Jaké audioknihy vyšly v červenci?

Jaké audioknihy vyšly v červenci?

Tisk

tembr 200Seznamte se s červencovými audionovinkami z nakladatelství Témbr.

 

 


Jan Menděl, David Toegel: Opovážlivá drzost být sám sebou

Čte: Filip Švarc
Režie: Vlado Rusko

Být sám sebou je ta nejpřirozenější a zároveň nejtěžší věc na světě. Abychom mohli být plně sami sebou, musíme nejdříve odstranit mnoho vrstev nánosů, které na naše skutečné JÁ nakladly rodina, výchova, škola a nakonec i celá společnost. Ve svém vlastním životě i během mnohaleté terapeutické praxe zjistili autoři této knihy, co nejvíce lidem brání být sami sebou, a vytvořili univerzálního průvodce k cestě osobní autentičnosti a vnitřní svobodě.

tembr Opovazliva drzost byt sam sebou

Joanne Harrisová: Čokoláda (již vyšlo)
Čte: Stanislava Jachnická
Režie: Helena Rytířová

Do francouzské vesnice Lasquenet nad Tannou se bůhvíodkud přistěhuje exoticky vyhlížející cizinka Vianne Rocherová se svou dcerou Anouk a otevře si tu y přímo proti kostelu prodejnu čokolád. Otec Reynaud v ní proto od počátku vidí vážné nebezpečí pro své stádečko věřících, především nyní, na počátku období půstu, kdy by si lidé měli tradičně odpírat světská potěšení. Kněz proto nově příchozí, v níž odhaluje pokušitelku k hříchu, vyhlašuje otevřený boj.

Nesmrtelná klasika, podle které vznikl i úspěšný stejnojmenný film. Můžete si být jisti, že při čtení tohoto hravého a možná i trochu uličnického příběhu budete mít bez ustání chuť na čokoládu. Román Čokoláda je literárním požitkem pro všechny smysly.

tembr Cokolada

Ken Follet: Na věky věků
Čte: Vasil Fridrich
Režie: Jan Drbohlav

Ve druhém rozsáhlém příběhu s historickým námětem nás Ken Follett zavede do středověkého anglického městečka Kingsbridge, avšak o zrhuba sto padesát let později než v románu Pilíře země. Do spletitých osudů obyvatel Kingsbrigde 14. století, jejichž život je nerozlučně spjatý s chodem dvou místních klášterů a obchodními úspěchy vlnařského cechu, tentokrát podstatným způsobem zasáhne největší pohroma seslaná na lidský rod: epidemie nemoci známé jako velká či černá smrt, moru, který vyhladí skoro polovinu tehdejší evropské populace.

 tembr Pilire zeme

Abi Elphinstone: Kroniky Nezmapovaných království – Kašpar a Půlnocové (pouze ve formátu ke stažení - vyjde 31.7.)
Čte: David Novotný
Režie: Jitka Škápíková

Jedenáctiletý Kašpar dobrodružství nesnáší – jsou nebezpečná, nevypočitatelná a narušují jeho pečlivě vypracovaný rozvrh. Když se nedopatřením ocitne v Nezmapovaném království Hvězdidaru, chce se ihned vrátit domů. Jenže harpyje Morga ohrožuje nejen Hvězdidar, ale i Kašparův domov, takže mu nezbývá než se s Dočistou Nevděčnou vydat za mžibabami, sněžnými trolly a obry hromohnáty… a zjistit, že dobrodružství umí člověka pořádně změnit. Pro děti od 9 let.

tembr Kaspar a pulnocove

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Nakladatelství Portál slaví 30 let! Rozhovor s šéfredaktorem Martinem Bedřichem nejen o knihách

portalV letošním roce oslaví své 30leté výročí oblíbené nakladatelství Portál, které nabízí převážně odbornou psychologickou literaturu a zajímavé spirituálně laděné tituly. Od roku 2017 je šéfredaktorem Portálu pan Martin Bedřich, který...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vraťte se na pláž díky Dovolené s moderním fotrem

Dovolena s modernim fotrem 200Nakladatelství Ikar se svezlo na letní vlně a vydalo další knihu Dominika Landsmana, tentokrát Dovolenou s moderním fotrem. Pozadu nezůstalo ani vydavatelství OneHotBook, které záhy přišlo s audioknihou.

...

Literatura

Naučte se rozpoznávat nejznámější souhvězdí

Najdete souhvezdi 200Najděte souhvězdí snadno a rychle je název nové knihy od Klause M. Schittenhelma, která vyšla v nakladatelství Grada. Na obálce je napsáno, že je ideální pro začátečníky, tak neváhejte a pusťte se do objevování noční oblohy i vy...

Divadlo

Olomoucká Liška B. je inscenace půvabná a svébytná i díky silné hudební složce

liska b 200Kdysi jsem viděl v hukvaldském amfiteátru operu Příhody lišky Bystroušky, což na mě natolik zapůsobilo, že jsem se stal milovníkem hudby Leoše Janáčka. Jenomže očekávaná premiéra inscenace nazvaná Liška B., která proběhla v pátek 19. ledna v Morav...

Film

KOUZELNÁ TAJEMNÁ CESTA THE BEATLES

the beatles magical mystery tourPřehrávám si LP Magical Mystery Tour a při písni The Fool On The Hill se mi vybaví slova Zdeňka Rytíře, která zpíval Ota Petřina v písni Nebýt tebe z LP Super-Robot (1978): ,,Nebýt...