Po stopách napoleonských válek na Moravě

Po stopách napoleonských válek na Moravě

Tisk

slavkov 200Zámek Slavkov nabízí unikátní poznávací okruh po bojišti slavné bitvy tří císařů u Slavkova. Poznejte místa, kde se v roce 1805 psala historie! Tento jedinečný poznávací okruh můžete absolvovat již od 140 Kč na osobu!

 

 

Primárně bude celý program přizpůsoben individuálním požadavkům a přáním návštěvníků, vše co se týče programu okruhu, doprovodných aktivit a termínů, bude ušito na míru vašim konkrétním potřebám. Představujeme tři verze okruhu, které lze dále upravovat a doplňovat.

Mapa slavkovského bojiště

slavkov mapa or
Na mapě najdete zastávky zážitkového okruhu pod těmito čísly:

1 - Žuráň - Napoleonovo velitelské stanoviště
2 - Santon - opěrný bod francouzského levého křídla
3 - Mohyla míru - klíčové místo bojiště, památník
4 - Zámek Slavkov - Austerlitz - místo podepsání příměří po bitvě

VARIANTA S PRŮVODCEM:

Poznání slavkovského bojiště s odborným výkladem fundovaného průvodce Zámku Slavkov - Austelritz. Podíváte se na nejdůležitejší místa, na kterých se rozhodovala Bitva tří císařů. Projdete se v místech velitelského stanoviště francouzského císaře Napoleona I. Bonaparte, po kopci Žuráň; po návrší Santon, které bylo stanovištěm dělostřeleckého pluku francouzské armády, navštívíte památník Mohyla míru a jeho multimediální expozici a Zámek Slavkov - Austerlitz, kde bylo po bitvě podepsáno příměří mezi Francií a Rakouskem.

slavkov zuran

VARIANTA STANDARD:

Po jednotlivých stanovištích vás, tak jako v případě první varianty, bude provázet zkušený průvodce. Tato varianta s sebou navíc přináší doprovodný program na Zámku Slavkov - Austerlitz, který představí jak bojovali vojáci francouzské a rakouské armády. Váš příchod na Zámek Slavkov - Austerlitz budou strážit vojáci v historických uniformách. Tito předvedou ukázky šermu vojáků z dob napoleonských válek, krátce představí vojska a zbraně. Zájemci si potom budou moci pod dohledem vystřelit z pušek.

VARIANTA DELUXE

ŽURÁŇ: Slavnostní zahájení v 10 hodin na místě velitelského stanoviště francouzského císaře Napoleona I. Bonaparta. Přivítání francouzskými vojáky, čestná salva na uvítanou. Pohoštění šampaňským, krátký výklad o historii místa. Fotografování s vojáky, přesun na kopec Santon.

SANTON: Klíčové stanoviště dělostřeleckého pluku francouzské armády. Fotografování, informace o místě. Přejezd na Mohylu míru.

MOHYLA MÍRU: Návštěva multimediální expozice a prohlídka památníku, který je dominantou chráněné památkové zóny Slavkovské bojiště a stojí v místech nejtvrdších bojů. Dva kyrysníci rakouské armády jako čestná stráž při vstupu do památníku. Přesun na Slavkovský zámek.

slavkov mohyla

ZÁMEK SLAVKOV - AUSTERLITZ: Oběd v Zámecké restauraci Austerlitz, prohlídka zámku Slavkov. Po obědě program s ukázkami dobového výcviku jezdců, přesné ovládání koní, jezdecké umění a bezchybná práce se zbraněmi - to jsou lahůdky jezdeckého programu, který Vás čeká v podání rakouských kyrysníků a francouzských husarů. Jezdeckým programem celý den končí.

Během celého dne je možnost fotografovat se s vojáky napoleonských armád, vystřelit si z palných zbraní (pušky, pistole, dělo), či osobně si vyzkoušet palaš a šavli. Ke zbraním je připraven i odborný výklad.

