V Jazz Docku vystoupí temperamentní uskupení Escualo Quintet

V Jazz Docku vystoupí temperamentní uskupení Escualo Quintet

Tisk

Tango1Pětice vynikajících instrumentalistů Escualo Quintetu a charismatická zpěvačka Gabriela Vermelho si dají opět rendez-vous v jednom z nejatraktivnějších klubů v Praze.

 

 

Na koncertě v Jazz Docku se návštěvníkům představí jedinečné a temperamentní uskupení Escualo Quintet, které se věnuje argentinskému tangu a hudbě latinské Ameriky. Tento mladý soubor, jenž můžete znát z pořadů České televize či pódií mezinárodních festivalů, je co do nástrojového obsazení identický s kvintetem legendárního argentinského hudebníka a skladatele Astora Piazzolly. Na koncertě tak uslyšíte mimo jiné také nástroj s krásným expresivním tónem jménem bandoneon (druh akordeonu).

Tango2

Pětice vynikajících instrumentalistů kombinuje jak taneční tak koncertní formy. Výsledkem je strhující syntéza temperamentního argentinského folkloru, klasické hudby a jazzu. Svůj název dostal kvintet podle stejnojmenné Piazzollovy skladby Escualo, což znamená v překladu žralok.

Tango3

Partnerkou bude na koncertě Escualo Quintetu hudebnice, zpěvačka, instrumentalistka, skladatelka a hudební performerka Gabriela Vermelho. Tato nevšední osobnost české hudební scény na sebe výrazně upozornila v muzikálu Balada pro banditu v dramaturgii brněnského divadla Husa na provázku. Za roli čarodějky Evy obdržela dokonce cenu Alfréda Radoka. Dnes je vyhledávanou zpěvačkou i skladatelkou a spolupracuje s mnoha prestižními soubory či orchestry.

Gabriela spolupracuje s Escualo Quintetem také na společném CD, na které se můžete těšit v jarních měsících. Ve spolupráci s pražskými tangovými školami natočili také tango flashmob na piazzettě Národního divadla.

Sestava Escualo Quintetu:

Jakub Jedlinský - bandoneon
Pavel Kudelásek - housle
Petr Beneš - el. Kytara
Ivan Vokáč - klavír
Jan Prokop - kontrabas

Koncert začíná v 19h a vstupenky lze rezervovat či zakoupit on-line na webu Jazz Docku 

Vstupné na sezení 200,- Kč

Vstupné na stání 100,- Kč


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Křest povídkového románu Intr – Praha, 17. 4. 2013

INTR karpanius 200Právě v těchto dnech se narodila nová kniha. Napsal ji Ladislav Karpianus a jmenuje se Intr. Je zvláštní, šitá na míru mladým, plná odkazů, fotomomentek a dokonce i škrtů perem. Ale toto všechno jsem...

Divadlo

Hodně smutná „road-movie“

rumuni perexKdyž si v televizním programu nebo u anotací filmů přečtete „road-movie“, obvykle to je bláznivá (ne moc kvalitní) komedie plná alkoholu a těžko uvěřitelných situací. Co se ale stane, když si tento žánr vezme d...

Film

Záplava filmů pohltí Karlovy Vary

MFFK IFFlogoPo roční přestávce zaviněné covidovou epidemií se opět vrací KARLOVARSKÝ FILMOVÝ FESTIVAL, oproti obvyklému datu o dva měsíce posunutý. Letos se ve dnech 20. až 28. srpna koná jeho 55. ročník. Nejspíš bude skromnější – mám na mysli značně zúže...