I hudba může pomoci onkologickým pacientům

I hudba může pomoci onkologickým pacientům

Tisk

i hudba muze pomoci 200V sobotu 12. března od 17 hodin se v kavárně ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU uskuteční 4. ročník benefičního koncertu I HUDBA MŮŽE POMOCI v rámci projektu Pomáháme onkologii. Vystoupí žáci ZUŠ Zlín, kapela zpěvačky Jiřiny Lysákové a večer uzavře zlínská kapela MERS. Připravený je bohatý doprovodný program. Výtěžek ze vstupného i z prodejních předmětů poputuje k onkologickým pacientům KNTB a.s. ve Zlíně. Akci pořádá zpěvačka Jiřina Lysáková a 14|15 Baťův institut, příspěvková organizace.

Návštěvníci koncertu uvidí celkem tři hudební tělesa ze Zlína. Akci budou otvírat žáci ZUŠ Zlín - Jižní Svahy, poté vystoupí se svou kapelou zlínská zpěvačka Jiřina Lysáková. Po jejich vystoupení bude předán šek zástupcům Komplexního onkologického centra Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně a večer završí koncert kapely MERS.

Vstup na benefiční koncert je 100 Kč a tak jako předchozí ročníky i letos jde celá částka do zapečetěné kasičky. To však není jediný způsob, jak mohou lidé přispívat a pomáhat. V rámci doprovodného programu benefičního koncertu bude probíhat prodej mnoha různých krásných předmětů, mezi nimiž budou i náramky přátelství z projektu Pomáhejme onkologii.

„Opět je letos možné pořádat charitativní akce a můžeme tak podpořit právě tento koncert na pomoc onkologickým pacientům ve Zlíně. Věřím, že si návštěvníci tento večer užijí a zároveň tak přispějí na dobrou věc,“ uvedla Ing. Petra Kubíková, ředitelka 14|15 Baťova institutu, příspěvkové organizace.

„Žijeme v hodně složité době, kdy epidemii vystřídala válka, se kterou jsou spojené sbírky a charitativní akce. I v této situaci je však důležité pořádat akce se zavedenou tradicí, protože onkologie je oblast, která si pravidelnou podporu vyžaduje. Jsem ráda, že se v této složité době nezapomnělo na benefiční koncert, který se již tradičně koná na podporu projektu Pomáháme onkologii,“ uvedla Zuzana Fišerová, radní pro oblast kultury a školství.

i hudba muze pomoci plakat

Více informací na www.14-15.cz.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Michael Kiske: „Tipuju, že nás opět pozvou na další Masters Of Rock…”

michael kiske unisonicJak se vede bývalému zpěvákovi legedárních dýní Helloween Michaelovi Kiskemu? Momentálně spolu s kytaristou Kaiem Hansenem exceluje ve skupině Unisonic. Spoustu jeho zajímavých názorů ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Tak ako si nevieme predstaviť Silvester bez skupiny Hex, tak si to nevieme predstaviť ani bez Yxa

pavol murin perexSilvestrovské oslavy, ktoré sa konali už po 15 raz od 31.decembra do 1. januára pripravilo mesto Bratislava pod vedením primátora mesta Milana Ftáčnika v spolupráci s Pavlom Murínom za občianske združenie hlava 98. Ako u...


Literatura

Každý má možnost volby…

syn teroristy 200Nakladatelství Noxi přivedlo na trh novou edici, a to TED knihy. Jejím prvním titulem je útlá kniha s názvem Syn teroristy: Každý má možnost volby. Přečtete ji u jednoho kafe, ale její dozvuky ve vás ještě chvíli zůstanou…

Divadlo

Dějiny násilí. Autobiografický román o znásilnění na prknech Švandova divadla

dejiny nasili 200Dějiny násilí, adaptaci známého autobiografického románu Édouarda Louise, hvězdy francouzské literatury, uvede v české premiéře Švandovo divadlo. Příběh mladíka, který se stal jedné vánoční noci obětí zločinu, režíruje Tomáš Loužný patří...

Film

Walt Disney a hledání genderových stereotypů

200filmHodnocení odkazu Walta Disneye (nebo Disneyho?), ať již jeho samého, nebo studia nesoucího jeho jméno, se zpravidla odvíjelo ve dvou rovinách. Jedna zdůrazňovala kýčovitost produktů, druhá obdivovala obchodní talent. Nalezneme však také badatele, kteř...