ČASOVÝ ROZVRH VARIANTY DELUXE

Časové údaje rozvrhu dne, příjezdy a odjezdy z jednotlivých lokalit (časy jsou orientační)

10.00 - Příjezd na Žuráň a slavnostní přivítání
10.45 - Odjezd
11.15 - Santon
12.00 - Odjezd
12.15 - Mohyla míru
13.15 - Odjezd
13.35 - Zámek Slavkov - Austerlitz
13.45 - Oběd v Zámecké restauraci Austerlitz
15.15 - Prohlídka zámku Slavkov - Austerlitz
16.15 - Program na koních v zámecké zahradě
16.45 - Ukončení akce
17.00 - Možnost ochutnávky moravských vín v Zámeckém vinném sklepě (lze přiobjendat)

ZÁMECKÝ VINNÝ SKLEP

Pokud se Vám ještě nebude chtít domů...
...naskýtá se možnost přiobjednat řízenou ochutnávku skvělých moravských vín z oblasti Čejkovic, kde se nachází největší vinný sklep templářských rytířů. Račte vstoupit do Zámeckého vinného sklepa! Cena za návštěvu vinného sklepa se odvíjí od rozsahu ochutnávky apod.

Doprovodný program zajišťuje divadelní a kaskadérská společnost ŠTVANCI.

slavkov armada

CENÍK:

Program je v prvé řadě koncipován pro organizované skupiny (zájezdy) a proto i ceny jsou stanoveny prioritně pro takovéto skupiny osob (obsazený autobus, cca 40-45 osob). Pro menší počet osob se cena stanovuje individuálně. Můžeme nabídnout program jak češtině, tak v angličtině, němčině či francouzštině.

VARIANTA S PRŮVODCEM: Cena zahrnuje vstupné na Zámek Slavkov - Austerlitz a služby průvodce během celého okruhu.
140 Kč / dospělí; 80 Kč / dítě v české verzi
280 Kč / dospělí; 160 Kč / dítě v cizojazyčné verzi
Cena nezahrnuje vstupné do památníku Mohyla míru a jeho multimediální expozice, lze přiobjednat.

VARIANTA STANDARD: Cena zahrnuje vstupné na Zámek Slavkov - Austerlitz, doprovodný program na zámku a služby průvodce během celého okruhu.
285 Kč / dospělí; 225 Kč / dítě v české verzi
425 Kč / dospělí; 305 Kč / dítě v čizojazyčné verzi
Cena nezahrnuje vstupné do památníku Mohyla míru a jeho multimediální expozice, lze přiobjednat.

VARIANTA DELUXE: Cena zahrnuje welcome drink na Žuráni a obědové menu včetně nápojového baru v Zámecké restauraci, vstupné do všech objektů, průvodce po celou dobu programu, možnost fotografování se s vojáky, možnost vystřelit si z palných zbraní.
1.400 Kč / osoba v české verzi
1.600 Kč / osoba v cizojazyčné verzi

Obědové menu v Zámecké restauraci Austerlitz lze přiobjednat ke každé variantě okruhu.

Pro dotazy a objednávky kontaktujte Ing. Janu Sloukovou (tel.:544 221 685, mobil 724 717 206, e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

slavkov zamek

Zdroj foto: zamek-slavkov.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martin Stručovský: „Psaní knihy byla jedna z věcí, která mě držela nad vodou.“

martin strucovsky 200Martinu Stručovskému vyšla letos v nakladatelství Motto detektivka s názvem Bez duše. V příběhu figuruje postava knihkupce Matěje Mlynáře a také Jindřichův Hradec. Jak to vše souvisí s autorem? Co mají společného? To vše a mno...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Cestou necestou za posvátnými místy jihovýchodních Čech

altJih Čech si většina lidí spojuje s rybníky. Ty jsou nejprofláklejším magnetem na turisty, k jejich břehům míří kroky nejednoho výletníka, jejich fotografie nechybí na žádné z pohlednic. Není nutno pochybovat, rybníky dodávají jihočeské kr...

Divadlo

Festival Setkání Stretnutie nabídne dramaturgické novinky z českých a slovenských divadel

setkani stretnutie200Poslední květnový týden ožije Městské divadlo Zlín česko-slovenským divadelním svátkem - mezinárodním divadelním festivalem Setkání Stretnutie. Program 27. ročníku bude nabitý jak v hlavním, tak doprovodném programu. Představí s...

Film

Seriál Černobyl vzbuzuje emoce diváků

serial-cernobyl-cernobyl-clanokWSpolečnost HBO uvedla 5 dílnou minisérii s názvem Černobyl, která okamžitě zaujala vysokou sledovanost a zájem široké veřejnosti.

 

 ...