Masopustní veselí v Hustopečích pomůže

Masopustní veselí v Hustopečích pomůže

Tisk

masopust hustopece perexPomoci dobré věci a přitom se ještě pobavit a uspokojit chuťové buňky budou mít lidé šanci na Masopustu Na Turhandlích v Hustopečích. Ten se uskuteční v sobotu prvního února v hustopečské ulici Na Hradbách. 

 

 

Akci odstartuje v deset hodin dopoledne humorem sobě vlastním lidový vypravěč Franta Uher z Lanžhota. Nebude chybět ani tradiční průvod fašankových masek. Maškary vyrazí do ulic o půl jedenácté dopoledne. 

Zájemci navíc ochutnají zabijačkové speciality nebo lahodná vína hustopečských vinařů. Jejich sklepy se otevřou s odbitím poledne. Patnáct minut před dvanáctou hodinou mohou přitom návštěvníci masopustu získat láhve plné lahodného moku také v dobročinné aukci. Její výtěžek spolu s penězi z prodeje skleniček a dobrovolného příspěvku za zabijačkovou polévku pak organizátoři využijí pro charitativní účely. 

masopust hustopece

Program: 

10.00 hod začátek uvedený lidovým vypravěčem Frantou Uhrem
10.15 hod tradiční zabíjačka 
10.30 hod průvod masek 
11.45 hod dobročinná tombola aukce vín od místních vinařů 
12.00 hod otevírání sklepů - košt místních vín (do 19.00hod) 

Více na: www.hustopecskymasopust.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Bejzo z Polemic: „Nálady sa v takom početnom týme zvyknú často meniť...“

bejzo polemicSlovenská legenda ska Polemic si užívá léta plnými doušky, a to především na festivalech. Nyní hráli i v samotném olympijském Londýně. Nejen o něm nám něco pověděl leader skupiny Bejzo.

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Galerie vystavuje Biblické příběhy na renesančních iluminacích

Klementinum 200Výstava v pražské Galerii Klementinum představuje vybrané hudební rukopisy, kancionály a graduály z fondů v Národní knihovny České republiky.

...

Z archivu...


Literatura

Jak vychovávat děti – zásady úspěšné vladařky

MACHIAVELLI 200Každý, kdo někdy vychovával děti, ví, co je to za dřinu a kolik emočně náročných situací a případně žaludečních vředů může taková adrenalinová aktivita otevřít. Suzanne Evansová, matka čtyř dětí, o tom ví své. Získala dokt...

Divadlo

Umělkyně světových parametrů mají kromě talentu vždy něco navíc

perex hvezdyMám rád umělce, ale nejvíc asi ty, kteří něco umějí, a přitom si na nic nehrají. Vypadá to jako protimluv, ale možná mi rozumíte. A pak mám rád umělkyně, které – ačkoliv jsou talentované, inteligentní a krásné – ma...

Film

Léčivá marihuana a její legalizace

pohled zevnitr lecive vlastnosti marihuany 200Zelená barva rostlin marihuany dala jméno jedné oblasti v severní Kalifornii. Smaragdový trojúhelník (Emerald Triangle) je místem, kde jsou dvě třetiny obyva...