Po stopách napoleonských válek na Moravě

Po stopách napoleonských válek na Moravě

Tisk

slavkov 200Zámek Slavkov nabízí unikátní poznávací okruh po bojišti slavné bitvy tří císařů u Slavkova. Poznejte místa, kde se v roce 1805 psala historie! Tento jedinečný poznávací okruh můžete absolvovat již od 140 Kč na osobu!

 

 

Primárně bude celý program přizpůsoben individuálním požadavkům a přáním návštěvníků, vše co se týče programu okruhu, doprovodných aktivit a termínů, bude ušito na míru vašim konkrétním potřebám. Představujeme tři verze okruhu, které lze dále upravovat a doplňovat.

Mapa slavkovského bojiště

slavkov mapa or
Na mapě najdete zastávky zážitkového okruhu pod těmito čísly:

1 - Žuráň - Napoleonovo velitelské stanoviště
2 - Santon - opěrný bod francouzského levého křídla
3 - Mohyla míru - klíčové místo bojiště, památník
4 - Zámek Slavkov - Austerlitz - místo podepsání příměří po bitvě

VARIANTA S PRŮVODCEM:

Poznání slavkovského bojiště s odborným výkladem fundovaného průvodce Zámku Slavkov - Austelritz. Podíváte se na nejdůležitejší místa, na kterých se rozhodovala Bitva tří císařů. Projdete se v místech velitelského stanoviště francouzského císaře Napoleona I. Bonaparte, po kopci Žuráň; po návrší Santon, které bylo stanovištěm dělostřeleckého pluku francouzské armády, navštívíte památník Mohyla míru a jeho multimediální expozici a Zámek Slavkov - Austerlitz, kde bylo po bitvě podepsáno příměří mezi Francií a Rakouskem.

slavkov zuran

VARIANTA STANDARD:

Po jednotlivých stanovištích vás, tak jako v případě první varianty, bude provázet zkušený průvodce. Tato varianta s sebou navíc přináší doprovodný program na Zámku Slavkov - Austerlitz, který představí jak bojovali vojáci francouzské a rakouské armády. Váš příchod na Zámek Slavkov - Austerlitz budou strážit vojáci v historických uniformách. Tito předvedou ukázky šermu vojáků z dob napoleonských válek, krátce představí vojska a zbraně. Zájemci si potom budou moci pod dohledem vystřelit z pušek.

VARIANTA DELUXE

ŽURÁŇ: Slavnostní zahájení v 10 hodin na místě velitelského stanoviště francouzského císaře Napoleona I. Bonaparta. Přivítání francouzskými vojáky, čestná salva na uvítanou. Pohoštění šampaňským, krátký výklad o historii místa. Fotografování s vojáky, přesun na kopec Santon.

SANTON: Klíčové stanoviště dělostřeleckého pluku francouzské armády. Fotografování, informace o místě. Přejezd na Mohylu míru.

MOHYLA MÍRU: Návštěva multimediální expozice a prohlídka památníku, který je dominantou chráněné památkové zóny Slavkovské bojiště a stojí v místech nejtvrdších bojů. Dva kyrysníci rakouské armády jako čestná stráž při vstupu do památníku. Přesun na Slavkovský zámek.

slavkov mohyla

ZÁMEK SLAVKOV - AUSTERLITZ: Oběd v Zámecké restauraci Austerlitz, prohlídka zámku Slavkov. Po obědě program s ukázkami dobového výcviku jezdců, přesné ovládání koní, jezdecké umění a bezchybná práce se zbraněmi - to jsou lahůdky jezdeckého programu, který Vás čeká v podání rakouských kyrysníků a francouzských husarů. Jezdeckým programem celý den končí.

Během celého dne je možnost fotografovat se s vojáky napoleonských armád, vystřelit si z palných zbraní (pušky, pistole, dělo), či osobně si vyzkoušet palaš a šavli. Ke zbraním je připraven i odborný výklad.

ČASOVÝ ROZVRH VARIANTY DELUXE

Časové údaje rozvrhu dne, příjezdy a odjezdy z jednotlivých lokalit (časy jsou orientační)

10.00 - Příjezd na Žuráň a slavnostní přivítání
10.45 - Odjezd
11.15 - Santon
12.00 - Odjezd
12.15 - Mohyla míru
13.15 - Odjezd
13.35 - Zámek Slavkov - Austerlitz
13.45 - Oběd v Zámecké restauraci Austerlitz
15.15 - Prohlídka zámku Slavkov - Austerlitz
16.15 - Program na koních v zámecké zahradě
16.45 - Ukončení akce
17.00 - Možnost ochutnávky moravských vín v Zámeckém vinném sklepě (lze přiobjendat)

ZÁMECKÝ VINNÝ SKLEP

Pokud se Vám ještě nebude chtít domů...
...naskýtá se možnost přiobjednat řízenou ochutnávku skvělých moravských vín z oblasti Čejkovic, kde se nachází největší vinný sklep templářských rytířů. Račte vstoupit do Zámeckého vinného sklepa! Cena za návštěvu vinného sklepa se odvíjí od rozsahu ochutnávky apod.

