Sportu zdar a divadlu zvlášť! Slavná komedie z Dejvického divadla nebo perfektní Pavla Tomicová na Dramox.cz

Sportu zdar a divadlu zvlášť! Slavná komedie z Dejvického divadla nebo perfektní Pavla Tomicová na Dramox.cz

Tisk

dramox 200Komedie ze sportovního prostředí, které musíte vidět i bez sportovních předsevzetí! Divadelní platforma Dramox má skvělá sportovní představení – například skandální příběh známé atletky Koule, vyprávění věčně naštvaného správce stadionu Politika správcovny, kterému d*menti lezou přes plot i komedii z šatny rozhodčích z Dejvického divadla. 

Se začátkem nového roku je každý druhý vášnivý sportovec. Sportovat můžete i s divadlem z bezpečí svého gauče a ještě k tomu se pořádně zasmát! Famózní Pavla Tomicová rekapituluje svůj příběh vrcholové atletky v éře komunismu a státem řízeného dopingu. Komedie Koule je plná drsných hlášek, normalizačních songů a televizních pořadů se Sárou Tlachecí. Možná budou znovu padat žaloby. Skandální hra totiž při svém uvedení na Dramoxu rozzuřila české atletky. Prý se nápadně podobá jejich skutečným osudům. Autor hry David Drábek se ale brání, že je o divadlo a postava světoznámé koulařky Mileny je čistě fiktivní.

Dramox 1 Koule

Do sportovního skandálu, tentokrát z období první republiky, nahlédnete ve vtipném představení Transky, body, vteřiny. Režisér Tomáš Dianiška v Divadle Petra Bezruče zpracoval pozapomenutý osud československé atletky Zdeny Koubkové, která vytvořila světový rekord v běhu na 800 metrů, než testy prokázaly, že se ve skutečnosti narodila jako muž. Tato inscenace byla v roce 2019 oceněná jako Inscenace roku na Cenách divadelní kritiky.

Dramox 2 Transky body vteřiny

Rozhodčí z Dejvického, správce stadionu z Kašpara

O fotbale je populární komedie z Dejvického divadla Šťovík, pečené brambory, která diváky zavede do fotbalové šatny tří svérázných rozhodčích v podání hvězdného tria David Novotný, Martin Myšička a Petr Lněnička. Atmosféra houstne, o postup jde hráčům i hlavnímu rozhodčímu. Potřebuje pomoc pomezních rozhodčích, jednoho připravil o místo a druhého o manželku! Divadlo o fotbale a ženách je ideální na večer v páru.

Dramox 3 Štovik pecene brambory

Jakub Špalek zase exceluje v roli nevrlého správce fotbalového stadionu v Politika správcovny od Spolku Kašpar. Komický, nerudný a drsný správce se pokouší o nápravu chování sportovců i fanoušků, až mu dojde trpělivost a začne jednat! Situace se mu ale vymyká z rukou a d*menti vrací úder.

Dramox 4 Politika správcovny

Nadlidské akrobatické kousky

Úplně jinou úroveň sportu nabízí cirkus. Nechte se unést neuvěřitelnými výkony akrobatů Losers Cirque Company, kteří na české scéně patří mezi špičku. V představení Walls and Handbags se s nimi vydejte do dětského světa fantazie, kdy stačí vylézt na vysokou zeď a zažít opravdické dobrodružství! Ze zahraničí vás uchvátí jeden z nejlepších světových souborů –⁠ kanadský Cirque Barcode s představením Sweat & Ink. Krásná, bolestivá a současně zábavná novocirkusová show vás přiměje vzlykat, plakat, i smát a divit se.

Dramox 5 Sweat Ink

Více informací: www.dramox.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dasha & Epoque Quartet a jejich album Ellaboration, to je jako diamant vybroušený do dokonalosti

dasha200Ellaboration je název nového alba zpěvačky Dashy a smyčcového Epoque Quartetu, který vydali u Supraphonu před koncem minulého roku. Jeho základ tvoří písně z repertoáru americké jazzové zpěvačky Elly Fitzgerald, které protagonisté rozvedli, tedy elaborova...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Divadelní Flora začíná ve čtvrtek – světovou taneční premiérou

alt16. ročník tradiční olomoucké přehlídky odpočítává poslední hodiny do svého začátku. Čtvrteční a páteční program nabízí premiéru a první reprízu exkluzivní taneční koprodukce Power Power Dance, která vzniká speciálně pro festival s podporou


Literatura

Jak velbloud potkal ťavu a pexeso k tomu

Velbloud perexKdyž jsem já chodila do školy, byli jsme Československá socialistická republika a slovenština byla i v našich čítankách. V televizi bývaly pravidelně slovenské pořady a v rádiu, kde se daly pohodlně nastavit zhruba tři stanice, zněla slov...

Divadlo

Měli bychom se na svět dívat růžovými brýlemi

ruzove bryle 200V Divadle Ungelt se v březnu představily v české premiéře dvě výjimečné herečky – Hana Maciuchová a Zuzana Byndžovská. Milan Hein pro ně vybral hru Růžové brýle...

Film

Diagnózy času nabídnou projížďku dějinami českého filmu

diagnoza casu obalka 200Dějiny národních kinematografií mají zpracovány snad v celé Evropě, jen v České republice na ně čekáme marně. Přitom Československý filmový ústav (předchůdce dnešního Národního filmového archivu) práce na nich započal př...