Benefiční hokejový zápas pro litoměřický hospic

Benefiční hokejový zápas pro litoměřický hospic

Tisk

zapas litomerice 200V úterý 3. září se v litoměřické Kalich aréně uskuteční vůbec první benefiční hokejový zápas. Proti sobě nastoupí HC Stadion Litoměřice a drážďanský hokejový klub Dresdner Eislöwen. Výtěžek z utkání hokejisté věnují litoměřickému Hospicu svatého Štěpána, který se dlouhodobě potýká s nedostatkem peněz.

 

Hospic funguje v Litoměřicích od roku 2001. Jeho základní kámen posvětil sám papež Jan Pavel II., při své návštěvě Prahy v roce 1997.

Dlouhodobým posláním hospice je pomoci těžce nemocným, u kterých už běžná medicína vyčerpala své možnosti. Pracovníci tohoto typu zařízení se snaží svým klientům zajistit maximální možnou kvalitu života. Úkolem hospice není pacienta vyléčit, ale zmírnit symptomy jeho nemoci tak, aby netrpěl nesnesitelnou bolestí a až do smrti si zachoval svou důstojnost.

Litoměřický Hospic svatého Štěpána poskytuje nejen lůžkovou péči nevyléčitelně nemocným pacientům, ale provozuje také půjčovnu zdravotnických pomůcek a poradnu pro osoby blízké. Každý týden se v hospicu potkávají příbuzní a známí nevyléčitelně nemocných, aby si navzájem vyměnili zkušenosti a kontakty, případně mohou také využít služeb zdejšího psychologa.

Rádi byste Hospicu svatého Štěpána pomohli, ale hokej Vás nikterak neoslovuje? Nevadí! Každý člověk, který dovršil patnácti let, se může stát hospicovým dobrovolníkem. Dobrovolníci poskytují pacientům kontakt s okolním světem, často také fungují jako doprovod na výlety a kulturní akce. Hospic svatého Štěpána v současnosti hledá někoho, kdo se bude starat o rybičky. Rovněž s nadšením přivítají ve svém týmu člověka, který převezme výtvarnou dílnu.

zapas litomerice2

Více informací (nejen) o hospicu najdete na www.hospiclitomerice.cz.

Foto: www.ihfacr.com a www.litomerickyhospic.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na festivalu Všemi směry se mi nejvíce líbí nadšení studentů do práce, říká Roman Bradáč

Bradac 200Roman Bradáč je bývalý zahraniční zpravodaj České televize. V současné době vyučuje na několika školách, včetně Vyšší odborné škole publicistiky. Studenti této školy už po jedenácté zorganizovali festival nezávislé publicistiky Všemi směry, Bradáč n...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Krize oškubaného kuřete na Vyšehradském fóru: kde se bude pást?

VF perexVe středu 7. října večer se sál Kongresového centra na Vyšehradě zaplnil pilnými kuřátky, zůstaneme-li u nadsázky z nadpisu. Kuřátky, která dobře vědí, či alepoň tuší, že doba je zlá a že by se měla připravit na možná ješ...


Literatura

Kůstka sbírá Ďáblovy kosti

dablovy-kosti bbart 200V oblíbeném televizním seriálu Sběratelé kostí vystupuje hlavní hrdinka, soudní antropoložka Temperance Brennanová. Ta je i stěžejní postavou detektivního románu Ďáblovy kosti, jehož autork...

Divadlo

Nebezpečné hry irského tance

Lord perex1. listopadu jsme měli možnost zhlédnout další unikátní taneční show Lord of the Dance, tentokrát s názvem "Dangerous games". Představení proslulého Michaela Flatleyho opět nezklamalo.

...

Film

Nymfomanka - recenze

"200nymfJakmile Dánsko nabídlo našim kinematografickým chtíčům otevřený pohled do mysli jednoho z jejích podivuhodných režisérů, s příchozí Melancholií či Antikristem se naše pocity vesměs různily. Možná a nejspíš právě proto, že na emoce dokáže hrát souvisl...