Michelle A. Motuzas: Šamanské léčení

Michelle A. Motuzas: Šamanské léčení

Tisk

samanske leceni perexKaždá naše myšlenka, každý čin je energie. Nějak reagujeme, a to se promítá i do světa kolem nás. Tato pavučinka vnímání je příjemným oživením světa. Zkuste si to s náladou. Jak je doma rozdílná atmosféra, a i se dějí rozdílné věci, pokud máte úsměv na tváři, a pokud zrovna houstne vzduch. A stejné to je i s věcmi, zvířaty a přírodou, vším kolem nás. Autorka založila své šamanské karty a knížečku na tom, že vše je energie. A zve nás s ní pracovat, vnímat ji a všímat si, jak náhody a události kolem nás s námi komunikují. A také, v neposlední řadě, jak my můžeme ovlivnit život kolem nás tím, že vědomě něco uděláme, nebo neuděláme.

 

A v každé životní situaci tak můžeme jít a vytáhnou si třeba jen jednu kartičku, třeba nám řekne:

Shledání duší

Existuje učení, podle něhož naše duše před svým příchodem na Zemi uzavírají dohody s jinými dušemi. V určitých okamžicích se objevujeme v životech jiných, abychom jim pomohli získat nějaké uvědomění, abychom posloužili jako katalyzátor nějaké potřebné změny nebo s nimi sdíleli hlubokou radost.

Pokud nějaký člověk vstoupí do vašeho života, aby vás něco naučil – bez ohledu na to, v jaké osobě a s jakou zkušeností, dohoda mezi vámi je založena na lásce. Může se jednat i o bolestný zážitek či extrémní výzvu – uvědomte si tedy, jak hluboké lásky bylo pro takovou dohodu zapotřebí, a pak se od toho odpoutejte. Může se také jednat o velice intenzivní a dojemný zážitek, který však znenáhla a zdánlivě bezdůvodně skončí. I v tomto případě buďte vděční a jděte dál – važte si poučení, kterých se vám dostává, a pokračujte ve své určené životní cestě.

Karta může také vypovídat o hlubokém „spříznění duší“, ať už mezi milenci, přáteli či rodiči a dětmi. Opatrujte dar, jehož se vám dostalo.

A třeba využijete metody výkladů a různé příklady, které autorka v knížečce nabízí a opravdu doporučuji si je zkusit, protože vám dají přehled a procítění toho, jak karty fungují. Když se jednotlivé karty začnou spojovat, tak možná vznikne cesta ke shledání duší. K ní si totiž můžete vytáhnout třeba Léčivou energii, která je o výzvě začít na sobě opravovat to, co bolí, co je rozbité a hledat svůj životní optimismus. Náš vibrační náboj rozhoduje i o tom, jak budeme reagovat na okolí a jak okolí bude reagovat na nás.

IMG 20210103 121803 - kopie

Krásné, elegantní obrázky, karty kvalitní, tvrdé a příjemně matné. Jedny z nejpříjemnějších do ruky, navíc knížečka je opravdu plná čtení, které stojí za to pročítat stále dokola. Jak jednoduchá je moudrost lidského žití, jak úžasné je to všechno začít žít, ochutnat…

A pak – to nejdůležitější. Jít a udělat v praxi to, co je třeba! I to, co si možná vůbec nemyslíme, že je pro nás důležité. Ale ono je. A o tom hlubokém hledání v duši jsou tyto karty. Řeknou vám často i to, co sami slyšet nechcete nebo neslyšíte. A úleva, která se pak dostaví, protože „to je ono“ je úúúžasná.

O autorce:

Michaela A. Motuzas je intuitivní umělkyně, která do svých děl vkládá pestrou energii, jež má každého dovést k jeho vlastní tvořivosti, jež pro něj bude léčivá. Karty jsou pak pěkným spojením moudrosti a umění. Je autorkou několika karetních sad s přírodní a šamanskou tématikou.

samanske leceni

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, SE, 2021, www.synergiepublishing.com

Rok vydání: 2020

Originál: Shamanic Healing Oracle Cards

Přeložila: Kateřina Česalová

Hodnocení: 99 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Beroun

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Fin Mcleod potřetí

Sachove figurky 200Trilogie Petra Maye je kompletní. Po Skále a Muži z ostrova Lewis celý jeho osobní příběh vrcholí v Šachových figurkách. Opět je před námi stejné schéma jako v předchozích knihách – Fin, ač už není u policie, se snaží rozlousknout ...


Literatura

V čem spočívá Půvab pomsty?

puvab pomsty200Nakladatelství Motto se nás v únoru snažilo potěšit psychologickým thrillerem Půvab pomsty americké autorky Victorie Helen Stoneové. Podařilo se a stojí odplata opravdu za to?

 

...

Divadlo

Překrásná je nepotřeba nářku přináší zpět na jeviště poezii Jana Skácela

marta prekrasna je nepotreba narku200Letošní významné výročí sta let od narození Jana Skácela neoficiálně uzavře 15. 12. 2022 ve Studiu Marta inscenace studentů Divadelní fakulty JAMU Překrásná je nepotřeba nářku. Autorský počin re...

Film

Mlýn a kříž aneb Co lze vyčíst z jednoho obrazu

altRozměrné plátno Nesení kříže od nizozemského malíře Pietera Brueghela (má úctyhodný rozměr 124x170 cm a vystavuje je vídeňské Kunsthistorisches Museum) pochází z roku 1564 a zachycuje v renesančních kulis...