Zasmějte se u VidlákBlogu

Zasmějte se u VidlákBlogu

Tisk

vidlak200VIDLÁKBLOG nabízí úsměvné venkovské počtení do podivně zajímavých časů o tom, co zrovna Nele od vidlí odpadlo.

 

 

 

Autorkou blogu je Nela Kyselová (31 let), původní profesí novinář a PR manažer a nyní podle jejich slov obyčejně (ne)obyčejný vidlák na plný úvazek, který se snaží provozovat turistiku na autentickém venkově a přežít v tomto roztodivném světě a ze všeho se nepodělat, anžto hoven má kolem sebe dost i bez toho.

„Psaní mě baví od malička. Novinařina byla několik let mým denním chlebem a občas se mi po bývalé práci zasteskne, no. :) A jelikož jediný co umím je zacházet s písmenky a vidlačit, zkusila jsem to dát dohromady. A ono se to tak nějak daří. Přibývá lidí, kterým se moje písmenka líbí. Lajkují, diskutují na Facebooku, sdílí... A to je fajn. Baví mě, že to moje blbnutí někoho baví,“ doplňuje Nela Kyselová.

Jejím autentickým vidláckým mikrosvětem je Farma Rybníček u Pelhřimova, kde se lidé mohou ubytovat a strávit tak příjemný čas. Farma nabízí komfort jak lidem, tak i koňům a dalším hospodářským zvířatům. Jsou zde k dispozici dva dvoulůžkové apartmány a jeden sedmilůžkový apartmán, kdy každý má vlastní koupelnu, WC a kuchyňku. Ve stylové hospůdce se můžete osvěžit alko i nealko nápoji za lidové ceny a po domluvě vám zde připraví i grilované speciality.

 vidlak2

Na blogu čtenáři opravdu najdou to, co Nele od vidlí odpadlo. Píše, jak jí zobák narostl, snaží se, aby texty byly vtipné a ne úplně hloupé a doufá, že se to daří. „Snažím se psát o venkově, jaký je. Bez pozlátka a výmyslů. Trend dnešní doby je takový, že lidi chtějí vidět koně či krávu, ale nejlépe našamponovanou a bez hoven. Ale tak to nefunguje, vážení. Hovna, chlupy a bahno venkovu prostě neodpářete. Takže, kdo chce číst moje postřehy z autentického venkova, nechť čte, budu ráda,“ dodává.

Malá ukázka:

Vidlácký léto… Zní to tak hezky nespisovně, poeticky a pohodově, že? … Vraťme se ze zasnění zpět do reality… Teď vás připravím o iluze a sdělím vám, jaký je doopravdy takový vidlácký léto. Proto, kdo si touží ponechat svoje představy o tom, kterak vidlák hodí vidle do slámy, vyvalí se u nějakého vodního toku v holínkách na lehátko a popíjí z vysoké sklenice něco hodně sladkého, barevného a ozdobeného ovocem, nechť dál nečte.

Tohle vidlák v létě fakt nepraktikuje. Teda, ne že by nechtěl, ale prostě nemůže (a taky není vlastníkem lehátka, ale psst).

vidlak

Zdroj foto: Karla Bradáčová - Karlice Fotí

Více informací:
https://www.prazdninynavenkove.cz/vidlakblog
https://www.facebook.com/vidlakblog/
https://www.farmarybnicek.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Martinák: To, že jsem nemohl být se svými dětmi, mě málem zabilo, teď už jsem opět šťastný

Martinak 200Petr Martinák, skvělý imitátor, herec, který na nějaký čas zmizel z televizních obrazovek i z povědomí diváků se pomalu vrací na pódia, odráží se ode dna a cítí se znovu šťastný. O tom, co ho potkalo a jak se s tím vypořádal hovoří na následují...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Tesťák – připrav se na přijímačky!

testak fragment 200Chystáte se na přijímačky? Nakladatelství Fragment má pro vás řešení! Testy zpracované na základě požadavků u zkoušek v projektu Tesťák. To je testovací on-line aplikace, která vám umožní připra...

Z archivu...


Literatura

Všeho schopní: švédský krimi debut roku

vseho schopni 200Napínavý psychologický thriller Všeho schopní od švédského autora Klase Ekmana nám v srpnu přineslo nakladatelství Kalibr. A že jde teda o pořádnou peckou, která zamává morálním kompasem a dokazuje, že v určitých chvílích si i zdánliv...

Divadlo

Blackbird

200divNárodné divadlo uviedlo 18. októbra v divadle Kolowrat v Prahe hru Blackbird podľa námetu Davida Harrowera. Hlavné postavy si zahrali Jiří Štěpnička ako Raymond a Jana Pidrmanová ako Una a vedľajšiu postavu dievčaťa stvárnila Matylda Blattná.

...

Film

Poupata vystoupala na filmový trůn

V sobotu se filmoví tvůrci i fanoušci dočkali už devatenáctého udílení prestižních ocenění Český lev. Po roce se tedy opět sešli filmaři, herci, diváci v sále pražské Lucerny, kde slavnostní vyhlašování již tradičně probíhá.




...