Vášeň a přítomnost, skutečná erotická intimita

Vášeň a přítomnost, skutečná erotická intimita

Tisk

Vášeň a přítomnostJe to návod na vztah, aby z něj nezmizela intimita a důvěra. Autorka Maci Daye je sexuální terapeutka a v knize vychází ze svých zkušeností, které načerpala při svých populárních workshopech Vášeň a přítomnost.

 

 

A tady ho máme pěkně popsaný. A můžeme si jím projít v pohodlí domova a v reálném životě si všechno hned vyzkoušet. Zároveň se také poučit ze zkušeností klientů.

Připravme se na skutečnou erotickou intimitu

Kniha zachází skutečně až pod peřinu a intimita tak zdůrazňuje syrovost tématu, jeho důrazné propojení i s běžnými vztahy. S tím, jak nahlížíme na svého partnera. Často jsem si všímala v praxi potvrzovaného faktu, že běžné chování partnerů naprosto věrně odráží sexuální intimitu. A naopak. Jakýkoliv intimní problém se ihned propíše do vzájemného chování obou partnerů… třeba i jen u vaření večeře nebo při nákupu.

S tímto vědomím velmi snadno vstoupíte do tohoto až terapeutického prostoru, který tato kniha otvírá.

Co rozhodně zaujme?

       Část cvičení je založena na všímavosti – a to využijete nejen pro intimitu, ale i každé jiné oblasti života! Naučíte se zkoumat, jak se cítíte a proč.

       Věnuje se podrobně také situacím, kdy vášeň zcela vyhasla, nebo kde byla z vážných důvodů porušena (nevěra, stárnutí)

       Naučí nás řešit partnerské problémy, umění pohádat se, vcítit se do sebe…

Kniha se opravdu ze všech sil snaží umožnit mužům porozumět ženám, a ženám porozumět mužům.

Výživové plány erotické energie

Asi tak si můžeme procházku knihou a programem představit; jako výživový program pro oživení, nasycení a znovuprobuzení.

Je mi jasné, že takové téma vyžaduje soustředění, opravdu vymezený čas a spoustu trpělivosti. Chuť rozbít nefungující stereotypy a nahradit je jinými, lepšími vzorci. Začít o sobě smýšlet jinak, jinak smýšlet o partnerovi a také samozřejmě to vyžaduje spolupráci partnera.

A znovu jsme u toho nejdůležitějšího… naučíme se s touto knihou prozkoumat svůj život, nejen partnerský, ale i tvořivý, vášnivý a často se dotkneme jednoduché a život dávající chuti žít.

Prostě chuti se do něčeho pustit, něco, nebo někoho MILOVAT.

Autorka: Maci Daye: studovala na Harvardské a Georgijské univerzitě. Vyučuje somatickou psychoterapii Hakomi a jako sexuální terapeutka se věnuje na pomoc párům. Vede párové retreaty a workshopy po celém světě.

vasen a pritomnost

 Maci Daye: Vášeň a přítomnost

Autorka: Maci Daye

Přeložila: Lenka Fořtová

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing

Rok vydání: 2022, www.synergiepublishing.com

Hodnocení: 80 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Slon v Polívce vychází na CD a více o prozrazuje Jiří Holub

holub 200Přinášíme vám rozhovor s Jiřím Holubem, který je nejen o jeho počinu Slon v polívce.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Pokračování Smrtky opět hitem letošního roku

Nimbus maláPrvní díl trilogie s názvem Smrtka od Neala Shustermana se stal jednou z nejoblíbenějších young adult knih za minulý rok. Dokázal Nimbus doskočit na vysoko nastavenou laťku?

...

Literatura

Antonia a její dcery

Antonia a její dceryAutorka knihy Tisíc dnů v Toskánsku (2005) Marlena de Blasi tentokrát popsiuje silný příběh Antonie a další osudy žen následujících čtyř generací. Nechybí podmanivé...

Divadlo

Simply Simplicius aneb Svatá prostoto! Geisslers zvou na premiéru adaptace barokního románu

Simply Simplicius200Divadelní soubor Geisslers Hofcomoedianten uvede v sobotu 29. dubna v Divadle VILA Štvanice premiéru nově-barokní adaptace románu Dobrodružný Simplicius Simplicissimus Hanse Jacoba Christoffela von Grimmelshausena. Vydejte se po st...

Film

Ztraceni v Mnichově se ve vaší domácí filmotéce rozhodně neztratí

mnichov 200K nejvýraznějším a kriticky nejoceňovanějším tuzemským snímkům loňského roku patřila absurdní komedie Ztraceni v Mnichově. S ní se po sedmi letech vrátil na plátna kin Petr Zelenka (mystifikační komedie Rok ďábla, Karamazovi nebo Příběhy obyčejnéh...