysl.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rockeři z Turba: Ještě se nám vůbec nechce bilancovat

turbo skupinaV pátek 24. srpna bude pro mnoho lidí velkým dilematem. V Horčápsku, nedaleko od Příbrami budou v tento den vystupovat SkaliSka, Eviwat, punková legenda E!E a několik DJs. V té samé době rozezní l...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Všichni jsme Hygge

hygge tr perexV poslední době se nějak roztrhl pytel s knihami zaměřenými na tajemné slovo z dánštiny Hygge. Co se skrývá za tímto tajemstvím spokojeného života a skandinávským uměním dobře žít má odhalit i stejnojmenné kniha z edice Esence Knižního kl...

Z archivu...


Literatura

Meryl Streepová se představí v netradiční úloze

200litMeryl Streepová patří mezi nejlepší a nejtalentovanější herečky své generace. O jejím nesporném talentu každého přesvědčí také sbírka prestižních cen a nominací. Nejen hereckým umem si ale podmaňuje své obdivovatele.

...

Divadlo

Koně se také střílejí – zlínské divadlo představí taneční maraton na život a na smrt

Kone se take strileji Plakat 200Šest hereckých párů tančících na jevišti Velkého sálu za doprovodu živé kapely. Nekonečný taneční maraton, při kterém by člověk vypustil duši. Ale právě tento tanec možná pomůže přežít čas hospodářské krize. ...

Film

Počítejte s Primou i na podzim!

prima logoTelevize Prima je v současné době jednou z nejsledovanějších tuzemských stanic. Úspěchy slaví nejen s vysokou sledovaností u svých relací, ale také v online médiích. Díky angažovanosti na poli hybridních médiích se jí totiž podařilo stát se lídrem v ...