Sestřičky z nemocnice Nightingale a druhá světová válka

Sestřičky z nemocnice Nightingale a druhá světová válka

Tisk

Sestricky a valka perexDora je matkou dvojčat, ale protože chce pomoct válečnému úsilí, vrací se do nemocnice Nightingale. Jennifer a Cissy, pravidelné návštěvnice podniků ve West Endu, chtějí pečovat o zraněné vojáky, a tak se přihlásí jako dobrovolnice.

 


Brzy však zjistí, že ošetřovatelství není takové, jaké si jej představovaly. Pro plachou Eve zas nemocnice představuje vítaný únik z domácího prostředí, ale brzy pochopí, že život dobrovolnice v době války vůbec není snadný. Dokážou se sestry semknout, i když kolem nich zuří válka? A přežije jejich nemocnice bombardování?

Šestá kniha z oblíbené série
Autorkou knihy Sestřičky a zuřící válka je anglická spisovatelka a novinářka Donna Douglas. Ta psala moderní romance, ale toužila po změně, a tak nezaváhala, když dostala nabídku napsat příběh zasazený do londýnské nemocnice třicátých let. Tento příběh se stal tak oblíbeným, že přerostl v úspěšnou sérií. Sestřičky a zuřící válka jsou jejím šestým dílem.

Nemocnice uprostřed bombardování
Tato kniha se odehrává během druhé světové války. Londýn je bombardován a jeho obyvatelé se musí snažit žít normální život. Autorka skvěle vystihla atmosféru válečného Londýna, odvahu a odhodlání jeho obyvatel. Nejdůležitější je ale dění v nemocnici, do něhož válka také významně zasáhla a změnila jej od základů. Setkáte se zde téměř se všemi postavami z minulých dílů, ale nejvíc prostoru je věnováno Doře a dobrovolnicím Jennifer, Cissy a Eve, jejich vztahům s rodinou a přáteli i vztahům milostným. Autorka hrdinky popsala uvěřitelně. Soustředí se na jejich sny, touhy i obavy a nebojí se ukázat i jejich stinné stránky. A právě proto působí dívky tak skutečně.

Pokud tedy hledáte inteligentní ženský román se sympatickými hrdinkami a realistickým dějem, sáhněte po knihách ze série Nemocnice Nightingale. Uvidíte, že vás nezklamou.

Sestricky a valka

SESTŘIČKY A ZUŘÍCÍ VÁLKA
Autorka: Donna Douglas
Originální název: Nightingales at War
Překlad: Petra Klůfová-Štechová
Žánr: román pro ženy
Vydáno: Ikar, 2022
Počet stran: 368

Hodnocení: 100 %

www.knizniklub.cz/knihy/522304-sestricky-a-zurici-valka


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Já moc ráda vzpomínám,“ prozrazuje spisovatelka Renáta Šťastná

renata stastna 200Advent – čas rozjímání. Pojďme chvíli rozjímat, vzpomínat a připomínat časy dřívější i budoucí se spisovatelkou Renátou Šťastnou. Protože se s Renátou nějaký čas známe, v rozhovoru si tykáme – snad nám to čtenáři odpustí.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Jakub Malovaný: Posedlost rozhovory vyústila v knihu

rozhovory jakub malovanyJméno Jakuba Malovaného většině z vás v tuto chvíli pravděpodobně nic neříká. Měli byste to napravit, obzvlášť pokud jste fandy Tří sester, Daniela Landy, Richarda Krajča nebo t...


Literatura

Nechte se inspirovat dalšími Zahradami od Dany

Zahrady od Dany 2 200V nakladatelství CPress vyšlo pokračování knihy Zahrady od Dany. Tentokrát se jedná o Zahrady od Dany 2 s podtitulem Jak na problémy v zahradě.

 

...

Divadlo

Zábavný kabaret o božské Marilyn

200divZnámé iniciály MM byly zárukou kasovního trháku i přesto, že jejich samotná majitelka a platinová kráska Marilyn Monroe byla velice nespolehlivá a svou image vystavěla na svém největším nešvaru - nedochvilnosti. Snad se i právem domnívala, že na hvězdu její...

Film

Zjevení – když po vás jde to „z druhé strany“

zjeveni dvd 200Nejeden horor dává ponaučení, že není radno si zahrávat s tajemnými silami a s „druhou stranou“. Bohužel se však stále najdou tací, kteří si nedají říct a nedají. A takoví rozjíždí horor Zjevení.

...