Doprovodný program zajišťuje divadelní a kaskadérská společnost ŠTVANCI.

slavkov armada

CENÍK:

Program je v prvé řadě koncipován pro organizované skupiny (zájezdy) a proto i ceny jsou stanoveny prioritně pro takovéto skupiny osob (obsazený autobus, cca 40-45 osob). Pro menší počet osob se cena stanovuje individuálně. Můžeme nabídnout program jak češtině, tak v angličtině, němčině či francouzštině.

VARIANTA S PRŮVODCEM: Cena zahrnuje vstupné na Zámek Slavkov - Austerlitz a služby průvodce během celého okruhu.
140 Kč / dospělí; 80 Kč / dítě v české verzi
280 Kč / dospělí; 160 Kč / dítě v cizojazyčné verzi
Cena nezahrnuje vstupné do památníku Mohyla míru a jeho multimediální expozice, lze přiobjednat.

VARIANTA STANDARD: Cena zahrnuje vstupné na Zámek Slavkov - Austerlitz, doprovodný program na zámku a služby průvodce během celého okruhu.
285 Kč / dospělí; 225 Kč / dítě v české verzi
425 Kč / dospělí; 305 Kč / dítě v čizojazyčné verzi
Cena nezahrnuje vstupné do památníku Mohyla míru a jeho multimediální expozice, lze přiobjednat.

VARIANTA DELUXE: Cena zahrnuje welcome drink na Žuráni a obědové menu včetně nápojového baru v Zámecké restauraci, vstupné do všech objektů, průvodce po celou dobu programu, možnost fotografování se s vojáky, možnost vystřelit si z palných zbraní.
1.400 Kč / osoba v české verzi
1.600 Kč / osoba v cizojazyčné verzi

Obědové menu v Zámecké restauraci Austerlitz lze přiobjednat ke každé variantě okruhu.

Pro dotazy a objednávky kontaktujte Ing. Janu Sloukovou (tel.:544 221 685, mobil 724 717 206, e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

slavkov zamek

Zdroj foto: zamek-slavkov.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rád bych oprášil písně R. A. Dvorského a jiných, říká šansoniér a herec Jiří Bartoň

jiri barton200Už před dvěma lety měl premiéru hudební pořad Staré filmové melodie, které představil zpívající herec Jiří Bartoň. Za tu dobu představil komorní recitál na řadě míst v Česku. Několikrát v Kroměříži, ale také vystoupil ve svém rodném Kyjově,...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Kultura v bytě: i reklamní předměty vám ho mohou dozdobit…

byt 200Ač tomu nemusíte věřit, domov vám mohou zútulnit i reklamní předměty – musí být ale praktické, funkční a vkusné. Nejlépe takové, aby logo nebylo vidět na první pohled. Jak na to, radí paní Martina, která má dlouholetou praxi s výrobou reklamních a dárkov...

Z archivu...


Literatura

Dobrodruh Bear Grylls uvádí Let duchů

let duchu 200V říjnu vydalo nakladatelství Jota knihu britského dobrodruha a cestovatele Beara Gryllse Let duchů. Jak se jeho románové prvotině vedlo? Stojí za to, si ji přečíst?

...

Divadlo

Hamlet ze Švanďáku není žádná historická plačka

hamlet perexNení Hamlet jako Hamlet. O tom ví své i Švandovo divadlo na Smíchově, které od prosince 2013 uvádí na své hlavní scéně jednu z nejhranějších Shakespearových tragédií ve zcela netradičním pojetí režiséra Daniela Špinara<...

Film

Halloween 2 na DVD dokazuje, že děsí i po více než třiceti letech od svého vzniku

hallow 200Hororový žánr patří už dlouhodobě k těm divácky oblíbeným, protože většina z nás se ráda bojí (ovšem jen pokud se strach nedotýká nás bezprostředně). Možná ještě oblíbenějším je jeho subžánr zvaný slasher (česky „vyvražďovačka“), který má tři velké...