Lucas Page se vrací ještě vtipnější než dříve

Lucas Page se vrací ještě vtipnější než dříve

Tisk

pod tlakem200Po loňském Městě plném oken vychází další kniha Roberta Pobiho tentokrát s názvem Pod tlakem.

 

 

 

Děj se opět odehrává v New Yorku, kde jím jednoho říjnového dne otřese výbuch v Guggenheimově muzeu. Právě se tam konal slavnostní večírek, budova zůstala téměř nepoškozena, ale několik set lidí se uvnitř doslova uškvařilo. Než FBI stihne zjistit, kdo za tím stojí a jaký měl motiv, dojde k další explozi. Vyšetřovatelé se proto obracejí na Lucase Page, bývalého federálního agenta, který dokáže najít i zdánlivě neexistující souvislosti.

Lucas Page je zpočátku odhodlán nabídku nepřijmout a zůstat se svou rodinou, ale nemá na vybranou. Společně s kolegyní Whitakerovou se pouští do vyšetřování a hledá jak mezi odpůrci technologií, tak velkými společnostmi. Dlouho se zdá, že se případ nikam neposouvá, nebo jen velmi pomalu, ale posléze do sebe věci začínají zapadat a závěr je napínavý do poslední stránky.

Musím přiznat, že mi v této knize opravdu sedl autorův humor, a právě díky němu jsem se pokaždé těšila na čtení a byla smutná na poslední stránce. V recenzi předchozího dílu jsem uvedla, že jsou konverzace častým zdrojem humoru a že funguje i díky tomu, že se dotýká aktuálních událostí i trendů. Tentokrát mě moc bavily nejrůznější slovní obraty a k příběhu mi to vše bezvadně sedělo. A myslím, že obrat „cítím se jako kus nábytku z Ikey, který někdo složil dohromady, aniž by se obtěžoval podívat do návodu“ budu používat.

„Bar v Clubu 21 se mohl právě tak nacházet ve wisconsinském Madisonu – dekorace připomínaly něco mezi venkovským steakhousem a sportovním barem v obchodním centru, které někdo zkřížil ještě předtím, než svět vynalezl ironii. Stěny byly obloženy mořeným mahagonem a kóje polstrované kůží, ale ubrusy vypadaly jako kovbojská košile bez knoflíků, zatímco ze stropu visely sportovní propriety a modely letadel. Místo mělo atmosféru chlapského doupěte stříknutého disneyovkami, ale jídlo si udržovalo stálou kvalitu (i když se moc neobměňovalo) a obsluha byla vzorná. Štamgasti sem chodili kvůli pověsti podniku a jeho současným kvalitám, ne pro fotbalové přilby a plastové stíhačky.“ (str. 99)

Čtení Pod tlakem jsem si tak velmi užila, zaujal mě jak humor, tak naservírované téma a už teď se těším na další autorovu knihu!

Robert Pobi je autorem thrillerů vydávaných ve 25 zemích. Vyšetřovatele Lucase Page uvedl na scénu v srpnu 2019, následoval další příběh Pod tlakem, jehož vydání se chystá a třetí díl by měl vyjít příští rok. Pokud zrovna nepíše knihy, vyráží chytat cokoli, co plave, také sbírá americké umění z počátku dvacátého století, poslouchá Motorhead a zbožňuje Rice Krispies Treats. Žije v Kanadě a část roku tráví v chatce v horách bez internetu a televize.

pod tlakem

Pod tlakem
Autor: Robert Pobi
Překlad: Ivan Ryčovský
Žánr: beletrie, thriller, napětí
Nakladatelství: Kalibr (Euromedia Group)
Rok vydání: 2021
Počet stran: 392
Hodnocení: 93 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/537628-pod-tlakem.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Urban: „Humor je vždycky dobrý společník a odbourá mantinely“

petr urban 200Přečtěte si rozhovor s Petrem Urbanem, otcem legendárního Čecha Rudy Pivrnce. Řeč bude nejen o této značce, produktech a úskalích, ale i o jeho dětech nebo výtvarné výchově.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Živí mrtví, díl 22 a Nový začátek


zm22cover200Srpen nám prostřednictvím komiksového nakladatelství Crew přinesl další díl série Živí mrtví. Je to k neuvěření, ale jsme na čísle 22 a ne všechno jde natahovat do nekonečna a snad i proto nese tento díl název Nový začátek. A pokud vás nech...


Literatura

Zapátrejte po tajných skandálech

Prisne tajne skandaly 200V Nakladatelství Epocha vyšla kniha Přísně tajné skandály od publicisty a badatele Jaroslava V. Mareše. Tato kniha mě zaujala, protože mi připomněla podobný titul Legendy kriminalistiky, který měl na svědomí taktéž pub...

Divadlo

Nadčasový příběh o velké lásce a velké nenávisti

Devet krizu200Muzikál Devět křížů napsaný speciálně pro brněnské divadlo vypráví starou moravskou legendu o ukrutném činu, který se podle kronik odehrál kolem roku 1540 v malé vísce nedaleko Velké Bíteše. Statkář z Hlubokého při své cestě z Bíteše z trhu dom...

Film

Pivní roadmovie dua Beer with Travel se konečně dočká své premiéry

beer with travel 200Přesně o rok později, než bylo původně v plánu, se v pondělí 18. října v divadelním sále klubu Rock Café v Praze uskuteční premiéra dokumentárního filmu cestovatelské dvojice Beer with Travel. Nová road movie vznikla ve spoluprá...