Quiche a koláče
Banner

Quiche a koláče

QuichePokud jste tuhle pochoutku ještě nikdy neochutnali, nepekli, tak to rozhodně musíte napravit. A jestli si myslíte, že vás to neosloví, tak jedna věc mě při těch úžasných receptech napadla! Všechny ty náplně se dají skvěle použít i jako nádivka do masa, jako náplň do pečených brambor nebo jen tak, jako zapečenka v mističkách. A pak jsem se už jenom rozplývala nad mnohými chuťovými variacemi.

Skvělé obrázky, dokonale propracované recepty
A hlavně jednoduchost. Dalo by se říci, že stačí jen trošku cviku a pochopíte princip těch krémových koláčů s vypečenou kůrkou, šťavnatou náplní, kterou se rozhodně nešetří, s křehoučkým vypečeným vrchem. A potom si už přijdou  na své milovníci sladkých koláčů, slaných, smetanových, rybích, pikantních i jemných, vegetariánských i masitých. Quiche jsou tu prezentovány jako chuťovka k aperitivu, ale já se obávám, že je to taková dobrota, že jeden kousek rozhodně nebude stačit a nejspíš si už nikdy nevzpomenete na obyčejnou pizzu, protože tohle je prostě ráj na zemi!

Výborná struktura knihy
Nejenže na konci najdete seznam všech koláčů, pro snadnou orientaci, ale parádní je i začátek knihy, který kromě obecného povídání a pravidel pro tyto šťavnaté koláče, obsahuje také recepty pro jednotlivé typy těst, které lze použít jako podklad pro quiche. Těsta se předpékají, aby zkřehla a šťavnatá náplň je neprovlhčila skrz naskrz… a i další tipy jsou nesmírně důležité pro to, abyste s tímto typem koláčů už napoprvé slavili úspěch.

Kdy je quiche hotový?
„Podle pouhého zhnědnutí se stupeň propečení quiche bohužel nedá odhadnout. Nejsnadnější způsob, jak zjistit, jestli náplň ztuhla, je test zatřesením. Jednoduše opatrně uchopíte okraj formy v kuchyňských rukavicích a lehce zatřesete. Když se náplň zatřese nepatrně, je ztuhlá. Jestliže se na ní dělají vlny, potřebuje koláč ještě nějaký čas v teple trouby. Aby povrch nezhnědl příliš, můžeme ho překrýt alobalem. To spolehlivě zabrání dalšímu hnědnutí. Jestliže je koláč upečený, měl by ve formě ještě asi 10 minut odpočívat. Teprve pak ho můžete vyjmout. Těsto zatím trochu ztuhne a nebude se tak snadno lámat.“

Je to trochu věda, takový quiche a šťavnatý koláč, ale stačí trochu cviku a stanete se královnou těch vpravdě královských koláčů.  Vřele doporučuji si přečíst první část knihy, protože ne všechno se v receptech dozvíte, postup  musí být stále stejný a některá pravidla jsou prostě jiná než třeba u pečení pizzy nebo jiných, nám známých koláčů.

Jsou k zamilování!
Oslovit vás může už jen pouhé experimentování s chutěmi a vůněmi. Losos v kombinaci s wasabi je třeba něčím, co mne zaujalo hned napoprvé. A určitě to v nějaké podobě vyzkouším. I kdyby jen pečený losos měl být potřený wasabi a posypaný sýrem. Recepty jsou nápadité, každý jiný a už v polovině budete trpět hlady! A co teprve druhá polovina nebo několik sladkých koláčů, které autoři nabízí… co by člověk čekal. Je to kniha, od které lze čekat to, co od každého jídla z francouzské kuchyně – explozi aromatických vůní a chutí!

Kniha je výborný dárek pro každého, kdo má rád dobré, vybrané a elegantní jídlo a kdo rád experimentuje. Jedna z mimořádně podařených knih, které se zabývají úzkou gastronomickou oblastí – tentokrát quiche a koláče. Navnadí tak, že budete mít chuť si je okamžitě udělat.

Název: Quiche a koláče (Quiches und Tartes – Lieblingrezepte von pikant bis süss)
Autor: kolektiv autorů, neuvedeno
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Euromedia Group - Ikar
Rok vydání: 2016
Počet stran: 159
Hodnocení: 99%          
Odkaz na web: http://euromedia.cz/

( 0 hlasů )


 

Rozhovor

Tomáš Krejčí: Projekt Kruanova dobrodružství je nyní v rukou fanoušků

Krejci perexV souvislosti s propagací projektu chystané adaptace legendárního českého komiksu z časopisu ABC Kruanova dobrodružství jsem měla možnost hovořit také s jedním z jeho autorů, nadšencem a režisérem Tomášem Krejčím. Právě on je jedním z hlavních in...

Hledat

Chaty s osobností

Z archivu...

Čtěte také...

Nový případ Patrika Hedströma

camilla lackberg elsyino tajemstviDetektivky švédských autorů dobývají český knižní trh. Spustila se doslova lavina. Čím lákají autoři ze severu Evropy své čtenáře, v čem se jejich případy odlišují od amerických a anglických krimi ...


Literatura

Podivní na misi v Americe

mapa dni200Ještě si jasně pamatuji, jak mě naprosto zhypnotizovala obálka první knihy Ransoma Riggse. K tomu tajemný název Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Letos na knižní pulty doputoval již čtvrtý díl série. Tentokrát se s našimi podivnými...

Divadlo

Letní scéna Divadla Ungelt

Již poosmé si mohou příznivci divadla vychutnat komorní letní scénu Divadla Ungelt na hradčanském Novém světě. Divadlo, které patří k nejznámějším a především k nejpopulárnějším u nás, zařadilo do letního programu dvě oblíbené hry, jednu premiéro...

Film

Vstup do Zóny jen na vlastní nebezpečí

Zona 200Když příznivec ruského režiséra Andreje Tarkovského uslyší nebo uzří slovo Zóna, okamžitě zastříhá ušima, zbystří pozornost a hledí zjistit, zda se tenhle výraz neváže k filmu Stalker (1979). V případě knihy Zóna, vydané nakladatelstvím Paseka, se sk...