Vzhůru na klíčky!
Banner

Vzhůru na klíčky!

Email Tisk

nakliceno 200Další malou a praktickou knihou vydavatelství Esence je Naklíčeno! Semnka, obilniny a luštěniny, která vás naučí vypěstovat si tyto zelené dobroty plné vitamínů.

 

 

Knížečka na první pohled zaujme lákavým a svěžím zeleným obalem. Stejně jako u Moje zero-waste kuchyně mě akorát velmi překvapilo, že se na něm nenachází žádná zmínka o autorce knihy. Ten sice vychází z originálu, kde také není, ale Caroline Brethertonová není uvedena ani v tiráži, jen na poslední stránce je o ní několik kusých informací. Nicméně s přebalem koresponduje také barevnost a praktické zobrazení informací v knize.

Naklíčeno! je rozděleno na dvě části: první představuje fenomén klíčení jako takový a druhá obsahuje velmi zajímavé a zdravé recepty. Čtenáři se nejprve dozví, co to jsou klíčky, proč jsou dobré a jaké jsou nejvhodnější luštěniny, semínka, obilniny. Dále co budou potřebovat, jak postupovat, nebo jak si z klíčků udělat mouku.

Recepty pak obsahují krátký úvod, seznam surovin, postup a také praktické barevné zápatí s informacemi o době klíčení daných surovin. Všechny recepty jsou moc lákavé: od pohankové kaše, přes raw energetické tyčinky až po tabouleh, quesadillu s černými fazolemi nebo letní závitky s klíčky. Jídla vypadají zdravě, jsou lehká a přímo stvořená na léto.

Klíčky si připravuji moc ráda a nejčastěji si je dávám na chleba nebo přidávám do nějaké masové směsi, takže jsem moc ráda za tuto knihu, která je pro mě v prvé řadě zdrojem inspirace. Také mě potěšila přehledná a praktická tabulka máčení a klíčení o dobách a výnosu klíčení. Kdo ohledně klíčků ještě váhá, rozhodně by měl do této knížečky nakouknout!

Caroline Brethertonová už přes 20 let pracuje v potravinářském průmyslu a napsala nebo byla spoluautorkou 10 knih, například The American Cookbook: A Fresh Take on Classic Recipes, Step-by-Step Bread nebo Super Clean Super Foods. Právě super potraviny a také nakličování je jí velmi blízké a ráda zkouší nové postupy.

nakliceno

Naklíčeno! Semínka, obilniny a luštěniny
Autor: Caroline Brethertonová
Překlad: Tereza Grufíková
Žánr: populárně naučná, kuchařka
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2018
Počet stran: 72
Hodnocení: 89 %

https://www.bux.cz/zdrava-vyziva/nakliceno?searchToken=69795666-9839-482f-9831-2d6d479fbde4


 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit





Přihlášení

Anketa


Partneři

Hledat

Z archivu...

Čtěte také...

Kdo si prdnul u dvora

Kdo si prdnulNakladatelství HOST přináší dětským čtenářům knihu s poněkud provokativním názvem Kdo si prdnul u dvora.  Autorem publikace je přední český flatulolog doc. MUDr. Jonáš Ovanul, CSc., který si dal za cíl popularizovat bádání flatulologie. Knížečk...

Nové komentáře


Literatura

Polobohové se vydávají vstříc Smrti

haduvChram perexV životě polobohů dochází neustále k nějakým zvratům. K jednomu takovému neočekávanému, ale zato osudovému zvratu došlo, když se sedm vyvolených polobůžků pokoušelo v Římě zachránit sochu Athény Parthenonské. Nejenže tento obrat v ději o...

Divadlo

Strakonický dudák

svanda dudak200Divadlo D21 uvede Strakonického dudáka poprvé ve čtvrtek 30. května od 19:30. Režisér Peter Chmela a dramaturg Jiří Roth uvedou představení v původním jazyce, avšak velmi rezonující se současným svět...

Film

Navždy spolu pro romantické duše?
ImageNavždy spolu je až neuvěřitelně klasický romantický film. Člověk by řekl, že už musí být americké publikum takovýmito filmy nasyceno, ale kdyby tomu tak bylo, tvůrci by se nejspíš tvorby dalších a dalších romanti...