Vánoce v muzeu

Vánoce v muzeu

Tisk

muzeum200Muzeum hlavního města Prahy připravilo letos na období adventu bohatý program v podobě adventních koncertů u Petřínské rozhledny, tvořivých dílen, pohádek pro děti a již tradiční akce MuzeuM Market. Hlavní budova muzea bude vánočně vyzdobena studenty Střední odborné školy stavební a zahradnické, Praha 9. Výzdobu muzea doplní ukázka dřevěných forem na perník ze sbírek muzea.

 


Každou adventní sobotu od 13 do 15 hodin se u Petřínské rozhledny uskuteční adventní koncerty. V průběhu adventních sobot, 28. 11., 5. 12. a 19. 12., jsou v hlavní budově muzea připravené pohádky pro děti. 5. 12. se v hlavní budově muzea konají vánoční řezbářské dílny a a další akce.

Muzeum


12. 12. se uskuteční akce MuzeuM Market, na které bude zakoupit si ručně vyráběné šperky, dětské knihy, hračky, keramiku, slaměné ozdoby, výrobky z rouna, plsti a skla. Nebudou chybět ani léčivé sirupy, marmelády a pečené čaje.      

V rámci akce budou probíhat workshopy a tvořivé dílny. Dále pro ně budou připraveny řezbářské dílny a pracovní listy, za jejichž správné vyplnění dostanou drobnou odměnu. Po celý den bude vstup do hlavní budovy muzea zdarma.

ilustrační foto autor
www.muzeumprahy.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rockeři z Turba: Ještě se nám vůbec nechce bilancovat

turbo skupinaV pátek 24. srpna bude pro mnoho lidí velkým dilematem. V Horčápsku, nedaleko od Příbrami budou v tento den vystupovat SkaliSka, Eviwat, punková legenda E!E a několik DJs. V té samé době rozezní l...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Zdroje vitamínů během dlouhé zimy? Ze syrové červené řepy, jablíčka a cibule si můžete připravit šťavnatý salát.

salat 200

Z tuzemských a levných surovin se dá připravit velmi jednoduchý a chutný salát, který obsahuje hodnotné živiny a podporuje správnou funkci orgánů.

...

Z archivu...


Literatura

Potápění, tajemství a Černý korál

cerny koral 200Pro fanoušky napínavých příběhů vydalo nakladatelství Kalibr v červnu knihu Černý korál od úspěšného amerického autora Andrewa Maynea. Netradiční prostředí i akční vyšetřování obohatí příznivce krimi příběhů o úderný zážitek!

Divadlo

Trollové mezi námi

Trollove 2Pražská čtvrt Letná. V jednom z barů popíjejí mladý absolvent práv Vojta a tajemná dívka Lena, která se mu líbí a o které touží dozvědět se víc. Dokonalé rande ale přeruší telefonát, který nejenže zhatí Vojtovi všechny jeho plány, ale i obrátí j...

Film

Podívejte se na fotky z natáčení nového filmu Láska na zakázku

laska na zakazku200Po dotočení celovečerního filmu Superžena začala režisérka Eva Toulová natáčet novou romantickou komedii s názvem LÁSKA NA ZAKÁZKU. Snímek nám představí příběhy několika hlavních hrdinů, kterým se hned v úvodu splní sen a získa...