Naše fotoreportáž: Nostický palác se otevřel veřejnosti

Naše fotoreportáž: Nostický palác se otevřel veřejnosti

Tisk

palac200Na Den české státnosti a svátek sv. Václava se veřejnosti otevřel malostranský Nostický palác. Prostory Ministerstva kultury si prohlédlo více než 2200 návštěvníků. Pro veřejnost byl připraven atraktivní prohlídkový okruh unikátní raně barokní stavbou, která je považována za nejkrásnější sídlo ministerstva kultury na světě.

 

V Nostické obrazárně, která se otevírá pouze při vyjímečných příležitostech, byla k vidění díla starých mistrů: k nahlédnutí byla i Kaple Nanebevzetí Panny Marie a slavná nostická knihovna, která čítá na 14000 vázaných svazků. 

V přízemí paláce se představilo třiadvacet z pětadvaceti příspěvkových organizací, jichž je ministerstvo zřizovatelem.

Nejmenší návštěvníci mohli navštívit představení loutkového divadélka, nebo kreativní dílny s loutkařskou tématikou. Zaměstnanci Národního muzea seznámili zájemce s heraldickými znaky zemí, které tvořili Československo při jeho vzniku 28. října 1918.

Celý program spestřila hudební vystoupení.

palac01

palac02

palac03

 

Autor fotografií: Ctibor Čejpa

 

 

 

                                                 

 

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Těším se na Prahu!“ řekl v rozhovoru leader maďarské kapely OMEGA Jánoš Kobór

oMEGA 200O: Jánoši, v prosinci připravujete velký koncert v Lucerně. Budete zde oslavovat hned dvě číslice. Jaké? 

Přesně v prosinci narozeniny nemáme, ale rok 2012 je rokem, ve kterém naše padesáté jub...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Užijte si babí léto na festivalu Otevřeno v Jimramově!

otevreno jimramov23. ročník festivalu Otevřeno v Jimramově na Vysočině se blíží. Již tuto neděli 19. srpna 2012 od 15 hodin se ve výstavní síni u svatého Jána v Jimramově koná první akce  –  vernisáž výstavy obrazů a ilustr...

Z archivu...


Literatura

Romantika jak vyšitá: Štěstí hřeje jako slunce

stesti hreje jako slunce200V dubnu vydalo nakladatelství Cosmopolis romantický příběh německé autorky Pauline Maiové Štěstí hřeje jako slunce. Ideální (nejen) letní odpočinkové čtení – romantika, nádherná Florencie a jednoduše pohodový život.<...

Divadlo

RockOpera Praha natáčí videoklip s Evou Urbanovou a Kamilem Střihavkou

rop eva kamil 200Spojení RockOpery Praha a Evy Urbanové dostane nové obrysy. Holešovické divadlo totiž chystá nový videoklip k očekávané premiéře opery Trója, v níž se operní pěvkyně chopí role bohyně lovu Artemis. Klip vznikne ke skladbě Přísahej a t...

Film

Historické sci-fi: Zítra vstanu a opařím se čajem

altFilm Zítra vstanu a opařím se čajem (1977) se odehrává v nedaleké budoucnosti, kdy se lidem povedlo zvládnout cestování časem. Od jisté doby se odlétá na turistické výlety do starověkého Egypta nebo třeba na prohlídky druhohor a dinosaurů.