Sbírka Pražských symfoniků pomohla Nemocnici milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze

Sbírka Pražských symfoniků pomohla Nemocnici milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze

Tisk

fok 200Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK uspořádal v jarních měsících roku 2020 dobročinnou sbírku pro Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. Členové a zaměstnanci orchestru podpořili zakoupení dvou monitorů vitálních funkcí pro zdejší oddělení ARO. Podařilo se vybrat celou potřebnou částku a monitory tak už pomáhají v každodenním chodu nemocničního oddělení. O funkci přístrojů i práci zdravotníků vzniklo krátké dokumentární video.

 

Kompaktní pacientský monitor pro zobrazení a měření základních vitálních funkcí pacienta je nyní akutní potřebou, využívat se bude plně i po odeznění současné pandemické situace. Cena přístrojů činí 240 tis. Kč.

„Hudebníci se zpravidla vyjadřují svými uměleckými prostředky. To v těchto dnech není možné. O to více si vážím spontánních lidských postojů členů orchestru Pražských symfoniků a vzkazu, který tak můžeme vyslat lékařům a zdravotníkům v první linii,“ uvedl Daniel Sobotka, ředitel Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK.

K zorganizování sbírky a samotnému předání vybrané částky vzniklo krátké video v režii Movie Factory a člena orchestru Kurta Neubauera. Zdravotníci a zdravotnice v něm také objasňují potřebnost a fungování monitorů vitálních funkcí a jak důležité je pro nemocnici vlastnit nejnovější modely přístrojů, které využívá.

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK děkuje všem, kteří se do sbírky zapojili a pomohli tak podle svých možností přispět k zlepšení současné situace.

Více informací:
Web FOK: www.fok.cz
Youtube kanál Pražští symfonikové FOK
Facebook: orchestrFok


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pořád zpíváme a pořád zažíváme zaplněné koncerty, říká o současnosti sesterského dua Martha Elefteriadu

martha a tena perexI když se Martha a Tena Elefteriadu těší z retrospektivního trojalba Zlatá kolekce, které koncem října vydal Supraphon, zdaleka nežijí jen minulostí. Dokládá to spousta jiných aktivit obou zpívajících sester řeckého původu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Ovocný komunitní sad v Cholupicích byl vysazen díky sponzorům

sad perex
MČ Praha 12 mění hospodaření na svých zemědělských pozemcích. Hospodaří se na nich bez chemie a s prvky agrolesnictví. Vysazují se remízky, biokoridory a ovocné sady.

 


Literatura

Každý má možnost volby…

syn teroristy 200Nakladatelství Noxi přivedlo na trh novou edici, a to TED knihy. Jejím prvním titulem je útlá kniha s názvem Syn teroristy: Každý má možnost volby. Přečtete ji u jednoho kafe, ale její dozvuky ve vás ještě chvíli zůstanou…

Divadlo

Repríza Dvořákovy opery Rusalka ve Státní opeře v Banské Bystrici bude událostí sezóny

opera banska bystrica perexHvězdného obsazení se dočká ve Státní opeře v Banské Bystrici repríza Dvořákovy opery Rusalky, která proběhne 4. června. V hlavních rolích tohoto mimořádného představení vystou...

Film

Reklamy světem vládnou

do Pod znackou Bata 200Když se zahledím na dnešní půlminutové reklamy (zvláště pak ty na čisticí a prací prostředky), jímá mě stud nejen za všemu přizpůsobivé tvůrce, ale i za hospodyňky, které se nechávají tímto paskvilem oslovit. Jinak si nedo...