Počítejte s Primou i na podzim!

Počítejte s Primou i na podzim!

Tisk

prima logoTelevize Prima je v současné době jednou z nejsledovanějších tuzemských stanic. Úspěchy slaví nejen s vysokou sledovaností u svých relací, ale také v online médiích. Díky angažovanosti na poli hybridních médiích se jí totiž podařilo stát se lídrem v oblasti hybridní televize. Na základě těchto výsledků Prima pevně věří, že se jí také v druhé polovině roku podaří udržet přední pozice a rovněž zaujme s podzimní programovou nabídkou vedle stávajících příznivců i nové diváky.

Mottem podzimního schématu FTV Prima je „Uvidíme se!“ Diváci se tudíž budou nejčastěji vídat s primáckými stálicemi, které doplní hned několik novinek. Vedle extra nového seriálu přibydou také neokoukané kuchařské relace. Velkého comebacku se pak dočká jeden z nejoblíbenějších zábavných pořadů.

Seriáloví tahouni
Od pondělí 21. srpna startují nové díly seriálu Modrý kód. Urgentní příjem Nemocnice Rubava bude opět místem, kde se budou v každém díle prolínat čtyři zajímavé medicínské příběhy se vztahovými peripetiemi zaměstnanců nemocnice. A tentokrát to opravdu nebude procházka růžovou zahradou. Stávající tým navíc obohatí nové mladé posily – doktorka Zora Višněvská, kterou ztvární Berenika Kohoutová, a Bojanův syn v podání Davida Gránského, který rovněž oblékne bílý plášť.

V úterý 22. srpna se po prázdninové pauze vrací na obrazovky také Ohnivý kuře. Podzimní řada bude opět nabitá humorem, gastronomií, napětím a také nečekanými situacemi, jež se oblíbeným postavám rozhodně nevyhnou.

Seriálový nováček Kapitán Exner se poprvé představí V sobotu 26. srpna. Oblíbenému kriminalistovi z Erbenových detektivních románů vdechl život a dodal šarm Michal Dlouhý, jenž bude po dvanáct večerů lámat dívčí srdce (uhlazenému bonvivánovi s kabrioletem například neodolá Vica Kerekes či Lucie Vondráčková) a řešit s lehkostí se svými dvěma kolegy (Jan Vondráček a David Novotný) případy, které jsou zfilmovány na základě šesti detektivek Osamělý mrtvý muž, Poslední pád mistra Materny, Denár v dívčí dlani, Znamení lyry, Na dosah ruky a Bláznova smrt. V seriálu se mimo jiné objeví také Zuzana Stivínová, Chantal Poullain, Klára Issová, Jitka Schneiderová, Petr Nárožný, Oldřich Kaiser či modelky Alena Šeredová, Simona Krainová nebo Vlaďka Erbová.

Prima KapitanExner

Vedle tuzemské seriálové tvorby nebudou chybět na dalších kanálech FTV Prima ani premiéry či reprízy zahraničních seriálů. Prima COOL odvysílá seriálové pecky 24 hodiny: Nezastavitelný, Prison Break: Sequel, Top Gear 24, Černá listina: Vykoupení a osmou řadu Námořní vyšetřovací služby. Prima LOVE sází především na seriálové evergreeny Pobřežní hlídku, Sběratelé kostí, Castle na zabití, Myšlenky zločince a Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně.

Je libo film?
Dalšími zástupci hrané tvorby na primáckých programech budou rovněž české a zahraniční filmy. FTV Prima již několik let koprodukčně zaštiťuje české kino snímky, které následně uvádí také v televizní premiéře. Na podzim se proto hlavní program Primy promění ve filmové plátno a promítne filmy Bezva ženská na krku, Dvojníci, Manžel na hodinu, Hodinový manžel, Miluji tě modře, Pohádky pro Emu, Seznamka, Strašidla, Všechno nebo nic, Celebrity s. r. o., Padesátka a Sedmero krkavců.

prima manzel na hodinu

Ani Prima MAX jako platforma pro zahraniční filmy nebude na podzim zahálet. Vedle osvědčených klasik jakými jsou trilogie Kmotr či Policajt z Beverly Hills nabídne také Anglického pacienta, Prvního rytíře, Slečnu slušňáka a loňskou novinku s Nicole Kidman Královna pouště.

Co Čech, to kuchař
Přestože největší módní vlna pořadů o vaření již pominula, televize mají stále tendenci oblažovat své diváky novými kulinářskými relacemi všeho druhu. Ani FTV Prima se nechce tohoto trendu vzdát, a tak v podzimním menu naservíruje vedle osvědčených klasik také gastro novinky.

Pokusy i opravdové vaření přináší již od roku 2010 pořad Prostřeno! Na podzim začíná každý týden pětice amatérských kuchařů bojovat o výhru 60 tisíc korun, kterou nově zpestří dalších 30 tisíc, jež získá vítěz na základě diváckého hlasování. Ani samotní hlasující nepřijdou zkrátka. Na jednoho z nich totiž čeká finanční odměna ve výši 5 tisíc korun.

Jedním z dlouhodobých externích spolupracovníků z odvětví stravování a pohostinství je Zdeněk Pohlreich. Ten se na obrazovky vrátí v nových dílech pořadu Ano, šéfe! a také se zcela novým pořadem Zdeňkova akademie, která představí dvanáct kuchařských technik, kuchaře z nejlepších restaurací a rovněž samotnou školu vaření.

Také neprofesionální kuchařka Karolína Kamberská a její pořad Karolína, domácí kuchařka je diváků velmi dobře známý z hlavní primácké stanice. Tentokrát však budou zajímavé tipy na recepty z tohoto pořadu k vidění na Prima LOVE.

