Naučte děti češtině díky Spejblovi a Hurvínkovi

Naučte děti češtině díky Spejblovi a Hurvínkovi

Tisk

Spejblova a Hurvinkova ucebnice 200Zábavné lekce, ve kterých učitelé Hurvínek a Mánička uvádějí do tajů českého jazyka své žáky, Spejbla a paní Kateřinu.

 

 

 

Hurvínek dělal v diktátech spoustu chyb, což rozčilovalo paní Kateřinu (Bábinku), a tak se Hurvínek se Spejblem a Máničkou rozhodli, že v rámci sebevzdělávání vytvoří učebnici jazyka českého a dají ji Bábince jako dárek k narozeninám. V prvním díle Bábinku „učili“ všichni tři a zadali jí také domácí úkol. V dalších částech řady žactva rozšířil Spejbl a svéráznými učiteli se stali Hurvínek s Máničkou.

Osmidílný seriál, Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého z roku 1993 byl poslední rozsáhlejším rozhlasovým počinem Miloše Kirschnera (zemřel v roce 1996). Napsal ho Ladislav Dvorský a byl určen pro rozhlasový cyklus Vysílání pro školy.

Na tomto CD najdete druhou trojici ze zachovaných šesti dílů seriálu, první trojice vyšla na CD v roce 2020.

Tentokrát budeme třeba počítat slabiky podle dílků čokolády nebo se s našimi hrdiny vydáme na výlet vlakem.

Hodina českého jazyka začíná…

Spejblova a Hurvinkova ucebnice

Miloš Kirschner, Helena Štáchová: SPEJBLOVA A HURVÍNKOVA UČEBNICE JAZYKA ČESKÉHO 2
Hurvínek, Spejbl: Miloš Kirschner
Mánička, paní Kateřina: Helena Štáchová
nádražní hlášení: Stanislav Oubram
Celkový čas 55:13 minut

https://www.radioteka.cz/detail/croslovo-772635-spejblova-a-hurvinkova-ucebnice-jazyka-ceskeho-2


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Arch of Hell: „Pokud si chcete pořádně zablbnout, zapařit nebo i zaběhat, jsme pro vás ta správná volba!“

arch of hell 200Jednou z českých kapel vystupujících na festivalu Made of Metal jsou brněnští Arch of Hell. Vystoupí zde v sobotu od půl čtvrté odpoledne. Jak se těší a na co se můžete těšit, to prozradila Tereza Nesvatbová.



<...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Radioservis si odnesl dvě vítězné ceny v anketě Nejlepší audiokniha roku 2019

audiokniha roku200Nejvíce oceněným titulem se stal TOBIÁŠ LOLNESS. Všechny vítězné příčky v kategorii DRAMATIZACE získaly tituly Radioservisu.

...

Literatura

Lucie Hlavinková a historický Apatykář

apatykar 200Pod hlavičkou nakladatelství Motto vyšla v březnu nová kniha Lucie Hlavenkové s titulem Apatykář. Jak název napovídá, dočkáme se historického románu s příměsí detektivní zápletky. Pokud máte rádi čtení, které připomíná časy dávno minulé, určit...

Divadlo

Divadelní Rozmarné léto na počest Vančury

altNa počest spisovatele Vladislava Vančury, kterého před sedmdesáti lety popravili nacisti, byly uskutečněny Vančurovské dny 2012 konané v pražské Zbraslavi.

 

...

Film

Tibetské rozjímání v kině Aero

altDruhý festivalový den tibetského filmu a filmu o Tibetu začal unikátním dvouhodinovým dokumentem Zrcadlo prázdnoty z odlehlého a veřejnosti nepřístupného kláštera Seršul. Ve vysokých horách, kde by lidé z nížin měli velké problémy ...