Vstupte do světa fantazie, příběhů a nevšedních úkazů! Vstupte do světa pouličního divadla!

Vstupte do světa fantazie, příběhů a nevšedních úkazů! Vstupte do světa pouličního divadla!

Tisk

AirGym Art company  šerosvět  3 (2)Ve dnech 12. – 18. července se koná již 15. ročník pražského festivalu pouličního divadla Za dveřmi. Čekají vás divadelní a novocirkusová představení v podání českých i zahraničních umělců, koncerty, pohybové a výtvarné dílny i speciální rodinný den! Vstupné je dobrovolné.

Přestože festival změnil hlavní lokaci, zůstává věrný Praze 7 a z pražského Výstaviště se přesunul do nedaleké Holešovické tržnice. Festivalová scéna na Mariánském náměstí, která každoročně funguje s podporou Městské knihovny v Praze, zůstává beze změny.

Zahajovací vystoupení, vytvořené na míru festivalu, bude již tradičně v podání performerů z V.O.S.A. Theatre a v režii ředitele festivalu, Jakuba Vedrala. Diváci se mohou těšit na zbrusu nové loutky a velké objekty.

Hned první den festivalu vystoupí španělsko-švýcarské trio Tripotes la Compagnie. Specializují se na párovou akrobacii a také na jednu z nejtěžších cirkusových disciplín – akrobacii na teeterboardu, což je houpačka, kterou se performeři katapultují do vzduchu.

AirGym Art company  šerosvět  2

Naopak klidným a soustředěným pohybem se vyznačuje představení významného španělského umělce Manolo Alcántara, který na festival Za dveřmi přiveze osobitou performativní instalaci MAÑA.

Letošní novinkou bude moderovaný Rodinný den, jímž bude malé i velké návštěvníky provázet herec, loutkář a performer Vítek Maštalíř. V rámci doprovodného programu jsou připraveny dílny s divadelní scénografkou a výtvarnicí Erikou Čičmanovou či lekce chůdaření s proslulými Long Vehicle Circus.

Cirkus Tety - představení Narušení  Foto David Konečný 2

Z tuzemské tvorby se představí přední akrobatická společnost AirGym Art Company, mistři žonglování, duo Bratři v tricku, performerské duo Johnny & Jenny, ohnivá skupina Blackout Paradox i Cirkus TeTy. Loutkový Teátr Pavla Šmída uvede v rámci rodinného dne hned dvě pohádky a svůj pouliční Orchestr Péro za kloboukem. Intimní představení pro jednoho diváka vytvoří ve svém karavanu česko - francouzský La Cabaret Nomade.
Festival Za dveřmi uvede světově uznávané umělce i nadějné tvůrce, oblíbené stálice i nové objevy, autentické příběhy i neuvěřitelnou podívanou.

Blackout Paradox Recombination 2

Zapište si do kalendářů 12. – 18. července, Holešovická tržnice a Mariánské náměstí.
Podrobné informace o programu najdete na webu www.zadvermi.cz

Pořádají ArtProm ve spolupráci s ART Prometheus za finanční podpory hl.m. Prahy, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury ČR, Česko - německého fondu budoucnosti, Městské části Praha 1, Městské části Praha 7 a Acción Cultural Española.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Karlovy Vary

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Havlovo POKOUŠENÍ v činohře Jihočeského divadla

divadlo HAVEL perexPrestižní a divácky oblíbený festival Divadelní svět Brno letos v termínu 23. – 28. května 2019 vstoupil do svého jubilejního desátého ročníku. Organizátoři lákali na více než padesát představení z celého světa i na atraktivní té...


Literatura

Čo je pravé a čo nie?

fal200História umenia úplne inak. Aj takýmto názvom by sa dala označiť kniha o falzifikátoch a falzifikátoroch, ktorí zmenili históriu umenia, alebo skôr sa o to pokúsili.

...

Divadlo

Nebezpečné hry irského tance

Lord perex1. listopadu jsme měli možnost zhlédnout další unikátní taneční show Lord of the Dance, tentokrát s názvem "Dangerous games". Představení proslulého Michaela Flatleyho opět nezklamalo.

...

Film

Rodinná pohádková klasika se opět vrací na plátna – Kráska a zvíře

Kraska a zvire film perexOd proslulé animované verze se na plátnech a obrazovkách objevilo několik dalších zpracování tohoto „pojmu“ v pohádkovém světě, avšak úspěšným a velice zdařilým se stal až snímek z letošního roku z dílny Walt Disney...