Harry Potter: kouzelnický almanach je tip na knižní dárek, který ocení každý potterhead

Harry Potter: kouzelnický almanach je tip na knižní dárek, který ocení každý potterhead

Tisk

PotterHarry Potter: Kouzelnický almanach je oficiální průvodce a skvěle shrnuje celý potterovský svět. Jestli už vám lezou na nervy všechny ty knižní průvodce filmu Harryho Pottera, protože se netýkají samotných knih, tak je Kouzelnický almanach rozhodně pro vás! Obsahuje detaily z kouzelnického světa v ucelené podobě.

 

Všechny potterovské informace a data pěkně po kupě

Vyrostli jste na potterovské sáze a chcete sérii teď číst svým dětem? Harry Potter almanach je výbornou doprovodnou knihou k samotné knižní sérii se spoustou krásných ilustrací, které ocení nejenom děti. Je to něco na způsob encyklopedie. Na Kouzelnickém almanachu se podílelo sedm ilustrátorů a je rozdělen do sedmi kapitol. Každý z ilustrátorů je na začátku krátce představen. Každý má svůj jedinečný styl a dozajista si nějakého oblíbíte a na druhou stranu se jistě najde ilustrátor, který vám stylem nesedne. Jediná škoda, že každý ilustrátor nedostal prostor pro jednu kapitolu a často se střídají a pak to působí jako nesourodá limonáda.

Potterovský almanach se ani zmínkou nevěnuje filmům a je čistě o knižní sérii. Navíc jej dávala dohromady samotná J. K. Rowling a nejedná o se o žádný polotovar nebo autorkou schválenou kompilaci, jde přímo o autorskou knihu, o oficiálního průvodce. Sluší se podotknout, že Rowling při sepisování vychází ze samotných knih. Nenachází se tu tedy vyloženě nové informace, ale dozajista si z potterovských knih nepamatujete každičký detail a tahle kniha vám je rozhodně připomene kouzelným způsobem. Navíc vás může dokonce interaktivně zavést na jiná místa, což je jeden ze skvělých prvků almanachu. Například ze strany, která referuje, co všechno student potřebuje při nástupu do kouzelnické školy, odkazuje na stranu s Příčnou ulicí, kde to můžeme všechno nakoupit a tak podobně.

Chcete se podívat do Bradavického hradu? Navštívit rovnou proslulou kuchyni v Bradavicích, nebo poznat duchy sídlící na hradě? Preferujete spíš němou přítomnost knih v Bradavické knihovně? Máte raději Prasinky s Medovým rájem, kolik zaplatíte srpců za máslový ležák u Prasečí hlavy? Chcete se něco dozvědět o Komnatě nejvyšší potřeby a jak na ni některé postavy narazily a co do ní třeba schovaly? Jaké jsou podmínky pro kouzelné dopravní prostředky?

Toužili jste dostat dopis od sovy, ale nestalo se tak, tak tohle je rozhodně výborná kompenzace na vaše dlouhé čekání. Kniha obsahuje také například časovou osu, data vzniku zákonů kouzelnického světa nebo datum narození hlavních postav, nejenom ústřední trojice. Dalším zajímavým prvkem jsou rozkládací dvojstrany, kde můžete najít třeba rozložení bradavických pozemků a přilehlého okolí nebo další panoramata.

Tip na Vánoční dárek pro všechny „potterheady“. Můžete jen tak náhodně pročítat, nebo soustavněji číst. Kniha primárně míří spíše na mladší čtenáře, ostatně série Harryho Pottera je sérií pro děti.

Harry Potter

Název: Harry Potter: Kouzelnický almanach
Autorka: J. K. Rowling
Překlad: Kateřina Hajžmanová
Nakladatelství: Albatros
Rok vydání: 2023
Počet stran: 208

https://www.martinus.cz/813349-harry-potter-kouzelnicky-almanach/kniha

 *Všechna čest překladatelce Kateřině Hajžmanové, která si veškeré názvy z kouzelnického světa dohledala v překladu knih Harryho Pottera od bratrů Medkových.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Překladatelka Porodní báby, Jitka Hanušová: potřebuji textu věřit

porod200Jitka Hanušová je překladatelka velmi výjimečného díla. Finský román Porodní bába se dostal mezi české čtenáře, kde šokuje, ukazuje syrovost válečných let na severním finském pobřeží a vše ukazuje očima ženy. A že to ženy za války vůbec neměly lehké. Př...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Alzheimercentrum Černošice má novou ředitelku

alzheimercentrum perex„Pandemie covidu nám dala všem zabrat. V důsledku zákazů návštěv a nařízených karantén jsme museli hledat nové cesty, jak naše klienty zcela neizolovat od okolního světa a udržet kontakt s rodinami“, říká nová ře...


Literatura

Wangovi vs. svět

perexovy obrazek Wangovi vs. svetNakladatelství HOST nedávno uvedlo na trh knihu Jade Changové s názvem Wangovi vs. svět. Tato autorčina prvotina byla zařazena do výběrů New York Times Editor's Choice a Amazon's Best Books of 2...

Divadlo

Divadelní festival v Avignonu

avignon 200Největší, nejproslulejší, nejoblíbenější, nejnavštěvovanější... ještě mnoho dalších nej má divadelní festival  - či spíše festivaly - v Avignonu.

...

Film

Úsměv Zdeňka Trošky je nakažlivý, škoda, že Trošků není u nás víc
ImageRežiséra Trošku mají určitě všichni rádi – je s ním dobře. Rád se směje, rád povídá o jídle a točí filmy, které se líbí. Proč? Jsou nám blízké, jsou o nás, poznáváme se v nich. Jeho pohádky jsou tak ...