Masopustní veselí v Hustopečích pomůže

Masopustní veselí v Hustopečích pomůže

Tisk

masopust hustopece perexPomoci dobré věci a přitom se ještě pobavit a uspokojit chuťové buňky budou mít lidé šanci na Masopustu Na Turhandlích v Hustopečích. Ten se uskuteční v sobotu prvního února v hustopečské ulici Na Hradbách. 

 

 

Akci odstartuje v deset hodin dopoledne humorem sobě vlastním lidový vypravěč Franta Uher z Lanžhota. Nebude chybět ani tradiční průvod fašankových masek. Maškary vyrazí do ulic o půl jedenácté dopoledne. 

Zájemci navíc ochutnají zabijačkové speciality nebo lahodná vína hustopečských vinařů. Jejich sklepy se otevřou s odbitím poledne. Patnáct minut před dvanáctou hodinou mohou přitom návštěvníci masopustu získat láhve plné lahodného moku také v dobročinné aukci. Její výtěžek spolu s penězi z prodeje skleniček a dobrovolného příspěvku za zabijačkovou polévku pak organizátoři využijí pro charitativní účely. 

masopust hustopece

Program: 

10.00 hod začátek uvedený lidovým vypravěčem Frantou Uhrem
10.15 hod tradiční zabíjačka 
10.30 hod průvod masek 
11.45 hod dobročinná tombola aukce vín od místních vinařů 
12.00 hod otevírání sklepů - košt místních vín (do 19.00hod) 

Více na: www.hustopecskymasopust.cz


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Všechno dopadne jinak: Mechanismy evoluce se nezastaví, budoucnost ale nepředpovíme

Koukolik‘Chtít od vás, abyste tu takhle u čaje konverzačně shrnul svých vlastních padesát let zkušenosti s vývojem poznání lidského mozku je nejspíš drzost povrchní novinářky. Přesto to zkouším,’ říká tazatelka, novinářka Libuše Koubská. Zkusila to a povedlo se.

Divadlo

Hrabě Monte Carlo byl fascinující

HrabeMC perexMěstské divadlo Zlín přeneslo své návštěvníky do město hazardu – Monte Carla, kde se na malém zapadlém náměstíčku rozjela napínavá komedie plná lásky.

...

Film

Jediné velkoformátové české kino IMAX slaví 10 let promítání Statistiky odhalily překvapení: Avatar nebyl jeho nejnavštěvovanějším filmem

imax200Jediné velkoformátové kino IMAX v České republice slaví kulaté narozeniny. V březnu uplyne 10 let od jeho otevření. Vůbec první veřejná česká projekce na obřím plátně proběhla ve čtvrtek 20. března 2003, zahajovacím filmem provozu kina IMAX