Na Comic-Con Junior dorazí hvězdy z Nekonečného příběhu, Hvězdné brány, Harryho Pottera nebo Duny

Na Comic-Con Junior dorazí hvězdy z Nekonečného příběhu, Hvězdné brány, Harryho Pottera nebo Duny

Tisk

comic con 200Pořadatelé Comic-Con Junior prozradili další jména hostů, nově účast potvrdily hvězdy jako Noah Hathaway, Lexa Doig nebo sestry Jančovy. První ročník festivalu popkultury proběhne na Výstavišti Brno v termínu 22. a 23. října 2022.

 


„Nově můžeme potvrdit účast herců Noaha Hathawaye a Lexy Doig nebo komiksových tvůrkyň sester Jančových. Do Brna se rovněž chystají Michael Shanks, Mark Williams a Miroslav Táborský,“ říká za pořadatele Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio. Americký herec Noah Hathaway se do povědomí diváků dostal díky roli Boxeyho v původním televizním seriálu Battlestar Galactica. Největší popularitu a zástupy fanoušků po celém světě mu přinesla titulní role Atreje ve filmu Nekonečný příběh. Kanadskou herečku Lexu Doig znají fanoušci hlavně díky roli v seriálu Andromeda Rommie, a dále pak jako Dr. Carolyn Lam ze seriálu Hvězdná brána.

comic con shanks

Kanadského herce Michaela Shankse znají fanoušci především díky roli Daniela Jacksona v seriálu Hvězdná brána, zahrál si ale třeba i v seriálu Nemocnice Hope. Nejznámějším filmem anglického herce Marka Williamse je Harry Potter, kde si zahrál otce rodiny Arthura Weasleyho. Český herec Miroslav Táborský natáčí jak pro české, tak i zahraniční produkce, kde se objevil v projektech jako Duna, Bídníci, Eurotrip a další. Sestry Jančové dorazí do Brna z nedalekého Slovenska, Zuzka kreslí komiksy a Iva k nim píše scénáře. Kladné ohlasy získal hned jejich první komiks s názvem Peter: Skúška.

comic con jancove

Návštěvníci Comic-Conu Junior se mohou těšit nejen na fotografování, autogramiády a besedy se zahraničními i domácími herci a umělci, ale i na workshopy, soutěže, turnaje, výstavy, přednášky a prodej zboží pro fanoušky a mnoho dalšího. Navíc bude program rozšířen o speciální aktivity určené pro děti a náctileté. „Ve speciální Pokémon zóně budou probíhat turnaje v karetní hře Pokémon, burza, výměna i prodej sběratelských karet a dárkových předmětů. Na místě bude také odborník radit, jak rozeznat falešné karty,“ uvádí programový ředitel festivalu Václav Pravda. Fantasy pohádka Princezna zakletá v čase připravuje velkou výstavu filmových šatů a rekvizit, fotokoutek, besedy s herci a tvůrci pohádky. Návštěvníci se mohou těšit rovněž na ukázky práce kaskadérů, vyzkoušet si budou moci i lukostřelbu. Mediální partner Déčko ČT bude mít na festivalu fotokoutek s večerníčkem.

Akce se koná pod záštitou primátorky statutárního města Brna JUDr. Markéty Vaňkové. Comic-Con Prague a Comic-Con Junior společně organizují společnosti Active Radio a.s. a Comic-Con Prague s.r.o.

comic con plakat

Vstupenky je možné koupit na https://junior.comiccon.cz/, zde bude možné rovněž týden před festivalem dokoupit ke vstupence podpisy a fotky hvězd. Oficiálním prodejcem vstupenek je společnost Ticketstream. O října budou vstupenky zdraženy.

Novinky a aktuality o akci můžete sledovat na webu a sociálních sítích, kam budou postupně přidávány nové podrobnější informace.

Web: https://junior.comiccon.cz/
Facebook: https://www.facebook.com/comicconjunior
Instagram: https://www.instagram.com/comiccon_junior


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lola běží: „Kapela je o živém hraní, o cestování, poznávání lidí. Je to milenka, který se musíš věnovat.“

lol 200Večer na charitativním festivalu bude patřit mladým klukům z kapely Lola běží. Momentálně finišují práce na nové desce a jsou odhodláni si užít nejenom tento koncert. V tomto rozhovoru se dozvíte informace jak o novém albu, tak o jejich přístupu k muzice.<...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

7. Týden čtení dětem (1. – 7. 6. 2017) z pohledu spisovatelky dětských knih

cteni perexV rámci kampaně Celé Česko čte dětem proběhl již 7. ročník Týdne čtení dětem. V tomto týdnu se v celé České republice zapojují snad všichni, kteří mají co do činění s knihami, aby dětem předčítali. Spisovatelé, a obzvláště spisovatelé dětských kn...


Literatura

Panenka

panenka 200Příběh tří kamarádů Poppy, Zacha a Alice vtáhne čtenáře do děje tak rychle, že si toho nestihne ani všimnout. Najednou není schopen přestat číst a knihu odložit. Čte ji se zatajeným dechem od začátku až do konce, bez přestávky. Jistě jste již někdy...

Divadlo

15 let soudobé hudební scény Městského divadla v Brně


15 let MDB perexJe to až neuvěřitelné, ale skutečně uběhlo patnáct let od premiéry muzikálu VLASY, díla, které mělo premiéru na své Hudební scéně. Od prvního uvedení v roce 2005 do konce září 2019 zde bylo uvedeno šedesát osm (!) premiérových tit...

Film

Filmový muzikál „Bídníci“ aneb kdy(ž) se lůzou staneme?!

bidnici 200Do nového roku 2013 vstupujeme do českých kin s novými muzikálovými „Bídníky“, kteří přicházejí z Velké Británie v režii Toma Hoopera (oscarového tvůrce filmu „Králova řeč“). Victor Hug...