Příští rok vyjde videohra o husitech. Pomozte jejímu vývoji

Příští rok vyjde videohra o husitech. Pomozte jejímu vývoji

Tisk

husite200Shadows over Silesia je temná akční adventura s fantasy prvky zasazená do reálné středověké Evropy. Hlavní pilíře hratelnosti jsou tři – průzkum, hádanky a souboje. Izometrická grafika připomíná klasiky žánru a působí trochu pohádkovým dojmem. Hráč se bude pohybovat jak po svých, tak na hřbetu koně a navštíví spoustu reálných i fiktivních míst ve středověkém Slezsku. Bude plenit vesnice, bránit hradby města, prozkoumávat tajné podzemní kobky, opuštěné doly, nebo zapovězené části klášterů.

 Hra vyjde kompletně dabovaná nejen v angličtině, ale díky spolupráci se skupinou Fénix Pro Dabing také v češtině. Autor Petr Kubíček, který na hře pracuje už více než dva a půl roku, nyní zveřejnil trailer a prosí veřejnost o pomoc skrz crowdfundingovou sbírku na Hithitu.

Trailer poprvé prozrazuje, že příběh hry je vyprávěn z pohledu dvou hratelných postav. Mrzutého husitského hejtmana Hynka, který nejde pro nadávku daleko a s ničím se moc nepáře a johanitského rytíře Lothara, muže dobrého vzdělání a mravů, co se po boku svých bratrů postaví do první linie Slezské obrany. Každý má své vlastní motivace a názory na svět kolem sebe, jinou výbavu a schopnosti. Jejich osudy se brzy propletou. Střetnou se se zbraní v ruce, nebo uzavřou křehké spojenectví, aby se bok po boku postavili mnohem horšímu nepříteli?

Vývoj hry dospěl do své poloviny a původně plánovaný rozsah se zvětšil o třetinu. Hra bude rozdělena do třinácti kapitol, nad kterými hráči stráví 20-30 hodin čistého času. Vše bylo zatím financováno pouze z rodinných úspor. Nyní ale autor potřebuje pomoc, aby se projekt podařilo dotáhnout do zdárného konce. Spustil proto na Hithitu crowdfundingovou kampaň, ve které chce vybrat částku nutnou k dokončení vývoje. Všichni přispěvatelé dostanou jedinečnou možnost si hru nejen koupit dopředu a tím autora podpořit, ale také získat exkluzivní předběžný přístup k demu, alfa a beta verzi hry.

„Chybí mi hlavně nezávislost a čas, abych se hře mohl věnovat na sto procent. Díky přispěvatelům bude moci vyjít už příští rok a také ve vyšší kvalitě. Každý, kdo projekt na Hithitu podpoří, získá exkluzivní možnost ovlivnit finální podobu hry účastí v uzavřeném alfa a beta testu. Každý feedback i příspěvek se počítá a díky každému z vás může být finální podoba hry ještě lepší, říká Petr Kubíček, autor hry 1428: Shadows over Silesia.

husite1

Klíčové vlastnosti hry:

• Izometrická grafika - Grafika hry je inspirovaná klasikami RPG žánru. Je izometrická, stylizovaná a trošku pohádková. Děj se často odehrává v podzemí, během deště, nebo v noci, což umocňuje temnou atmosféru a důraz kladený na kontrast světla a stínu.
• Český a anglický dabing - Veškeré dialogy budou kompletně dabované v angličtině i češtině.
• Náročné hádanky - Originální hádanky, které na své strastiplné cestě potkáte, vám jistě dají zabrat. Velkým vzorem byly klasické adventury z devadesátých let. Budete muset využívat prostředí, hledat předměty, získávat informace a luštit rébusy, nebo šifrované zprávy. Některé problémy jde řešit různými způsoby, nebo je šikovně obejít.
• Plížení ve stínech - Občas budete muset splynout se stíny a proplížit se kolem nepřátel, aby vás neodhalili. K nalezení ideální cesty vám pomůže sledovat jejich hlídkové trasy a zvyky. Anebo je můžete zkusit potichu vyřadit, jednoho po druhém.
• Složité souboje - Soubojový systém je jednoduchý na pochopení, ale bude to chtít cvik ho plně ovládnout. Přečíslení je problém! Pokud se na vás vrhnou tři a více protivníků zároveň, zemřete! Klíčem je využívat jejich chyb, počkat si na správný moment a pak zaútočit. Postavíte se nejen rytířům, vesničanům, nebo loupežníkům, ale také různým nadpřirozeným bytostem, které není radno podceňovat.
• Různorodé prostředí - V průběhu hry se budete pohybovat jak pěšmo, tak na hřbetu svého koně. Navštívíte celou řadu skutečných i fiktivních míst ve středověkém Slezsku. Budete plenit vesnice, odhodlaně bránit hradby města, prozkoumávat tajné podzemní kobky, opuštěné doly, nebo zapovězené části klášterů. Těšit se můžete například na Třemešnou, Nisu, klášter v Břehu, nebo hrad Rabesberg.
• Skryté mince - Ve hře budete mít možnost hledat dva druhy skrytých mincí. Jen ti nejlepší z nejlepších budou schopní posbírat všechny. Nejen že si jimi naplníte měšec a odemknete unikátní achievementy, ale také je občas můžete využít k postupu příběhem.

husite2

Celý projekt vyvíjí jediný programátor a designér a to přibližně poslední dva a půl roku. Pomáhá mu spousta externích spolupracovníků (grafika, animace, hudba, dabing a lokalizace) a tým dobrovolných testerů.

Hra je v současnosti plánovaná pouze pro PC a Windows (přes Steam). O dalších platformách se uvažuje, ale jejich podpora bude záviset na úspěchu PC verze. Počítá se s plnou podporou gamepadu. Hra běží na enginu Unity.

husite logo

Více informací:

Steam: https://store.steampowered.com/app/1228500
Web: https://shadows1428.com/cs
Discord: https://discord.gg/avabBNY
Twitter: https://twitter.com/KUBIGames
Instagram: https://www.instagram.com/1428_shadows_over_silesia/
Facebook: https://www.facebook.com/shadows1428
Youtube: https://www.youtube.com/kubigames2013


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

3. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

BMC perex3Březen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům p...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Procházky Olomoucí

prochazky olomouci 200V červnu nás nakladatelství CPress skrze autora Tomáše Kryla láká na návštěvu hanácké metropole. Procházky Olomoucí s podtitulem Krok za krokem ulicemi města splňuje do puntíku svůj název – pozve vás na toulky města, které ...


Literatura

Cesta jako terapie, při které foukneš do pěny...

fouknes do peny perexNová knížka Radky Třeštíkové může pomoci lidem, kteří za sebou táhnou různá trápení, nevyřešené problémy nebo nevyjasněné vztahy. Návod na to, jak vše dostat ze sebe, může být cesta. Jakákoli!

Divadlo

Svět je naruby – jsem sluha anebo pán? A není to vlastně fuk?

harlekyn je mrtvy perexNa jednom parkovišti jednoho nákupního centra se před očima diváků rozvíjí příběh commedie dell'arte… a známy darebák Harlekýn se pouští do souboje dobra se zlem.

...

Film

Jak správně napsat rozbor filmu

RozborFilmu perexRadomír D. Kokeš se řadí k vyznavačům neoformalismu, jak potvrzuje jeho spoluúčast na české předmluvě ke kanonickému spisu Bordwella a Thompsonové Umění filmu. To znamená, že upřednostňuje průzkum toh...