Petr Jákl povyprávěl, jak bylo na festivalu v Karlových Varech

Petr Jákl povyprávěl, jak bylo na festivalu v Karlových Varech

Tisk

Kopie souboru Petr Ja╠ükl 1 (2)Producent a režisér velkofilmu Jan Žižka Petr Jákl dorazil do Karlových Varů na filmový festival s tajným plánem, který mu vyšel. Nakonec se přeci jen odchýlil od původní varianty, protože občas neumí říci ne...

Petr Jákl byl nadšený, že jedna z největších filmových legend současnosti a držitel dvou Oscarů sir Michael Caine přijal jeho pozvání. Do lázeňského města dorazil v doprovodu své půvabné manželky Shakiry. Převzal zde Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světovému filmu, ale ještě jedno překvapení na něho čekalo. Na chvíli se opět vžil do role pana Boreše, kterého ztvárnil právě ve filmu Jan Žižka. Petr Jákl totiž zajistil pro jednoho z hlavních hrdinů v hotelu Thermal soukromou projekci čerstvě dokončeného historického velkofilmu, který bude pro anglicky mluvící diváky představen pod názvem Medieval.

„Udělal jsem to pro Michaela. Už dříve jsem mu pouštěl ukázky a byl nadšený a já byl natěšený až mu ukážu celý film. Původně se měl projekce zúčastnit jen on sám s manželkou Shakirou, ale publikum tajné světové předpremiéry se však postupně rozrostlo na padesát diváků,“ potvrdil režisér Jákl, který nedokázal nikomu říci ne… To, co však striktně požadoval od všech účastníků tajné projekce, byla mlčenlivost až do oficiální premiéry filmu. Mlčenlivost však nezabránila pochvalnému hodnocení po skončení projekce.

IMG 3885

„Film je dokončený, dolaďujeme zvuk a některé vizuální efekty. Hlavní slovo však mají Američani, a tak čekám v podstatě už jen na rozhodnutí, kdy můžeme film distribuovat,“ vysvětluje Petr Jákl, který předpokládá, že do českých kin vstoupí v březnu příštího roku. Přesné datum uvedení v Česku bude jasné poté, co bude stanovena americká premiéra.

Oficiálního promítání se Varech dočkal film Bestsellery, o záchraně proslulého nakladatelství, které balancuje nad propastí bankrotu, kterého je Jákl producentem, a i v tomto snímku hraje fenomenální Michael Caine a diváci i na tento film reagovali velmi pozitivně: „Měl jsem z toho velkou radost. Ještě letos bude distribuován do českých kin,“ potvrdil český producent, který velmi často působí i v zahraničí.

foto jakl2

Foto archiv Petr Jákl


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kdo přijde do Staré, bude mít Hřeby v hlavě aneb rozhovor s režisérem Pavlem Gejgušem

hreb200Je 15 hodin odpoledne. Sedím u baru Staré arény a čekám na Pavla Gejguše, který je režisérem, scénáristou a scénografem divadelní inscenace s názvem Hřeby v hlavě, která nás zavádí do prostředí, ve kterém jsou lidé znaveni po dvou evropsko-islámských válk...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Mezipatra: Břišní tanečníci i láska seniorek

jezero zen mezipatraTřináctý ročník festivalu Mezipatra bude v pražském kině Lucerna zahájen 8. listopadu ve 20 hodin slavnostním ceremoniálem a promítnutím kanadského filmu z roku 2010 Místy oblačno. Projekc...


Literatura

Cesta za žlutým trikotem přes mrtvoly

CernyTrikot 200V nakladatelství Kniha Zlín vyšel v červnu thriller z prostředí Tour de France s názvem Černý trikot. Nemusíte šlapat do pedálů, ale do stránek byste mohli.

 

...

Divadlo

a-á-a-á-a

kavarna 200Švandovo divadlo uvedlo v sobotu 28. dubna 2018 premiéru hry Kauza pražské kavárny. Na vzniku inscenace se podíleli sami herci divadla pod vedením Jacoba Erftemeijera, který hru také režíroval. Pražská kavárna – útočiště intelektuálních povalečů ...

Film

Ekonomika Hollywoodu

epstein Ekonomika hollywoodu200Americkým filmovým průmyslem protékají neuvěřitelné sumy, mnohonásobně převyšující český rozpočet - a mezi přední badatele, kteří se mnohasměrnými toky peněz zabývají, patří také Edward Jay Epstein<...