HUMBOOK: Knižní festival, který vám nesmí uniknout

HUMBOOK: Knižní festival, který vám nesmí uniknout

Tisk

humbookfest200Milujete knihy? Čtete hlavně kousky young adult žánru? Hltáte novinky jednu za druhou, zajímá vás, co vůbec takovou knihu čeká, než se dostane na trh? Chcete se bavit? Tak si zapište do kalendáře sobotu 26. listopadu červenou fixkou – HUMBOOK FEST JE TU. Jeho pořadatelem je Albatros Media.

 

Přijďte se osobně setkat se světovými i českými autory, s redaktory, překladateli a bloggery a užít si zábavu během workshopů a bohatého doprovodného programu! HumbookFest je literární festival zaměřený na čtenáře young adult, který ve střední Evropě nemá obdoby. Letos se bude v sobotu 26. listopadu v prostoru O2 Universum konat již posedmé, a to ve velkém stylu.

Co vás čeká?

Skvělí čeští autoři, mnoho tematických besed, workshopů i hvězdné zahraniční spisovatelky –Margaret Rogersonová a Samantha Shannonová. A samozřejmě dojde i na cosplay přehlídku, Potterfany, herní zónu a spoustu dalších originálních aktivit.

Margaret Rogersonová je autorkou fantasy young adult bestsellerů Kouzla rodu Thornů a Vespertina – Temná kněžka. Na HumbookFestu představí svou novinku Magie havranů, strhující vyprávění z nebezpečného světa víl.

Samantha Shannonová je autorkou kultovní fantasy série Kostičas, jejíž první díl vydala v pouhých jednadvaceti letech. Jejím zatím posledním vydaným titulem v českém překladu je Převorství u pomerančovníku, ve kterém převyprávěla legendu o Jiřím a drakovi. A draků přidala hned několik!

Z českých autorů a autorek nebudou chybět osvědčená jména jako Nofreeusernames, Pavel Bareš, Kateřina Šardická nebo Anna Musilová. Představí se ale i další autoři, autorky a osobnosti jako například Radek Starý alias Sterakdary, Karolína Zoe Meixnerová, Tessa Carter, Markéta Lukášková a Sam Xabyssus.

Proměny sociálních sítí s knižním obsahem, vývoj témat young adult žánru v Česku i ve světě, spisovatelské workshopy a poutavé debaty – to vše a mnohem víc bude HumbookFest 2022! Více o HumbookFestu najdete na www.humbook.cz a na sociálních sítích festivalu.

Vstupenky pro návštěvníky s platným průkazem ZTP/P a jejich doprovod jsou v prodeji přes oddělení péče o zákazníky. Kontakt pomocí tohoto odkazu. Přikládejte, prosím, naskenový průkaz ZTP/P.

humbookfest

Více informací:https://www.humbook.cz/ 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Naším závazkem je uspokojit potřeby všech čtenářů

Roman Svitak 200Nakladatelský dům Grada vstoupil na trh s třemi novými značkami pro své knihy. Co za tímto krokem stojí a jaké se očekávají výsledky? Vyplatí se tímto způsobem investovat dovnitř firmy nebo vše převálcují elektronické knihy? A proč GR...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Karty bohyně Isis. Nechte přicházet odpovědi na své otázky

karty Isis perexChcete odpovědi na své otázky? Pokud milujete tajemství, opravdové hloubky, velmi poetické povídání a hlubokou moudrost egyptských bohů a pyramid, pak jsou tyto karty pro vás to pravé. Doslova si je dovedu představit ozářené sluncem ve...

Z archivu...


Literatura

Kniha filozofie stojí za to

kniha filozofie 200Nakladatelství Universum již podruhé vydala nádherně zpracovanou Knihu filozofie, která nám přináší všeobecný přehled dějin filozofie a nastiňuje myšlenkové pochody na pozadí dějin.

...

Divadlo

Super komedie Hnízdečko a šunkofleky

hnizdecko a sunkofleky divadlo radostJak může dopadnout situace, kdy si do svého sdíleného sklepního prostoru, který považují dva dlouholetí kamarádi za byt, oba přivedou novopečené manželky a snaží se jim vysvětlit, jak se jim krásně v tomto hnízdečku bude...

Film

V únoru bude mít v kinech premiéru rodinný snímek Děti Nagana

deti nagana200Rodinný film Děti Nagana připomene divákům atmosféru devadesátých let, konkrétně roku 1998, kdy čeští hokejisté slavili velkolepé vítězství na olympijském turnaji století v Naganu. Rekvizity, hudba a kostýmy vrátí diváky zpět v čase, největší ...