Naprostou novinkou je pak zábavný, lifestylový pořad Hrdina kuchyně, který bude nejen o vaření. Herečka Marie Doležalová a kuchař Martin Škoda v jednotlivých dílech představí vždy jednu surovinu z místních zdrojů, kterou edukativně rozeberou z hlediska původu, a jako třešničku na dortu přidají i několik receptů na její zpracování.

Prima Hrdinakuchyne

Kuchtík a momentálně také kutil Láďa Hruška rovněž představí ve svém pořadu Vychytávky Ládi Hrušky rychlé, neotřelé a také nejlepší rodinné recepty diváků a spolu s Václavem Postráneckým, jenž moderuje Váš Prima receptář, přidá i pár osvědčených rad a nápadů pro domácnost, dílnu a zahradu.

Nutričně vyvážená zábava
S podzimem se na televizní obrazovky vrátí oblíbená adrenalinová soutěž Pevnost Boyard. V osmi premiérových epizodách se představí nové disciplíny, kterým budou v pětičlenných týmech čelit Martin Dejdar, Pavel Trávníček, Anife Vyskočila, Dagmar Patrasová, Roman Šebrle, Olga Lounová, Anna Slováčková a další.

prima PevnostBoyard

Velký televizní comeback zažije zábavná show Partička, které se rovněž nevyhnou jisté změny. Pětici bavičů Michala Suchánka, Richarda Genzera, Igora Chmelu, Daniela Dangla a Mariána Čurka budou na střídačku doplňovat další komedianti (např. Jakub Kohák či Michal Novotný). Osvědčenou partu navštíví i VIP hosté z řad herců, zpěváků a sportovců.

ZaZOOMujte na dokumenty
Také edukativní stanice Prima ZOOM má na podzim co nabídnout.

Různá zákoutí Afriky představí český tým v novém dokumentárním seriálu Srdcaři v Africe. V osmi dílech bude mít divák možnost vidět zajímavé příběhy a záběry Afriky srovnatelné s produkcí BBC.

Ze zahraniční produkce bude posléze k vidění nepřeberné množství zajímavých pořadů. Divák by si například neměl nechat ujít dokumentární seriály Mars, Druhá světová válka: Cena říše, sedmou sérii Vetřelci dávnověku, druhou sérii Zázračné planety a také pokračování kulinářského a zároveň i tak trochu cestovatelského pořadu Anthony Bourdain: Neznámé končiny.

Prima AnthonyBourdaiNeznamekonciny

Prima k dostání nejen na novinových stáncích
Jak již bylo řečeno v úvodu FTV Prima se snaží realizovat v různých typech médií, technologií a dalších oblastech. Není tedy divu, že divák může své oblíbené pořady potkávat také na pultech knihkupectví a v trafikách. Již dva roky funguje primácká Agentura Solootions, jež distribuuje tištěné magazíny Prima FRESH, Prima vychytávky, Primáček, Ano, šéfe! či novinku Prima ZOOM a která taktéž vydává řadu knižních publikací (Ohnivý kuře, Vychytávky Ládi Hrušky apod.).

Prima casopisPrimacek

Agentura Solootions úspěšně realizuje a podporuje rovněž sportovní a kulturní akce jako YOU FEST, letní MAX kino anebo LOVE day. Své know how chce v budoucnu dokonce využít v gastro prostoru formou franšízingu.

A protože je pro FTV Prima Česká republika příliš malá, tak v lednu tohoto roku vstoupila také na slovenský televizní trh. Díky kanálu Prima PLUS mohou slovenští diváci sledovat výše zmiňované novinky a také vybrané archivní programy. Na oplátku jsou již nyní pro české publikum dostupnější slovenské seriály jako Za sklem či Prázdniny.

Foto: FTV Prima


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Naše písničky vznikají jako bouřka – rychle!

Maxim Turbulenc 200Psal se rok 1994, když v Praze vzniklo nové hudební seskupení, které si dalo název Maxim Turbulenc. V tom roce mi bylo třiadvacet a tahle trojice mi připadala pěkně praštěná. Dokázali ale rozesmát a získat si náklonnost napříč ge...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

V kině se dějí zázraky nejen na velkém plátně. Valentýna tu totiž slaví nejen šťastně zadaní, ale i ti, kteří svou polovičku hledají. Nevěříte?

Rande jako z filmu 200Ať jste single nebo zadaní máme pro vás tip, jak skvěle strávit valentýnský večer a nesedět jen doma na gauči. Cinema City si totiž i letos pro své návštěvníky připravilo oblíbenou valentýnskou soutěž s názvem Rande jako z filmu...


Literatura

Putování českou přírodou

putovani ceskou prirodou 200V září vyšla u Knižního klubu nádherně zpracovaná kniha Heleny Kholové s fotografiemi Jana Rysa Putování českou přírodou. Fotografického průvodce naší malebnou přírodou jistě ocení malí i velcí!

Divadlo

Apostrof: Ženský úsměv

altPraha má za sebou již čtrnáctý ročník divadelního festivalu nezávislé a amatérské tvorby Apostrof. V Divadle Na zábradlí a v experimentálních prostorech NoD se odehrálo ve čtyřech dnech celkem devět představení. Objevily se soubory z mnoh...

Film

Prima podzim na Primě

Prima 200První srpnový den odtajnil generální ředitel Martin Konrád s programovým ředitelem Petrem Vladykou a ředitelem on-li sekce Danielem Gruntem podzimní schéma mateřské stanice Prima, kte...