Super komedie Hnízdečko a šunkofleky

Super komedie Hnízdečko a šunkofleky

Tisk

hnizdecko a sunkofleky divadlo radostJak může dopadnout situace, kdy si do svého sdíleného sklepního prostoru, který považují dva dlouholetí kamarádi za byt, oba přivedou novopečené manželky a snaží se jim vysvětlit, jak se jim krásně v tomto hnízdečku bude všem dohromady žít? Hru s touto zápletkou můžete zhlédnout v brněnském Divadle Radost pod názvem Hnízdečko a šunkofleky.

Komedie o osudu této čtveřice a jejich povedených kamarádů pumpuje do diváků humor po celou dobu představení. Humor, který je inteligentní i jednoduchý a přitom není laciný a sprostý. Představte si situaci, kdy nesdílíte prostory tohoto hnízdečka jenom s druhým párem, ale i s ostatními nájemníky domu kvůli prádelně, do které se dá dostat jedině průchodem přes tento sklepní byteček. Rázem máte živnou půdu pro humorné scénky různých typů. Nechybí ani neočekávaná překvapení, která jen podtrhují zajímavou komedii, u které se rozhodně nudit nebudete. Výborně působí kolektiv převážně mladých herců, kteří se svých rolí zhostili s nadšením, které z nich jde cítit po celou dobu. Pokud tedy nesedíte v prvních řadách a necítíte uzená žebra nebo karbanátky, kterými se herci během představení cpou. Důležité však je, že nepřehrávají a je na nich vidět energie, kterou do této ryzí komedie dávají.

hnizdecko a sunkofleky divadlo radost


Překvapením je pro mě objev tohoto divadla, které je trošičku zapadlé, většina společnosti si o něm myslí, že je pouze pro děti, ale skutečností je, že se rozhodně vyplatí na jeho tvorbu pro dospělé zajít. Otevře se divákovi trošičku jiný pohled na produkci, než jakou nastavují klasická divadla. Zajímavý a hlavně plný nadšení, které vyzařuje ze všech herců, jejichž výkony sklidily zasloužený potlesk.

alt

hnizdecko a sunkofleky divadlo radost

Zdroj foto: Divadlo Radost


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Vydra v karanténě je ten normálnější, protože Vydra mimo karanténu je ten na jevišti

petr vydra 200Petr Vydra (*1972) vystudoval dramaturgii na pražské DAMU. Jako stand-up komik vystupuje v internetových a klubových pořadech Na stojáka a v televizním Comedy clubu. Jeho divadelní hry a adaptace uvádělo Městské divadlo Kladno a Švandovo...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Slovácké divadlo uvede brilantní komedii Dealer´s Choice

Dealers Choice 200Nový rok začal před pár dny a Slovácké divadlo už hlásí první premiéru. Představí ji v sobotu 14. ledna a jedná se o brilantní komedii Patricka Marbera Dealer´s Choice, která se s obrovskými úspěchy uvádí po celém světě.

...

Literatura

Helen Fieldsová je dokonalost sama

dokonaly zlocin 200V dubnu vyšla již pátá kniha britské autorky Helen Fieldsové ze série Luc Callanach, tentokráte nese titul název Dokonalý zločin. Vytříbenou směsici prohnanosti, akce a napětí v tomto díle okoření i vztah dvojice protagonistů, ta...

Divadlo

Mariina volba. Dramatik Milan Uhde představil svou verzi biblického příběhu

Mariina volba foto perexVážený náš dramatik, kdysi zakázán režimem, pak vyzdvižen na politický piedestal, jenž s pochopením všech, kteří ho znají, opustil, aby se dál věnoval tomu, co umí a miluje. Dramatické tvorbě. Takového ho známe, tak...

Film

Lovci a oběti - Jste připraveni vidět svět takový jaký je?

lovci 200Dluhy, exekuce, vymahači, to je hlavní téma filmu Lovci a oběti, ve kterém září Martin Kraus nebo Tomáš Hanák. Akce, napětí, nadsázka i příběh velké lásky nebude chybět v tomto novém českém filmu na...