Háčkované čtverce pro každého kreativce. Zkuste tvořit rukama, nebudete litovat

Háčkované čtverce pro každého kreativce. Zkuste tvořit rukama, nebudete litovat

Tisk

ctvercePNakladatelství Grada vydalo publikaci nazvanou Háčkované čtverce, autorkou je Sarah Callard. To, co kniha nabízí, není ani tak samotný text, jako spíše množství barevných fotografií znázorňujících skvělé tipy na háčkované čtverce, ať už na patchworkovou deku nebo jiné kreativní modely oblečení. Pokud patříte mezi milovníky háčkování, anebo byste to chtěli zkusit, rozhodně máte možnost, s tímto perfektním návodem vám to půjde samo. Navíc tato knížka může být pěkným dárkem pod stromeček.

Kniha Háčkované čtverce nabízí více než sto nejrůznějších háčkovaných vzorů inspirovaných dlaždičkami z celého světa. Stačí si vybrat podle svého vkusu, ať už je to vícebarevný blízkovýchodní vzor, či geometrický design v decentním barevném provedení.

Vytvářejte úžasné barevné vzory pomocí háčkovacích technik, jako je překryvné nebo mozaikové háčkování či háčkování gobelínů. Všechny háčkovací stehy a techniky, které budete potřebovat, jsou uvedeny v sekci popisu technik spolu s podrobnými pokyny krok za krokem. Pusťte se do toho a uháčkujte si nejrůznější bytové doplňky jako povlaky na polštáře, přehozy, koberce, závěsy nebo prostírání. Můžete si vybrat své oblíbené vzory a vyrobit originální háčkované dárky pro přátele a rodinu.

Ale to není všechno! Já si myslím, že takové háčkované šátky ke kabátu nebo originální cardigany, svetry, háčkovaná saka, pásky, šaty nebo kabátky z těchto čtvercových vzorů, mohou být také velmi zajímavé! Knížka nabízí fotografie a pracovní postupy 100 naprosto úchvatných vzorů, včetně postupu háčkování pro začátečníky a závěrečných tipů a postupů na výrobu konkrétních háčkovaných věcí, například povlaků na polštáře, nádherných tašek, přehozů, deček, rohoží a dalších.

Já jsem spokojená, knížku velice doporučuji!

ctverce

Název: Háčkované čtverce
Autor: Sarah Callard
Překlad: Eva Fuková
Nakladatelství: Grada/Cosmopolis
Počet stran: 176
Rok vydání: 2023
Hodnocení: 100%

https://www.grada.cz/hackovane-ctverce-13732/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Velký rozhovor s nadějným umělcem Markem Hubáčkem nejen o Chicagu

hub 200S Markem Hubáčkem jsem se sešla v útulné zlínské kavárničce, abychom si popovídali o jejich velkém projektu s názvem From Czech to Chicago, který má na svědomí on s jeho kamarádem Martinem Vítkem. Rozhovor je o kampani, ale především o umě...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vítězná povídka literární soutěže K21 - Extáza svätej Grace

Bozska extaze  perexVítězem literární soutěže Kultury21 na téma Božská extáze v kultuře lidstva se stal Martin Šugár. Jeho povídku s názvem "Extáza svätej Grace" si nyní můžete přečíst a sami posoudit, jak se autorovi podařilo zadání uchopit. T...


Literatura

Kniha krve je autofikční román, který zraje do několika dimenzí a ocení jej náročnější čtenáři

Kniha krve

V debutovém románu Kniha krve jde o mix rodinné historie, pátrání v rodokmenu, kus botanické exkurze, trocha popisného sexu, vše dohromady proplétá fluidní genderové vytváření sebe sama v lingvistickém experimentování. Pravděpodobně ne...

Divadlo

Balet Luskáčik okúzlil návštevníkov

lusk 200V Dome umenia v Piešťanoch sa 22. novembra predstavil hrou Luskáčik Svetoznámy Kyjevský City balet v  hudobnom podaní Piotra Iľjiča Čajkovskija.

...

Film

Zlín Film festival, sekce Dny dánské kinematografie: Otevřená srdce

otevrena srdce200Zlínský filmový festival je primárně orientován na filmy pro dětského a dospívajícího diváka, zkrátka však nepřicházejí ani diváci, kteří již dětským a teenagerovským střevíčkům odrostli. Krom soutěžních sekcí hraných...